OPERATIE WARP SPEED: Bedrijf gekoppeld aan Robert Kadlec van HHS, klaar om exclusieve productie van COVID-19-vaccins te worden

OPERATIE WARP SPEED: Bedrijf gekoppeld aan Robert Kadlec van HHS, klaar om exclusieve productie van COVID-19-vaccins te worden

10 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Een farmaceutisch bedrijf met een duistere geschiedenis en twijfelachtige banden met het dienen van ASPR Robert Kadlec staat op het punt de exclusieve fabrikant te worden van de COVID-19-vaccins die nu worden gefinancierd via Operatie Warp Speed ​​van Trump.

Trump’s veelgeprezen ‘Operation Warp Speed’ die  in mei van dit jaar werd onthuld om een ​​COVID-19-vaccin in de VS te produceren en in te zetten, wordt een nieuw plan om miljoenen dollars om te leiden tot een bijzonder corrupte farmaceutische entiteit met diepe banden met Robert Kadlec, de dienende adjunct-secretaris voor paraatheid en respons (ASPR), die de leiding heeft over de Strategic National Stockpile en de architect is van het wetgevende bouwwerk  dat momenteel de benadering van het publiek-private partnerschap (PPP) van de natie regelt voor noodsituaties op gezondheidsgebied.

De laatste en grootste subsidie ​​van de taskforce werd toegekend aan Novavax, Inc., gevestigd in Maryland, voor het testen in een laat stadium en het vervaardigen van hun COVID-19-vaccinkandidaat. Als het zesde bedrijf dat federale fondsen ontvangt van het programma van Trump, is het de bedoeling dat de infusie van $ 1,6 miljard  tegen 2021 zal leiden tot de productie van 100 miljoen doses , volgens de CEO van Novavax, Stanley Erck.

De andere bedrijven waar Operatie Warp Speed ​​de voorkeur aan geeft, zijn AstraZeneca, dat  afgelopen mei 1,2 miljard dollar ontving voor de ontwikkeling van zijn AZD1222-vaccin; ModernaTX, Inc. die bijna $ 550 miljoen ontving; Merck en IAVI met het relatief schamele bedrag van $ 38 miljoen; Sanofi’s Protein Sciences kreeg iets meer dan $ 30 miljoen en tenslotte, Johnson & Johnson’s dochteronderneming, Janssen Research & Development, LLC, behaalde in februari $ 456 miljoen voor zijn op Ad26 gebaseerd vaccintechnologieplatform, dat zogenaamd ‘de kans op een succesvol vaccin maximaliseert en snelle implementatie binnen de VS en wereldwijd. “

Hiervan hebben de drie grootste prijsontvangers directe partnerschappen om hun vaccins met één bedrijf te vervaardigen. Emergent Biosolutions, die een contract  van $ 628 miljoen dollar kreeg van de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) om ” productieondersteuning ” te bieden voor de levering van COVID-19-vaccins in de Verenigde Staten, heeft overeenkomsten gesloten met Novavax , Johnson & Johnson  en AstraZeneca  om contractontwikkeling en fabricagediensten (CDMO) te leveren.

Een artikel  in maart in het Washington Business Journal typeert het contract van Emergent Biosolutions met Novavax als een schot in de roos van de farmaceutische onderneming om samen te werken met de federale overheid om bedreigingen voor de volksgezondheid aan te pakken, met grote contracten om de nationale voorraad aan te wakkeren […]. ” Het trackrecord van Emergent bij de federale overheid gaat inderdaad decennia terug, maar het is allesbehalve bemoedigend. Oorspronkelijk BioPort, Emergent Biosolutions werd eind jaren 90 opgericht met als enig doel de aankoop van de enige fabriek voor de productie van antraxvaccins in de Verenigde Staten, die toen eigendom was van de staat Michigan.

De gebeurtenissen die vervolgens na de overname plaatsvonden, zouden een schandalig patroon van vriendjespolitiek, incompetentie en regelrechte criminaliteit onthullen, aangezien het bedrijf miljoenen dollars overhevelde aan federale contracten die niet werden uitgevoerd, tot het punt dat het Pentagon op het punt stond de relatie te ontbinden en intrekking van hun exclusieve licentie voor de productie van het miltvuurvaccin in augustus 2001.

Na de beruchte miltvuuraanvallen later die maand werd hun vergunning definitief hersteld en een van de meest vooraanstaande verdachten rond Amerithrax, Jerome Hauer, zou zich bij hun raad van bestuur voegen waar tot op de dag van vandaag overblijfselen zijn.

Opkomende vragen

Ernstige vragen over de geschiedenis van Emergent Biosolutions en links naar Kadlec zijn opgedoken als resultaat van het samenwerkingsonderzoek van deze auteur met Whitney Webb en daaropvolgende onderzoeken door de Washington Post  en ten minste twee brieven van congresleiders waarin werd gevraagd naar het feit dat Kadlec zijn belangenverstrengeling niet openbaarde Emergent Biosolutions  en zijn dubieuze acties  in zijn hoedanigheid van ASPR in verband met recente eenzijdige wijzigingen in het BARDA-beleid.

Tot dusverre heeft Kadlec niet publiekelijk gereageerd op vragen over zijn banden met Emergent Biosolutions-oprichter Fuad El-Hibri, met wie hij mede-oprichter was van East West Protections , een bedrijf dat biologische-defensiediensten levert aan landen over de hele wereld. Evenmin zijn kwesties aan de orde gesteld door de Amerikaanse senator Robert Menendez en congreslid Bill Pascrell, Jr., over de verwijdering van voormalig BARDA-directeur Rick Bright en een daaropvolgende “grootschalige verschuiving in strategie” bij het bureau dat belast is met de verwerving van medisch materiaal, drugs en vaccins voor de Strategic National Stockpile.

Lees ook:  Klokkenluider Dr. Rick Bright waarschuwt dat de heropleving van het coronavirus de VS zou 'verwoesten'
VS

Maryland Gov. Robert Ehrlich, center right, shakes hand with Emergent BioSolutions Chairman and CEO Fuad El-Hibri, center left, as Rep. Roscoe Bartlett, R-Md., left, and Aris Melissaratos, secretary of Maryland Department of Business and Economic Development, right, look on during a ribbon cutting ceremony at Emergent in Frederick, Md., Tuesday, Nov. 30, 2004. The company owns Michigan-based BioPort Corp., a maker of anthrax vaccine. (AP Photo/Grant L. Gursky)

MD-gouverneur Ehrlich, rechts, schudt Fuad El-Hibri de hand tijdens een snijceremonie in 2004, toen Emergent nog steeds antraxvaccins maakte. Grant L. Gursky | AP

Een van de meest veelzeggende vragen van Pascrell, Jr. en Menendez in hun brief aan Kadlec en waarnemend directeur van BARDA, Gary L. Disbrow, draait om BARDA’s rol in Operatie Warp Speed ​​en of er al dan niet financiering van BARDA naar dat programma is overgeheveld .

Het geld dat wordt uitgekeerd door Operatie Warp Speed ​​vertoont duidelijke tekenen van een soort stilzwijgende overeenkomst tussen Kadlec’s oude vrienden bij Emergent Biosolutions en het vermoedelijk onafhankelijke “Manhattan Project-achtige” COVID-19-vaccinontwikkelingsprogramma onder leiding van het voormalige hoofd van onderzoek en ontwikkeling voor ‘s werelds grootste vaccinbedrijf en een militaire generaal met expertise in logistiek.

Het verhaal van hoe Emergent Biosolutions een Amerikaans monopolie op het miltvuurvaccin verwierf en behield, is in detail besproken in de Engineering Contagion-serie . Het is een verhaal over corruptie op het hoogste niveau van zowel de publieke als de private sector, dat de gevestigde belangen blootlegt van een schimmige kliek van wereldwijde farmaceutische bedrijven en hun agenten in de regering die al tientallen jaren samenwerken om een ​​gemandateerde wereldmarkt tot stand te brengen voor vaccins en andere medicijnen.

De centrale rol van Kadlec bij de uitvoering van deze regeling begint nu pas te worden onderzocht en de bijna totale greep van Emergent Biosolutions over de stroom van federale dollars in verband met deze biotech-initiatieven is door de media volledig genegeerd. Een opmerkelijke uitzondering zou de financiële pers kunnen zijn , die heimelijk positieve beleggingstips heeft gegeven over Emergent en het een ‘onder-de-radar-voorraad’ noemde, die ‘de go-to-productiepartner is geworden voor bedrijven die vaccins willen ontwikkelen voor de coronavirus.”

The Money Trail

Zoals gewoonlijk brengt het volgen van het geld ons meestal naar het centrum van de echte actie. In het geval van het COVID-19-vaccin wordt de ‘go-to’-status van Emergent bevestigd door deze beproefde methode, en wanneer we de overeenkomsten onderzoeken die al bestaan ​​met de bedrijven die waarschijnlijk een vaccin voor het nieuwe coronavirus zullen ontwikkelen. De waarde van Johnson & Johnson’s contract met Emergent Biosolutions komt bijvoorbeeld bijna exact overeen met de subsidie ​​van $ 456 miljoen die het van de Trump-administratie ontving; De vijfjarige productieovereenkomst van Emergent met de Amerikaanse multinational is ongeveer $ 480 miljoen waard.

De vaccinkandidaat van AstraZeneca, die ook aanzienlijke financiering ontving van Operatie Warp Speed, bereikte eveneens een overeenkomst  van $ 87 miljoen met Emergent Biosolutions om zijn vaccindoses voor de Amerikaanse markt te vervaardigen. Het contract omvat ook diensten voor contractontwikkeling en productieorganisatie (CDMO) om de doelstelling van het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf te verwezenlijken: meer dan “2 miljard doses per jaar tegen 2021”.

Samen met de Novavax contract, dat is op zijn plaats  sinds maart, heeft Emergent Biosolutions zich gepositioneerd als de enige bekende vaccin fabrikant voor drie van de zes bedrijven in de running te worden goedgekeurd voor een. Alleen Moderna  heeft een overeenkomst met een andere fabrikant, terwijl de resterende vaccinkandidaten worden ontwikkeld door bedrijven met hun eigen productiecapaciteiten.

Novavax zegt dat het “bezig is om zijn vaccintechnologie over te dragen aan een niet nader genoemde contractfabrikant die twee grote productiefaciliteiten heeft” om haar doel te bereiken om 50 miljoen doses per maand in de Verenigde Staten te produceren en dat Emergent alleen de taak heeft om te helpen met de fabricage van kleinere testdoses in een laat stadium.

Emergent Biosolutions heeft echter in totaal vijf productiefaciliteiten in de VS en een contract van $ 628 miljoen dollar met de federale overheid om de productie van de succesvolle kandidaat-vaccinatie op te schalen naar ‘ tientallen tot honderden miljoenen doses’ . Gezien de smerige geschiedenis van incompetentie en corruptie van het bedrijf dat ooit BioPort heette, zou het niet verrassend zijn als Novavax de volledige omvang van dat partnerschap geheim wil houden.

Feature foto | Van links naar rechts assistent-secretaris voor paraatheid en respons voor het ministerie van Volksgezondheid en Human Services Robert Kadlec, president Donald Trump, directeuren van Centers for Disease Control and Prevention Robert Redfield en vice-president Mike Pence. Evan Vucci | AP

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Strategie van Moskou: Overal winnen, elke keer opnieuw


Comments

comments