De onrust, de gevolgen en wat Trump ermee doet

De onrust, de gevolgen en wat Trump ermee doet

12 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De verliezen als gevolg van de onrust lopen nu waarschijnlijk op tot miljarden dollars. Maar de drukte van ‘autonome groepen’ houdt nooit op. Het antwoord van Trump is een drievoudige aanval op misdaad, vernietiging en incompetente democraten.

De onrust na de dood van George Floyd is al de duurste in de Amerikaanse geschiedenis volgens de rechtse tv zender FOX . Verzekeraars en stadsbesturen kwamen eind juni tot deze veronderstelling. Dit lijkt geen wonder, want de protesten zijn nu in hun zevende week. Alleen al in Minneapolis, waar het allemaal begon op 26 mei, wordt aangenomen dat meer dan $ 500 miljoen schade is toegebracht aan ongeveer 400 bedrijven. Na de enorme verliezen zouden er voor verzekeraars nieuwe polissen kunnen ontstaan, met nieuwe premies of een disclaimer voor toekomstige onrust.

Naast privéschade zijn er kosten die door staten en steden gedragen moeten worden: het schoonmaken van straten en gebouwen (inclusief graffiti), herstel van diverse beschadigingen, het plaatsen van nieuwe ruiten en tot slot de extra kosten voor gebruik door politie en rijkswacht. De extra kosten van de staat Californië bedroegen eind juni ongeveer $ 65 miljoen.

In Seattle, de grootste stad in de staat Washington en de zetel van Amazon, werd de “autonome zone” die wekenlang door CHOP werd gehouden, opgeheven. President Trump beweert dat dit is gebeurd omdat hij dreigde met federale troepen orde in Seattle te brengen. Gemeten aan de politiekosten is de situatie in Portland in het naburige Oregon bijna net zo slecht. Hier werden politiekosten van $ 6,2 miljoen en schade aan de particuliere sector van $ 23 miljoen gemaakt.

Portland: de volgende “marxistische overname”?

Portland, dat aan de grens met Canada ligt, heeft sinds eind mei eigenlijk geen rust meer gevonden. Nadat de demonstranten de beelden van Thomas Jefferson en George Washington hadden vernietigd, werkten ze aan de bronzen wapiti die een voormalige burgemeester aan de stad had gegeven.

De gemeentepolitiechef worstelt om een ​​lijn te trekken tussen de BLM-protesten en individuele ‘agitators’ die misbruik maakten van de situatie voor criminele handelingen. Maar waar deze lijn getrokken moet worden, blijft onduidelijk. Hoewel er in Portland zeker net als elders vreedzame demonstranten zijn geweest, is het duidelijk dat gewelddaden en grensovergangen niet afkomstig zijn van individuen, maar van een systeem en vooral van organisatiestructuren.

Dit blijkt ook uit video’s van recente incidenten. Waarnemers ter plaatse zijn echter niet altijd slim over deze ‘protesten’. Wat willen de demonstranten echt bereiken met hun acties? Het antwoord van een Youtuber uit Seattle blijkt kort te zijn: ‘Het gaat niet langer om George Floyd, het gaat niet om zwarte levens. Het is gewoon een marxistische overname. «Dit blijft echter puur symbolisch, beperkt tot een gewelddadig straatfestival.

In de begeleidende video zie je een witte auto die door meerdere jongeren uit een straat wordt gereden. Terwijl de onrustige bestuurder wegrijdt, worden er talloze schoten afgevuurd die niets anders dan intimidatie hebben. Zo ontstaan ​​autonome zones waarin eigenaren van personenauto’s gevaar lopen en politiewagens zeker ongewenst zijn.

In Los Angeles raakten tijdens de protesten 148 politieauto’s beschadigd en leden acht auto’s (elk $ 80.000) een totaal verlies. De stad betaalde ook 40 miljoen dollar overuren voor politieagenten. Bovendien is het ziekteverzuim als gevolg van de pandemie hoger dan normaal, wat de dienstverlening nog ingewikkelder maakt.

Lees ook:  RNC gaf prime time aan burgerwachten. De volgende dag schoot een schutter BLM-demonstranten neer.

De relevante punten van Trump

Donald Trump heeft nu erkend dat het niet alleen gaat om het activeren van zijn hechtere basis door middel van bijeenkomsten, maar ook dat het bredere publiek op de hoogte wil worden gehouden van zijn positie. Hij heeft nu een lang interview gehad met Fox-presentator Sean Hannity , waarin hij in feite zijn virtuele verkiezingsprogramma besprak. Het is bijvoorbeeld niet een vast programma dat uiteindelijk is verankerd in een partijcongres. Het denkbeeldige verkiezingsprogramma van Trump bestaat op elk moment uit twee of drie of zelfs vier punten, wat hem op dit moment het optimale voordeel geeft ten opzichte van zijn tegenstanders.

Zolang het democratisch establishment zich niet aan een kandidaat had verbonden en daarom niet verenigd was, was het een gemakkelijke oefening. Ondertussen is het een beetje moeilijker geworden – niet omdat Joe Biden zo’n uitstekende kandidaat is, maar omdat nu alle democraten (misschien zelfs de radicale, marxistische links op straat) samenwerken. Dit teamwork werkte het beste zolang de democratische kandidaat nog begraven lag in zijn beroemde kelder en hij nauwelijks iets zei. Nu spreekt Biden en het wordt weer gevaarlijk. “Gaffes” en gevaarlijke drop-outs kunnen elke dag voorkomen.

Dus wat zijn de punten van het virtuele verkiezingsprogramma van Trump? Opvallend is dat er tegelijkertijd punten zijn waarvan de relevantie onmiskenbaar is. Het zijn dus geen kastelen in de lucht die de president voor kiezers bouwt.

New York als een stad “vol woede”

Voor Trump is “New York niet langer herkenbaar”. De misdaad is het grootst, evenals schietpartijen en moord in het bijzonder. Dat is bericht nummer één.

Het aantal doodgeschoten New Yorkers is in juni zelfs meer dan verdubbeld in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In Chicago is de stijging zelfs 76 procent. Maar wie betaalt de hoogste prijs voor deze gevaarlijke omstandigheden? Het is het zwart en het gekleurd. In de eerste dagen van juli stierven 100 New Yorkers door vuurwapens aan alle etnische minderheden. In Chicago, dat bekend staat om zijn hoge mate van geweldsmisdrijven, is de distributie altijd hetzelfde geweest. In dit opzicht is het de vraag of de zwarten in november echt op de democratische kandidaat zullen stemmen als ze dit combineren met onrust en toenemende criminaliteit. Bovendien worden veel opkomende zwarten nu vanuit sociaal-politiek oogpunt nogal conservatief beschouwd.

Lees ook:  Het coronavirus wordt Trump's Tsjernobyl en orkaan Katrina

Trump vergeet natuurlijk niet de stad Obama in Chicago te noemen, evenals het niet minder democratisch bestuurde Atlanta, dat onlangs de krantenkoppen haalde. Ook hier kondigt Trump zijn bereidheid aan om op te treden als de problemen “eerder dan later” niet lokaal kunnen worden opgelost.

New York omschrijft Trump als een stad die “vol woede” is – onder meer vanwege de enorme BLM-letters die de burgemeester op Fifth Avenue had geschilderd in plaats van de winkelstraat te beschermen tegen vernietiging.

Uiteindelijk zal de presidentsverkiezingscampagne waarschijnlijk worden beslist over een handvol onderwerpen, waaronder de kwestie van misdaad, interne onveiligheid en politiebescherming momenteel de hoofdrol speelt. Daarnaast is het de vraag hoe de economie zich kan ontwikkelen onder (en ondanks) de pandemie. Het feit dat beide kwesties (veiligheid en welvaart) van cruciaal belang zijn voor alle lagen van de bevolking, moet soms worden herinnerd.

Het derde criterium dat de verkiezingen kan beslissen, is de mentale verantwoording van de democratische Joe Biden. Trump pakt ook hier langzaam zijn gevechtsuitrusting uit. De formule die hij voor Biden gebruikt, zal wellicht vaker te horen zijn: enerzijds is Biden niet meer meester in zijn eigen huis; Fox News had eerder al onder meer het gedeelte laten zien waarin Biden het woord “God” niet meer bedenkt, maar zegt: “je weet het wel”.

Na Trump werd Biden ook ‘overgenomen’ door radicaal links: ‘Ze hebben hem gehersenspoeld’. Deze zin vat beide punten samen in een formule. Brainwashing zou daarom in het geval van Biden bijzonder gemakkelijk zijn geweest. Een echte Trump met dingen om viraal te gaan. Je zult zien hoe ver het gaat.

Wat betreft Covid-19, Trump is klaar om zichzelf te verdedigen tegen zijn critici en enigszins verzoenend als het gaat om maskers. Hij wil er zelf een dragen bij zijn aanstaande bezoek aan een militair hospitaal, maar maakt tegelijkertijd grapjes over het bijkomende karakter van het masker met biedingen en andere, dat te groot is en vaak aan het oor van de drager hangt.

BLM klaagde federale ambtenaren aan

Ondertussen heeft Black Lives Matter federale ambtenaren in Washington DC aangeklaagd voor de operaties vanaf Lafayette Square voor het Witte Huis, dat op bevel van de president na een nacht van onrust werd ontruimd. Bovendien zouden enkele verwondingen aan demonstranten en procedurefouten door de politie voor de Kadi terechtkomen.

The New York Times – opnieuw zijn tijd ver vooruit – behandelde de buurten van Washington die het slachtoffer waren van de ergste rellen in 1968. Hetzelfde geldt vandaag, minstens 52 jaar later, met de duurste woonwijken van de stad: “Rellen lang geleden, vandaag de dag luxe leven”. Wat een buitengewone logica.

In de commentaren op het artikel spreekt men vooral over de positieve gevolgen van gentrificatie, het spook van het wereldwijde autonome links, en toch maakt de herwaardering van verwaarloosde buurten blijkbaar een beter leven in de Amerikaanse hoofdstad mogelijk dan een halve eeuw geleden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Door media veroorzaakte angst voor COVID-19 begint een tweede golf van ernstige economische paniek te veroorzaken

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments