Donald Trump draagt ​​voor het eerst masker in het openbaar tijdens COVID-19-pandemie

Donald Trump draagt ​​voor het eerst masker in het openbaar tijdens COVID-19-pandemie

12 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump droeg zaterdag tijdens een bezoek aan een militair ziekenhuis een masker, de eerste keer dat de president in het openbaar werd gezien met het soort gezichtsbedekking dat door gezondheidsfunctionarissen wordt aanbevolen als voorzorgsmaatregel tegen verspreiding of besmetting door het nieuwe coronavirus.

Trump vloog per helikopter naar het Walter Reed National Military Medical Center in de buitenwijken van Washington om gewonde servicemedewerkers en zorgverleners te ontmoeten die voor COVID-19-patiënten zorgen. Toen hij het Witte Huis verliet, zei hij tegen verslaggevers: ‘Vooral als je in een ziekenhuis bent, vind ik het geweldig om een ​​masker te dragen.’

Trump droeg een masker in de gang van Walter Reed toen hij aan zijn bezoek begon. Hij droeg er geen toen hij uit de helikopter stapte bij de faciliteit.

De president was een laatkomer in het dragen van een masker tijdens de pandemie, die sinds maart in de Verenigde Staten woedt, meer dan 3,2 miljoen mensen besmet en minstens 134.000 mensen heeft gedood. De meeste prominente republikeinen, waaronder vice-president Mike Pence, onderschreven het dragen van maskers toen het coronavirus deze zomer terrein won. Republikeinse gouverneurs zijn op weg naar het eisen of aanmoedigen van het gebruik van maskers, aangezien de pandemie in sommige staten in het zuiden en westen ernstiger is geworden.

Lees ook:  Achterlijke Frans Timmermans en de Centrale banken denken (zeggen) het klimaat te moeten redden

De Amerikaanse president droeg wel een masker achter de schermen tijdens een bezoek aan een Ford-motorfabriek in Michigan in mei, maar het was niet voor verslaggevers en de enige foto die tevoorschijn kwam, werd gemaakt door iemand in de fabriek.

Trump heeft echter geweigerd een masker te dragen op persconferenties, updates van de coronavirus-taskforce, bijeenkomsten en andere openbare evenementen. Mensen die dicht bij hem stonden, vertelden The Associated Press dat de president vreesde dat een masker hem zwak zou doen lijken en vreesde dat het de aandacht verlegde naar de volksgezondheidscrisis in plaats van naar het economisch herstel. Ze spraken op voorwaarde van anonimiteit om privéaangelegenheden te beschrijven.

Politieke scheidslijn

Hoewel hij er zelf geen draagt, heeft Trump gemengde signalen over maskers gestuurd, waarbij hij erkent dat ze geschikt zouden zijn als ze zouden worden gedragen in een binnenomgeving waar mensen dicht bij elkaar waren. Maar hij beschuldigde verslaggevers ervan dat ze ze droegen om politiek correct te zijn en heeft berichten geretweet die de democratische rivaal Joe Biden belachelijk maakten omdat ze een masker droegen en suggereerden dat Biden er zwak uitziet.

Het blijft de vraag of Trump met enige regelmaat een masker zal dragen.

Het dragen van maskers werd een andere politieke scheidslijn, waarbij de Republikeinen beter bestand waren tegen het dragen ervan dan de Democraten. Er zijn maar weinig maskers gezien tijdens recente Trump-campagne-evenementen in Tulsa, Oklahoma, Phoenix en Mount Rushmore in Zuid-Dakota.

Lees ook:  Amerika's vijand is Engeland, niet Rusland

De enige keer dat Trump een masker draagt, was tijdens een privégedeelte van een rondleiding door een Ford-fabriek in Michigan.

Een woordvoerder van de Biden-campagne beschouwde de actie van de president als te weinig, te laat.

“Donald Trump besteedde maandenlang aan het negeren van het advies van medische experts en het politiseren van het dragen van een masker, een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om de verspreiding van het virus te voorkomen”, zei woordvoerder Andrew Bates in een verklaring. “In plaats van verantwoordelijkheid te nemen en leiding te geven , hij verspilde vier maanden aan het feit dat Amerikanen offers hebben gebracht door verdeeldheid te zaaien en mensen actief te ontmoedigen om een ​​heel fundamentele stap te zetten om elkaar te beschermen. ”

Op zijn website vermeldt Walter Reed deze aanbeveling: “Wanneer je in het openbaar bent, zoals bij je plaatselijke supermarkt of apotheek, waar het moeilijk is om 1,8 meter sociale afstand te bewaren, moet je een stoffen gezichtsbedekking dragen.” De faciliteit merkt ook op dat de Centers for Disease Control and Prevention aanbeveelt om gezichtsbedekkingen te dragen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Net als Libië en Syrië is Venezuela niet "alleen maar olie"


Comments

comments