Een ‘millennial’ sterft na het bijwonen van een ‘covid-19 party’, denkend dat de ziekte ‘een hoax was’

Een ‘millennial’ sterft na het bijwonen van een ‘covid-19 party’, denkend dat de ziekte ‘een hoax was’

12 juli 2020 1 Door Indignatie redactie

Het evenement zou zijn georganiseerd door een persoon met de diagnose van de dodelijke ziekte om te controleren of deze echt is en om te zien of iemand besmet was.

Een 30-jarige man is overleden na het bijwonen van een ‘covid-19 party’ in San Antonio (Texas, VS), waar hij de nieuwe ziekte opliep in de veronderstelling dat de huidige pandemie “een hoax” was, meldde zaterdag de New York Post .

De medisch directeur van de kliniek waarin ze stierf, Dr. Jane Appleby, legde uit dat het evenement was georganiseerd door iemand die eerder de diagnose van het virus had gekregen en die wilde controleren of het echt was en of iemand besmet was.

‘Vlak voordat de patiënt stierf, keek hij naar zijn verpleegster en zei:’ Ik denk dat ik een fout heb gemaakt , ik dacht dat het een hoax was, maar dat is het niet ‘,’ zei Appleby. ‘Hij discrimineert niet en niemand van ons is onoverwinnelijk’, zei de gezondheidswerker. ‘Ik wil geen alarmeur zijn’, vervolgde hij, hoewel hij benadrukt dat ‘dit virus zeer ernstig is en zich gemakkelijk kan verspreiden’.

Begin juli  berichtten we over het gevaar van ‘party covid’. Verschillende studenten die besmet zijn met de nieuwe ziekte hebben in Tuscaloosa, in de staat Alabama, feesten gehouden om te zien welke van de aanwezige gezonde mensen de eersten waren die de ziekte opliepen. Bezoekers verzamelen geld in een pot en de eerste die geïnfecteerd raakt, wint het als een prijs.

Echt gevaar

Senior Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen hebben de aandacht gevestigd op het groeiend aantal gevallen van coronavirus bij mensen die net boven de 30 zijn, en waarschuwen dat de zogenaamde ‘millennial’-generatie mogelijk meer wordt blootgesteld aan deze ziekte dan aanvankelijk werd gedacht. .

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt ook voor het gevaar dat deze ziekteverwekker vertegenwoordigt voor jonge generaties. De directeur van het bureau, Tedros Adhanom, drong erop aan heel voorzichtig te zijn met het idee dat dit virus alleen oudere mensen doodt. ‘Het is waar dat jonge mensen minder snel een ernstige ziekte krijgen, maar er zijn ook een aanzienlijk aantal jonge mensen die zijn overleden ‘, legde hij uit.

Deze zaterdag waren er in de VS 71.389 nieuwe gevallen van coronavirus, een nieuw dagelijks record sinds het begin van de pandemie. De infecties in het Noord-Amerikaanse land bedragen in totaal 3.215.861, terwijl 134.430 mensen zijn overleden aan covid-19.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  "It's Like A Ghost Town": grote steden over de hele wereld zijn verlamd door angst voor COVID-19


Comments

comments