Een ‘millennial’ sterft na het bijwonen van een ‘covid-19 party’, denkend dat de ziekte ‘een hoax was’

Een ‘millennial’ sterft na het bijwonen van een ‘covid-19 party’, denkend dat de ziekte ‘een hoax was’

12 juli 2020 1 Door Indignatie redactie

Het evenement zou zijn georganiseerd door een persoon met de diagnose van de dodelijke ziekte om te controleren of deze echt is en om te zien of iemand besmet was.

Een 30-jarige man is overleden na het bijwonen van een ‘covid-19 party’ in San Antonio (Texas, VS), waar hij de nieuwe ziekte opliep in de veronderstelling dat de huidige pandemie “een hoax” was, meldde zaterdag de New York Post .

De medisch directeur van de kliniek waarin ze stierf, Dr. Jane Appleby, legde uit dat het evenement was georganiseerd door iemand die eerder de diagnose van het virus had gekregen en die wilde controleren of het echt was en of iemand besmet was.

‘Vlak voordat de patiënt stierf, keek hij naar zijn verpleegster en zei:’ Ik denk dat ik een fout heb gemaakt , ik dacht dat het een hoax was, maar dat is het niet ‘,’ zei Appleby. ‘Hij discrimineert niet en niemand van ons is onoverwinnelijk’, zei de gezondheidswerker. ‘Ik wil geen alarmeur zijn’, vervolgde hij, hoewel hij benadrukt dat ‘dit virus zeer ernstig is en zich gemakkelijk kan verspreiden’.

Begin juli  berichtten we over het gevaar van ‘party covid’. Verschillende studenten die besmet zijn met de nieuwe ziekte hebben in Tuscaloosa, in de staat Alabama, feesten gehouden om te zien welke van de aanwezige gezonde mensen de eersten waren die de ziekte opliepen. Bezoekers verzamelen geld in een pot en de eerste die geïnfecteerd raakt, wint het als een prijs.

Echt gevaar

Senior Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen hebben de aandacht gevestigd op het groeiend aantal gevallen van coronavirus bij mensen die net boven de 30 zijn, en waarschuwen dat de zogenaamde ‘millennial’-generatie mogelijk meer wordt blootgesteld aan deze ziekte dan aanvankelijk werd gedacht. .

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt ook voor het gevaar dat deze ziekteverwekker vertegenwoordigt voor jonge generaties. De directeur van het bureau, Tedros Adhanom, drong erop aan heel voorzichtig te zijn met het idee dat dit virus alleen oudere mensen doodt. ‘Het is waar dat jonge mensen minder snel een ernstige ziekte krijgen, maar er zijn ook een aanzienlijk aantal jonge mensen die zijn overleden ‘, legde hij uit.

Deze zaterdag waren er in de VS 71.389 nieuwe gevallen van coronavirus, een nieuw dagelijks record sinds het begin van de pandemie. De infecties in het Noord-Amerikaanse land bedragen in totaal 3.215.861, terwijl 134.430 mensen zijn overleden aan covid-19.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Er is een verdachte pro-vapen campagne gericht tegen Donald Trump op Twitter

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Trump wast zijn handen van de pandemie
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments