Amerika is een natie in duisternis

Amerika is een natie in duisternis

13 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Nu Amerika’s Onafhankelijkheidsdag 2020 uit het geheugen verdwijnt, zijn veel dingen duidelijker. Amerikanen gaan graag naar stranden en bars als hun favoriete petrischaaltjes, maskers zijn een beter idee dan vóór de onafhankelijkheidsdag, er zal nooit een nationale pandemische reactie komen zolang Trump president is, en het is tijd voor Trump om draag een balknevel in plaats van een masker. Het is ook duidelijk dat veel te veel Amerikanen veel te weinig weten over de geschiedenis van hun natie en nog minder over de geboorte van de natie.

Independence Day wordt gevierd op 4 juli, de datum in 1776 waarop het Continentale Congres de tekst van de Onafhankelijkheidsverklaring bekrachtigde . Het is echter een veilige gok dat de meeste Amerikanen meer weten over de inhoud van een margarita dan over de Onafhankelijkheidsverklaring.

Sommigen zullen de opwindende woorden van Thomas Jefferson opmerken aan het begin van het document: ‘We houden deze waarheden voor de hand, dat alle mensen gelijk geschapen zijn, dat ze door hun Schepper bepaalde onvervreemdbare rechten hebben gekregen, dat onder hen leven is, Vrijheid en het nastreven van geluk. ‘

Vrijwel niemand zal weten dat de Verklaring onmiddellijk na deze woorden luidt: “Dat om deze rechten te waarborgen, regeringen onder de mensen worden ingesteld, die hun rechtvaardige bevoegdheden ontlenen aan de toestemming van de geregeerde, – dat elke vorm van regering wordt vernietiging van deze doeleinden, is het het recht van het volk om het te wijzigen of af te schaffen, en om een ​​nieuwe regering in te stellen, de basis te leggen voor dergelijke principes en haar bevoegdheden in een zodanige vorm te organiseren dat hun veiligheid het meest waarschijnlijk lijkt te zijn. en geluk.”  

Een groot deel van de rest van het document is een lijst van grieven tegen de Britse koning en zijn volgelingen, wat tot de conclusie leidt dat de koloniën vrije en onafhankelijke staten moeten zijn, vrijgesteld van elke loyaliteit aan de Britse kroon en vrij van elke politieke band met Groot-Brittannië. Dus daar heb je het, een snelle geschiedenisles. Maar voordat u overgaat op de Amerikaanse grondwet, pauzeert u even en denkt u echt na over wat de hoeksteen van dit document zou moeten zijn: “Regeringen worden ingesteld onder de mensen, die hun rechtmatige bevoegdheden ontlenen aan de toestemming van de geregeerde.”

We weten dat de “vanzelfsprekende” taal nooit echt vanzelfsprekend was, en dat het idee dat alle mensen “gelijk” zijn geschapen, de kern blijft van Amerika’s levende historische leugen, geboren zelfs voordat er een Onafhankelijkheidsverklaring was. Maar het deel dat de oplossing voorstelt, het pad voorwaarts, is een verklaring dat de regering die haar bevoegdheden ontleent aan de instemming van de geregeerde, zou moeten zijn hoe een natie zichzelf organiseert om haar soevereiniteit en haar volk te waarborgen en te beschermen, hoe het het leven definieert en mogelijk maakt , vrijheid en het nastreven van geluk.

Gebroken regering

Nu de Amerikaanse regering volledig gebroken is, de instemming van de geregeerde nergens te vinden is, en het daadwerkelijke recht van het volk om hun regering in het gedrang te brengen of af te schaffen bij elke nieuwe en fantasierijke poging om stemmen te onderdrukken, klinkt de Onafhankelijkheidsverklaring hol. Maar als het vandaag iets betekent, dan is het te vinden in het concept dat mensen die in een afgebakende landmassa leven vrij moeten zijn om een ​​”nieuwe” regering in te stellen rond een reeks principes en organisatorische mandaten die nodig zijn om de openbare veiligheid te beschermen en enige basis te bieden voor maatschappelijk welzijn.

Lees ook:  Zal de jeugd het overnemen?

Er zijn tijden geweest, en nu is het zeker weer de tijd van Amerika – de tijd om de macht te ontnemen van de corrupte en corrupte, de plaatselijke en de wraakzuchtige. Er is Trump’s Independence Day-optreden, waarbij de natie praktisch wordt gesmeekt om opnieuw de wapens tegen zichzelf op te nemen. Er is aanzienlijke sociale onrust omdat oude instellingen er eeuwenlang niet in geslaagd zijn een groot aantal van die zogenaamd gelijke mensen op te nemen. Er is een dagelijkse inventarisatie van ondermijnd bestuur, waardoor de huidige regering niet in staat is de openbare veiligheid te beschermen en het sociale welzijn te bevorderen.

En bovenal is er de aanblik van onze regeringsleiders die ontmaskerd worden als de dwazen die ze zijn, terwijl dood en ziekte het land doordringen. Ik wil hier duidelijk over zijn: Trump heeft bloed aan zijn handen, McConnell en de meeste Republikeinse politici op nationaal en staatsniveau hebben bloed aan hun handen. En degenen rond Trump die ervoor hebben gezorgd dat zijn verachtelijke onwetendheid de overhand heeft, hebben bloed aan hun handen. De huidige regering van Amerika voert letterlijk het leven uit dit land weg.

De catalogus van legitieme grieven van vandaag is zelfs sterker dan die van 1776, want ze laten zien hoe ver de natie is afgedwaald van haar verheven ambitie. Als we nu heel goed weten dat de woorden ‘alle mensen zijn gelijk geschapen’ hol klonken, maar nu nog betekenislooser lijken, doet het falen om hard genoeg te vechten voor dat ideaal in de moderne tijd de eerdere bereidheid om te vechten voor woorden die dat betekenden, in de schaduw stellen zo veel minder dan.

Een nieuwe revolutie

Zonder een nieuwe revolutionaire oorlog te wensen, wens ik wel een nieuwe revolutie. Het is tijd om Amerika’s nationale terugtrekking van een imperfecte unie naar een nog imperfectere unie te stoppen. In een land dat van haar grondwet houdt , zou alleen het lezen van de preambule voldoende moeten zijn om te weten dat de volgende tekst ons jammerlijk in de steek heeft gelaten: ‘Wij, het volk van de Verenigde Staten, om een ​​perfectere Unie te vormen, rechtvaardigheid te vestigen, binnenlandse verzekeringen te verzekeren Rust, zorg voor de gemeenschappelijke verdediging, bevorder het algemeen welzijn en stel de Zegeningen van Vrijheid voor onszelf en ons nageslacht veilig, verorden en stel deze grondwet voor de Verenigde Staten van Amerika vast. ‘ 

Geen enkele doelstelling die in de preambule van de Amerikaanse grondwet is uiteengezet, gebeurt nu. De instellingen die door dat document in de volgende tekst tot leven zijn gebracht, werken vandaag niet om een ​​van de verheven doelen die in de preambule zijn uiteengezet, te verwezenlijken. Denk erover na, lees ze allemaal aandachtig, reflecteer op gapende maatschappelijke verdeeldheid, reflecteer op de procureur-generaal van vandaag, reflecteer op demonstranten in de straten die raciale en sociale rechtvaardigheid eisen, reflecteer op Amerikaanse bondgenoten die als ongedierte zijn afgedankt, reflecteer op armoede en gebrek aan toegang tot zinvolle gezondheidszorg die velen verwoest en nadenkt over krijgers in onze straten die ons zogenaamd zouden ‘beschermen’ tegen onszelf.   

Het is echt ongelukkig dat de wereld een zwarte man voor onze ogen moest zien sterven op straat te midden van een woedend tafereel van ziekte en wanhoop, zodat velen eindelijk zouden zien wat Amerika is geworden. Wanneer nationale instellingen die eeuwen geleden zijn geboren er niet in slagen om levens volledig te beschermen en levens te redden, hebben ze hun oorspronkelijke doel niet bereikt.

Nu is het moment voor ons, de mensen, om luid te betogen dat het tijd is om zeker wat we hebben fundamenteel te veranderen en het te vervangen door iets veel beters.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Laag, lager, laagst.


Comments

comments