De Jonge wilde zijn politieke hachje kon redden

De Jonge wilde zijn politieke hachje kon redden

13 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Hugo de Jonge, kandidaat voor het CDA-lijsttrekkerschap, heeft zijn brevet van onvermogen afgegeven. Geholpen door ambtenaren van het Ministerie, dwong de Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) OMT-lid Gommers eind maart te zeggen dat er voldoende IC-bedden waren zodat De Jonge zijn politieke hachje kon redden. Een doodzonde. Niet alleen in menselijk opzicht maar ook als Minister heeft de ijdele De Jonge (bloemenschoentjes) zich totaal vergaloppeerd aan het ambt en tevens als politicus.

Pas één dag na de CDA verkiezing durfde Diederik Gommers, lid van het Outbreak Management Team (OMT) uit de kast te komen bij de Volkskrant. Dat toont vooral hoe de hazen bij de banenbeschermers van het CDA lopen. Het is te walgelijk voor woorden, maar we plaatsen de frasen toch:

“Op 26 maart werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de coronacrisis. Kamerleden waren geïrriteerd omdat De Jonge niet kon beloven dat er aan het eind van de week genoeg ic-bedden zouden zijn.
Nog tijdens het debat werd Gommers gebeld door een ambtenaar van VWS. ‘Hugo de Jonge moet weten of er aanstaande zondag 1.600 bedden zijn. Of ik dat even wilde beloven. Ik zei: luister, ik zit toch niet in de Kamer, wat denk je zelf? Ik dacht: ik word hier in de maling genomen. Maar nee, ze moesten weten of ik dat wilde zeggen.
Bij de koffieautomaat laat hij het even bezinken. ‘Waarom hadden zij het nodig dat Diederik Gommers zou zeggen dat er 1.600 bedden zouden zijn? Terwijl ik dat ook niet wist en geen invloed heb op beschikbare ic-bedden. Toen dacht ik: het moet dan maar. Als dat zo ongelooflijk belangrijk voor De Jonge is, dan zeg ik wel dat er zondag 1.600 bedden zijn.’
‘Meteen daarop zeiden ze: oké, wil je dat even in een WhatsApp bevestigen?
Even later redt De Jonge tijdens het debat zijn gezicht: per 1 april kan worden opgeschaald naar 1.600 bedden. ‘Gommers heeft het bevestigd’, zegt hij.
Sophie: ‘Dat was de eerste keer dat je je er echt van bewust was dat je in het spel zat. Het was een van de dingen die je uitgebreid met ons besproken hebt.’
Diederik: ‘Ik stond perplex.’”

Na de ‘stemming’ (in hoeverre die veilig is weten alleen de kopstukken in het CDA, die een duidelijke voorkeur voor De Jonge hebben) bleek dat Omtzigt bijna 40% van de stemmen zou hebben en De Jonge bijna 50%. Mona Keijzer speelde, zoals gebruikelijk en tekenend voor haar loopbaan, geen rol van betekenis; veel geschreeuw en totaal geen wol.

Lees ook:  Covid 19: De ultieme buitenlandse aangelegenheid

Nu bekend is hoe Hugo de Jonge precies zijn politieke opdracht ziet en in zal vullen, kan een fatsoenlijk en christelijk mens niet meer op De Jonge stemmen in de tweede ronde.

Daarom:
“Wees wijzer, brand U niet aan hetzelfde ijzer.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Trump's Lies Have Consequences'

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments