Deze week komen er nog vijf asteroïden binnen, maar NASA waarschuwt voor een naderende flyby dichterbij dan de MAAN

Deze week komen er nog vijf asteroïden binnen, maar NASA waarschuwt voor een naderende flyby dichterbij dan de MAAN

13 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De asteroïdejagers van NASA hebben deze week nog eens vijf close flybys geïdentificeerd, maar nog zorgwekkender is dat ze ook één ruimtesteen hebben geïdentificeerd die binnenkort tussen de aarde en de maan zal passeren.

In zeer alarmerend nieuws van NASA’s Center for Near Earth Object Studies (CNEOS) hebben asteroïdejagers een ‘potentieel gevaarlijke’ asteroïde geïdentificeerd die in september de aarde zou passeren op een schamele afstand van 71.805 km – slechts een vijfde van de afstand tussen ons en de maan (384.399 km).

Asteroïde 2011 ES4, die 160 voet (49 meter) meet, zal naar verwachting op 1 september om 10:49 uur EDT (15:49 uur BST) de aarde zoemen met 29.375 km / u.

Gelukkig is het, gezien zijn ietwat kleine diameter, zelfs als het van koers zou raken en ons daadwerkelijk zou raken, niet het einde van het leven zoals we het kennen, hoewel het zeker een klap zou uitdelen.

Voor de context had de Chelyabinsk-meteoor die op 15 februari 2013 boven Rusland explodeerde slechts 18 meter in diameter, maar was nog steeds groot genoeg om aanzienlijke plaatselijke schade te veroorzaken.

Het explodeerde met tot 33 keer de energie die vrijkwam uit de atoombom die op Hiroshima was gevallen. Ongeveer 1.491 mensen raakten gewond bij het incident, meestal door puin zoals verbrijzeld glas of door brandwonden op hun huid als gevolg van de helderheid van de explosie, die 30 keer intenser was dan de zon.

Lees ook:  Viruszorgen vegen $ 420 miljard van de Chinese aandelenmarkt

Minstens 112 moesten onmiddellijk na het incident in het ziekenhuis worden opgenomen, twee in ernstige toestand.

Dus in het onwaarschijnlijke geval dat de ES4 van 2011, bijna driemaal zo groot als de Chelyabinsk-meteoor, een omweg zou moeten maken en ons een nog dichterbij bezoek zou brengen dan verwacht, zou de schade mogelijk aanzienlijk kunnen zijn.

komeet

Ondertussen, op maandag, zullen twee asteroïden van minstens 30 meter, 2020 KJ7 (30 m, ongeveer de helft van de scheve toren van Pisa) en 2009 OS5 (42 m, of de helft van het Vrijheidsbeeld) ons passeren op een afstand van respectievelijk 4,5 miljoen en 6,75 miljoen kilometer.

Op dinsdag passeert asteroïde 2020 MQ2 (42 m), met een diameter van vijf Londense bussen, 6,4 miljoen kilometer, gevolgd door donderdag 2020 NM (21 m of anderhalf keer de hoogte van het Hollywood-bord), die op een veilige afstand van vier miljoen kilometer langs ons heen schiet.

Op vrijdag komt de Arc de Triomphe ter grootte van 2020 MX (48m), die voorbij vliegt op 5,6 miljoen kilometer en een week van relatief nauwe oproepen voor onze thuisplaneet afsluit.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Coronavirus The Bill en Melinda Gates Con-sortium

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Obesitas verhoogt het risico op overlijden door coronavirus en Amerikanen zijn FAT
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments