Deze week komen er nog vijf asteroïden binnen, maar NASA waarschuwt voor een naderende flyby dichterbij dan de MAAN

Deze week komen er nog vijf asteroïden binnen, maar NASA waarschuwt voor een naderende flyby dichterbij dan de MAAN

13 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De asteroïdejagers van NASA hebben deze week nog eens vijf close flybys geïdentificeerd, maar nog zorgwekkender is dat ze ook één ruimtesteen hebben geïdentificeerd die binnenkort tussen de aarde en de maan zal passeren.

In zeer alarmerend nieuws van NASA’s Center for Near Earth Object Studies (CNEOS) hebben asteroïdejagers een ‘potentieel gevaarlijke’ asteroïde geïdentificeerd die in september de aarde zou passeren op een schamele afstand van 71.805 km – slechts een vijfde van de afstand tussen ons en de maan (384.399 km).

Asteroïde 2011 ES4, die 160 voet (49 meter) meet, zal naar verwachting op 1 september om 10:49 uur EDT (15:49 uur BST) de aarde zoemen met 29.375 km / u.

Gelukkig is het, gezien zijn ietwat kleine diameter, zelfs als het van koers zou raken en ons daadwerkelijk zou raken, niet het einde van het leven zoals we het kennen, hoewel het zeker een klap zou uitdelen.

Voor de context had de Chelyabinsk-meteoor die op 15 februari 2013 boven Rusland explodeerde slechts 18 meter in diameter, maar was nog steeds groot genoeg om aanzienlijke plaatselijke schade te veroorzaken.

Het explodeerde met tot 33 keer de energie die vrijkwam uit de atoombom die op Hiroshima was gevallen. Ongeveer 1.491 mensen raakten gewond bij het incident, meestal door puin zoals verbrijzeld glas of door brandwonden op hun huid als gevolg van de helderheid van de explosie, die 30 keer intenser was dan de zon.

Lees ook:  Het gevaarlijkste deel van de bosbranden in Californië waar niemand het over heeft

Minstens 112 moesten onmiddellijk na het incident in het ziekenhuis worden opgenomen, twee in ernstige toestand.

Dus in het onwaarschijnlijke geval dat de ES4 van 2011, bijna driemaal zo groot als de Chelyabinsk-meteoor, een omweg zou moeten maken en ons een nog dichterbij bezoek zou brengen dan verwacht, zou de schade mogelijk aanzienlijk kunnen zijn.

komeet

Ondertussen, op maandag, zullen twee asteroïden van minstens 30 meter, 2020 KJ7 (30 m, ongeveer de helft van de scheve toren van Pisa) en 2009 OS5 (42 m, of de helft van het Vrijheidsbeeld) ons passeren op een afstand van respectievelijk 4,5 miljoen en 6,75 miljoen kilometer.

Op dinsdag passeert asteroïde 2020 MQ2 (42 m), met een diameter van vijf Londense bussen, 6,4 miljoen kilometer, gevolgd door donderdag 2020 NM (21 m of anderhalf keer de hoogte van het Hollywood-bord), die op een veilige afstand van vier miljoen kilometer langs ons heen schiet.

Op vrijdag komt de Arc de Triomphe ter grootte van 2020 MX (48m), die voorbij vliegt op 5,6 miljoen kilometer en een week van relatief nauwe oproepen voor onze thuisplaneet afsluit.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Multinationale Farmaceutische Bedrijven en medicijnen: wereldwijd onder vuur


Comments

comments