Psychoanalyticus en psycholoog Dr. John Gartner: ‘Kwaadaardige narcist’ Trump is ‘de meest succesvolle bioterrorist in de menselijke geschiedenis’

Psychoanalyticus en psycholoog Dr. John Gartner: ‘Kwaadaardige narcist’ Trump is ‘de meest succesvolle bioterrorist in de menselijke geschiedenis’

13 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

In de Duitse nieuwsweek van 6 juni van  Der Spiegel werd Donald Trump beschreven als een “vuurduivel” en een president die “zijn land in brand steekt”.

De Engelse editie van Der Spiegel  gaat verder met deze verdomd nauwkeurige beschrijving van Amerika in het tijdperk van Trump:

Moeten we ons zorgen maken over de Verenigde Staten? Vindt er een fundamentele verschuiving plaats in een land dat synoniem staat voor diepgewortelde democratie? De huidige chaos in de straten van Amerika is niet alleen het product van de economische en maatschappelijke spanningen van het land. De president zelf heeft die conflicten herhaaldelijk verergerd met zijn retoriek. Trump lijkt de chaos nodig te hebben. Hij voedt zich ermee.

Elke dag dat hij in functie is, blijft de politieke pyromaan Donald Trump de rechtsstaat en democratie verbranden.

Hij heeft laten zien dat hij de meest corrupte president in de geschiedenis van de Verenigde Staten is. Het meest recente voorbeeld van Trump’s onbeperkte perfidy: afgelopen vrijdag, in een naakte quid pro quo, zette  Donald Trump de zin van zijn oude vertrouweling en adviseur Roger Stone om  als een manier om zichzelf te isoleren van toekomstige aanklachten in verband met het Russische schandaal of andere criminelen doet er toe.

Geholpen door  Trump en de opzettelijke kwaadwilligheid, nalatigheid en wreedheid van zijn agenten , blijft  de pandemie van het coronavirus zich  over de Verenigde Staten verspreiden . Het land zet zijn weg naar een tweede Grote Depressie voort.

Meer dan 135.000 Amerikanen zijn inmiddels gedood door het coronavirus . Deskundigen op het gebied van de volksgezondheid voorspellen dat honderdduizenden of meer kunnen sterven, tenzij de regering-Trump en de  Republikeinse gouverneurs in staten als Florida  en Texas hun volksgezondheidsbeleid radicaal wijzigen door te eisen dat maskers in het openbaar worden gedragen. Op sommige plaatsen moet de vergrendeling mogelijk worden hersteld.

In plaats daarvan hebben de regering-Trump en haar bondgenoten besloten dat meer mensen –  inclusief scholieren, hun leraren en hun families  – ziek zouden moeten  worden en zouden sterven als middel om een ​​nieuw ‘normaal’ te creëren  waarbij de ziekte niet langer als een noodgeval wordt beschouwd . Het voor de hand liggende doel is om mensen op te offeren voor “kapitalisme” en “de economie” om de herverkiezingskansen van Donald Trump te redden. Dit is de  “economie van barbarisme”  in de praktijk.

In totaal zijn de Verenigde Staten in het tijdperk van Trump en de coronavirus pandemie een wereldwijde paria.

Indi Samarajiva schrijft op Medium en  vat deze zielige en erbarmelijke situatie samen :

Amerika is niet meer verenigd en het is amper een staat. Ze zijn dwars door een mislukte staat neergestort in een peststaat, ongewenst over de hele wereld…. Bij gebrek aan een humane regering wordt Amerika nu geregeerd door COVID-19. Welkom bij de Plague States of America.

Uiteindelijk zijn het fascisme van Donald Trump, zijn schijnbare mentale pathologieën en zijn gesaboteerde reactie op het coronavirus geen discrete en afzonderlijke dingen. Ze zijn eerder allemaal verbonden.

Dr. John Gartner, die  ik heb geïnterviewd  op verschillende  eerdere  gelegenheden , is een psycholoog, psychoanalyticus en oud-professor aan de Johns Hopkins University Medical School. Gartner is ook de oprichter van de Duty to Warn PAC, een organisatie die zich inzet om het bewustzijn over het gevaar voor de Verenigde Staten en de wereld van Donald Trump te vergroten. Gartner levert een bijdrage aan de bestseller van 2017 “The Dangerous Case of Donald Trump: 27 Psychiatrists and Mental Health Experts Assess a President” en is te zien in de aankomende documentaire “Unfit: The Psychology of Donald Trump”.

In ons laatste gesprek waarschuwt Gartner dat Donald Trump de pandemie van het coronavirus actief gebruikt als een soort biologisch wapen tegen het Amerikaanse volk. Gartner legt ook uit hoe Donald Trump, net als andere kwaadaardige narcisten die grote macht verwerven, bereid is zijn eigen volgers te kwetsen en zelfs te doden als een manier om zijn persoonlijke sadisme en behoefte aan narcistische energie te bevredigen.

Gartner legt ook uit dat de aanhangers van Donald Trump lid zijn van een politieke doodscultus waarin het niet dragen van een masker en het weigeren van andere rationele maatregelen om de pandemie van het coronavirus te stoppen, loyaliteit en liefde voor hun persoonlijke redder en grote leider is.

Je kunt ook  luisteren naar mijn gesprek met Dr. John Gartner op mijn podcast “The Truth Report”  of via de hieronder ingesloten speler.

Dit gesprek is voor de duidelijkheid en lengte bewerkt.

Trump wordt omringd door een maalstroom van gebeurtenissen. Het nieuwe boek van John Bolton heeft aangetoond dat Trump gevaarlijk incompetent is en een bedreiging vormt voor de veiligheid van het Amerikaanse volk en de wereld. Het nieuwe boek van Trump’s nicht laat zien dat hij geestelijk onwel, slecht en wreed is voor zijn eigen familieleden. Het Hooggerechtshof heeft zojuist bepaald dat de belastingen en andere financiële gegevens van Trump aan de openbare aanklagers moeten worden overgedragen. Uit opiniepeilingen en andere statistieken blijkt dat hij verliest van Joe Biden in een aardverschuiving. De protesten van George Floyd gaan door in het hele land. Hoe begrijp je de stemming en geest van Trump op dit moment?

Lees ook:  Geert Wilders kraakt harde noten over woningtekort: ‘Voor wie bouwen we, de Nederlanders of de immigranten?!’

Vanwege zijn extreem kwaadaardige narcisme kan en moet Donald Trump worden vergeleken met leiders zoals Adolf Hitler. Op dit moment is het land echt aan het eindspel met Trump – we komen steeds dichter bij het bunker-moment. Donald Trump is niet alleen incompetent. Hij is niet alleen een waanvoorstelling. Hij is niet alleen narcistisch en geeft niet om anderen. Het gedrag van Donald Trump met de pandemie van het coronavirus is opzettelijk. Hij is kwaadaardig. Hij is een eerstegraads massamoordenaar. Dit is een plan.

Ik ben een groot voorstander van het principe van Occams scheermes. De eenvoudigste verklaring is meestal de juiste. Trump heeft de pandemische taskforce ontbonden. Ten eerste zei Trump dat het virus niet naar Amerika zou komen. Vervolgens koos hij ervoor om niet meer te testen. Trump koos ervoor om de Defense Production Act niet te gebruiken om meer noodzakelijke medische benodigdheden en apparatuur te maken.

Trump heeft toegegeven dat hij heeft geprobeerd de tests voor het coronavirus te vertragen. Trump heeft de inspanningen van de gouverneurs om het publiek tegen het virus te beschermen, ondermijnd. Trump ging zelfs zover dat hij astroturf-protesten aanmoedigde om democratische gouverneurs te intimideren om zich opnieuw te openen voor ‘de economie’. Trump heeft gezegd dat hij tegen mensen is die maskers dragen – wat de eenvoudigste, goedkoopste en meest efficiënte manier is om te voorkomen dat we het virus verspreiden.

Trump probeert de sluizen te openen. Hij organiseert massale bijeenkomsten van mensen tijdens zijn bijeenkomsten en andere evenementen. Hij doet er alles aan om het virus mogelijk te maken.

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, wordt de meest succesvolle bioterrorist in de menselijke geschiedenis. Laat me mezelf herhalen zodat er geen verwarring is. Donald Trump is de meest succesvolle bioterrorist in de menselijke geschiedenis. Dit is geen ongeluk.

Laat me de meest elementaire forensische vragen stellen: waarom? En hoe?

Het gedrag van Trump is een functie van de psychologie van een kwaadaardige narcist. Als je kijkt naar de geschiedenis van kwaadaardige narcisten, of het nu Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot of Saddam Hussein is, is er iets dat ze allemaal gemeen hebben. Ze vermoorden allemaal enorme aantallen van hun eigen mensen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenBeschouw het voorbeeld van Adolf Hitler. Op een bepaald moment wist iedereen, inclusief zijn generaals, dat Duitsland de oorlog had verloren. Maar Hitler vocht door en honderdduizenden Duitsers stierven. Hitler wist dat de oorlog verloren was en dat hij uiteindelijk zelfmoord zou plegen om gevangenneming, berechting en executie te voorkomen.

Hitler vaardigde een bevel uit dat het Nero-decreet wordt genoemd. Albert Speer, Hitlers minister van bewapening en oorlogsproductie, zou elke Duitse fabriek, elke Duitse boerderij, elke Duitse brug, elke Duitse elektriciteitscentrale, spoorlijn, dammen, nutsvoorzieningen, dokken, mijnen, alles vernietigen wat het Duitse volk mogelijk zou maken overleven. Speer wees Hitler erop: “Het Duitse volk zal het niet overleven als je in feite ons eigen volk bombardeert tot in het stenen tijdperk.”

Hitler zou zogenaamd hebben gereageerd met: ‘We hoeven ons geen zorgen te maken over hun voortbestaan, want alle goede Duitsers zijn al dood.’ Met andere woorden, je maakt me geweldig, anders vermoord ik je. Dat is de leidende stelling voor een kwaadaardige narcist. Vergeet niet dat sadisme een van de componenten is van kwaadaardig narcisme. Almachtige vernietiging zorgt ervoor dat kwaadaardige narcisten zich krachtig voelen. Dit geldt vooral als ze zich op de een of andere manier machteloos of anderszins zwak voelen.

Trump leidt een politieke doodscultus. Het niet dragen van een masker tijdens de coronavirus pandemie is een belangrijk symbool geworden van persoonlijke loyaliteit.

Zelfdestructief zelfmoordgedrag als teken van loyaliteit aan de Grote Leider is een traditie onder kwaadaardige narcisten. Leiders zoals Trump zijn zo onwel dat als de mensen om hen heen en hun volgelingen hun ego niet stoken, een Trump-type persoon hun woede naar buiten zal keren.

Voor zover ze zich niet goed genoeg voelen over zichzelf, hebben ze iemand nodig die straft. Een van de manieren waarop een leider van het type Trump of Hitler dat doet, is proberen mensen loyaliteit te tonen door dingen te doen waar ze zichzelf bewust kwaad doen.

Het idee dat je je eigen volgers naar hun dood zou leiden, is niet ongebruikelijk in de bredere context van de geschiedenis. Zo werken kwaadaardige narcisten. Maar als Amerikanen kunnen we onze geest letterlijk niet om zoiets wikkelen. Natuurlijk kunnen de Amerikaanse nieuwsmedia zo’n realiteit ook niet accepteren, dat er leiders zijn die hun eigen volgers en anderen actief zouden kwetsen.

De implicatie van uw argument is dat de volgelingen van Trump die weigeren maskers te dragen een soort biologisch wapen zijn. Als menselijke bio-wapens kunnen de volgers van Donald Trump het virus dan gebruiken om hun persoonlijke vijanden te doden, en iedereen anders die zij of Trump hebben aangevallen.

Op die manier is het gebruik van het coronavirus door Trump bijna als een vampier die mensen verandert in monsters die vervolgens andere mensen doden en aanvallen. Trump maakt zijn volgers eigenlijk tot bio-wapens. Er is een verhaal dat Donald Trump gek, waanvoorstellingen, egoïstisch en cognitief gehandicapt is. Dat klopt natuurlijk. Maar Donald Trump is niet zo dom dat hij de gevolgen van het niet dragen van maskers bij een grote groep mensen niet kent. Trump weet wat het effect daarvan zal zijn. Trump is herhaaldelijk geïnformeerd over hoe het niet dragen van maskers tot de massale dood zal leiden. Hij weet dat. Trump is zich schuldig bewust. Hij begrijpt de oorzaak-gevolg relatie tussen zijn gedrag en alle mensen die in dit land sterven aan de pandemie van het coronavirus.

Donald Trump en de Republikeinen zijn bereid het leven van Amerikanen op te offeren aan het coronavirus om het ‘kapitalisme’ te redden – en natuurlijk de herverkiezingskansen van Trump. Dit is grotesk slecht gedrag. De volgende stap in dit griezelige plan is om de Amerikaanse scholen te dwingen om in de herfst te heropenen, wetende dat dit kinderen, leerkrachten en ouders zal doden. Dit is allemaal onderdeel van een strategie waarbij het doel is om het Amerikaanse volk gevoelloos te maken voor de dood van honderdduizenden mensen door de pandemie. Help me de geest van Trump te begrijpen. Hoe kan hij het mogelijk offeren van kinderen aan deze doodscultus rationaliseren? Heeft hij niet een interne ethische bestuurder die zegt dat dit te ver is?

Het is erg moeilijk voor relatief normale en mentaal gezonde mensen om echt te begrijpen hoe de geest van Donald Trump werkt, om zich in te leven in zijn denkprocessen, omdat het moeilijk is om in te leven in iemand die er echt niet om geeft als hij enorme aantallen kinderen vermoordt. Een dergelijke uitkomst maakt Donald Trump niet van streek. Hij is meer van streek door een inactieve opmerking op Fox News. De dood van kinderen en andere mensen heeft voor hem geen emotionele betekenis.

Het is voor de meeste mensen ook erg moeilijk om te begrijpen hoe er een sinistere manier is waarop het kwetsen, vernederen, vernietigen en, ja, zelfs doden van grote aantallen mensen daadwerkelijk Donald Trump opwindt en opwindt. Het geeft hem allemaal een sterk gevoel. Die opwinding en opwinding en empowerment is een tegengif voor de leegte die hij van binnen voelt en voor de vernedering en spot die hij ervaart van zijn critici en het publiek.

Hoe reageerde zijn geest toen Donald Trump een paar weken geleden tijdens de George Floyd-protesten de Trump-bunker het Witte Huis in dwong?

Het maakt Trump erger. Dit is een van de dingen waar ik me een beetje zorgen maak over de vrolijkheid die zijn critici en oppositie nemen om hem van streek te maken. Wat gebeurt er als je het wespennest roert? Trump gaat veel mensen pijn doen en ze heel erg pijn doen.

Het is geen toeval dat Trump, toen hij de bunker van het Witte Huis werd binnengedrongen, de demonstranten buiten opdroeg om te worden vergast en aangevallen. Dat was de reactie van Trump op het feit dat hij zich zwak voelde door de bunker in te gaan voor zijn bescherming. De reactie van Trump op het zich zwak voelen tijdens de protesten van George Floyd was om de kracht van de militaire en krijgswet in te roepen in een poging de oorlog aan het Amerikaanse volk te verklaren. Dit is een duidelijke oorzaak-en-gevolgdynamiek. Hoe meer vernederd en uit de hand gelopen Donald Trump voelt, des te gewelddadiger en krachtiger hij denkt dat hij moet terugslaan.

Donald Trump heeft een emotionele achtbaan achter de rug. Hij werd berispt en beschaamd in Tulsa. Daarna ging hij naar een bijeenkomst in een van zijn kerken in Arizona, waar hij werd geprezen als de wederkomst van God. Trump had toen een werkelijk ijdele Independence Day-rally en andere evenementen. Maar Trump verliest nog steeds slecht van Joe Biden in de vroege verkiezingen. Hij is verslaafd aan narcistische brandstof en energie. Hoe verwerkt zijn geest deze ups en downs?

Ja, Donald Trump is verslaafd aan zijn voorraad narcistische energie en brandstof. Deze bijeenkomsten zijn zijn hoogtepunt. Hij is verslaafd aan hen en de gevoelens van lof en bewondering die hij krijgt van zijn volgelingen. Maar de keerzijde daarvan voor Trump is dat als hij zich niet geweldig voelt door zijn volgers en bijeenkomsten, hij gewoon een andere manier zal vinden om plezier te krijgen. Trump doet dat door anderen te doden, te schaden en te vernederen. Met andere woorden, de geest van Trump werkt op de volgende manier: ‘Ik krijg mijn narcistische voorraden door jou te prijzen. Ik kan ze krijgen door jou ook pijn te doen. Dan voel ik me ook goed. ‘ Trump kiest ervoor het Amerikaanse volk pijn te doen.

Wat is jouw analyse van de rally van Trump op Mount Rushmore?

Hij deed er alles aan om zich verheerlijkt en krachtig te voelen. In gedachten kon hij zijn gezicht op de berg Rushmore zien. Trump heeft de drukte nodig. Hij heeft ze dicht bij elkaar nodig, hij heeft ze nodig om hem te prijzen. Trump liet militaire vliegtuigen overvliegen en al zijn supporters bezongen zijn lof. Maar wat was de boodschap van Trump voor Independence Day? Alle mensen die me niet prijzen, zijn slecht. Ze zijn slecht. Het zijn linkse onruststokers. Al die mensen die mij niet prijzen, willen dit land vernietigen en dat zal niet gebeuren onder mijn toezicht omdat we ze als eerste zullen krijgen. Donald Trump geniet van pervers plezier in vernietiging – en die vernietiging is de vernietiging van het Amerikaanse volk, het land, onze manier van leven, ons eigenlijke leven zelf. Donald Trump geniet van onze vernietiging en onze dood.

Tijdens zijn twee weekendtoespraken op Independence Day verklaarde Donald Trump dat iedereen die hem niet steunt een vijand van Amerika is die vernietigd moet worden. Trump maakt geen grapje. Hij maakt geen ‘onschuldige grap’. Hij is bloedserieus. Waarom ontkennen zoveel Amerikanen deze realiteit nog steeds? Is het op deze late datum zelfs mogelijk om hen bewust te maken van de waarheid?

Het is een afweermechanisme. Trump telegrafeert altijd alles wat hij ooit gaat doen, en dan doet hij het, en dan zijn de meeste mensen altijd geschokt. En de volgende keer dat Trump zegt dat hij iets vreselijks gaat doen, denken dezelfde mensen dat het op de een of andere manier niet zal gebeuren.

Dergelijke reacties zijn een verdedigingsmechanisme omdat de meeste mensen zich niet kunnen voorstellen dat Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, net zo slecht en destructief en uit de hand is als hij werkelijk is. Trump zal zijn gedrag tot het einde toe doorzetten. Zijn gevaren liggen niet alleen bij het coronavirus, maar bij de manier waarop er geen vreedzame machtsoverdracht zal plaatsvinden als hij de verkiezingen van 2020 verliest.

Hier is een opmerking: Trump gaat een manier vinden om de verkiezingen van 2020 te stelen. En zelfs als hij wordt verslagen bij de peilingen, heeft hij nog steeds twee maanden tussen de verkiezingsdag en het vermoedelijk aftreden in januari. Deze maanden tot de verkiezingsdag en daarna tot januari zullen enkele van de gevaarlijkste in de geschiedenis van het land zijn. Trump is tot alles in staat.

Ik ga akkoord. Het Amerikaanse volk en de wereld moeten echt begrijpen dat we samen met Donald Trump op weg zijn naar het eindspel. Dit moment is buitengewoon gevaarlijk omdat Trump gewond, afgewezen en gedevalueerd is. Trump wordt een verliezer en gaat waarschijnlijk naar de gevangenis als hij niet wordt herkozen. Trump gaat iedereen meenemen. Maar Trump heeft ook enablers in de hele regering om hem te beschermen. Dit is allemaal erg gevaarlijk.

Is Donald Trump, net als bij drugsverslaafden, in staat om een ​​’dieptepunt’ te bereiken en dan een moment van duidelijkheid te hebben waar hij zich terugtrekt en vervolgens zijn gedrag verandert?

Nogmaals, kijk naar de laatste dagen van Hitler. Tegen het einde verloor hij zijn verstand, maar hij gaf nog steeds bevelen en mensen volgden ze nog steeds. We weten niet welke gekke bevelen Donald Trump gaat geven en we weten niet wie ze zal volgen. Maar wat Trump ook doet, het zal destructief zijn en hij zal volgelingen hebben die willen doen wat hij beveelt. Uiteindelijk zal Donald Trump de volledige macht van de uitvoerende macht hebben om de verkiezingen van 2020 in zijn voordeel te manipuleren en ongeldig te maken.Lees ook:  Amerikaanse politiek alleen voor de rijke aasgier-kapitalisten niets zal verranderen

Comments

comments