Trump’s afkoop van de zin van Roger Stone is flagrante corruptie: hij komt ermee weg

Trump’s afkoop van de zin van Roger Stone is flagrante corruptie: hij komt ermee weg

13 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Robert Mueller zag dit aankomen en de criminaliteit is duidelijk. Zal iemand iets doen? Jij weet het antwoord

Ik denk niet dat er iemand in het land was die echt verbaasd was dat president Trump de straf van zijn goede vriend Roger Stone heeft omgezet. Ik denk dat we misschien een volledige gratie hadden verwacht, maar aangezien er naar verluidt zoveel weerstand was binnen de regering, heeft Trump misschien besloten dat de commutatie vóór de verkiezingen, en daarna gratie leek, een redelijk compromis.

Zeker, Trump zou Stone nooit de gevangenis in laten gaan. Daar heeft Stone voor gezorgd. Vorige week  vertelde hij journalist Howard Fineman:

Ik heb 29 of 30 gesprekken gehad met Trump tijdens de campagneperiode. Hij weet dat ik onder enorme druk stond om hem aan te zetten. Het zou mijn situatie aanzienlijk hebben verlicht. Maar dat deed ik niet. Ze wilden dat ik Judas speelde. Ik weigerde.

Ik ben er vrij zeker van dat Trump die boodschap luid en duidelijk heeft gekregen. Zijn mentor was tenslotte Roy Cohn,  de beruchte advocaat  en fixer wiens klanten onder meer senator Joseph McCarthy en de gangsters Carmine Galante en “Fat Tony” Salerno waren, naast andere onsmakelijke personages. Cohn begeleidde ook Roger Stone.

Trump spreekt vloeiende gangsterpatois:

Hij vertelde  de  hosts van “Fox & Friends” in 2018 wat hij dacht van mensen die samenwerken met de autoriteiten:

Het heet “flipping” en het zou bijna illegaal moeten zijn. Ik weet alles van flippen. Al 30, 40 jaar kijk ik naar flippers. Alles is geweldig en dan krijgen ze 10 jaar gevangenisstraf en schakelen ze in wie de op een na hoogste is of zo hoog als je kunt gaan.

Roger Stone zorgde ervoor dat de president in de dagen vlak voordat hij naar de gevangenis zou gaan, precies begreep wat hij moest doen. Trump kent Stone heel goed en begreep waar hij toe in staat was. Stone had gemakkelijk kunnen besluiten om om te draaien als Trump er niet doorheen kwam. Ze kennen elkaar zo lang dat alles wat Stone op Trump heeft, niet per se iets te maken heeft met het onderzoek in Rusland. Stone weet waar veel lichamen begraven liggen. Hij hielp velen van hen begraven.

Lees ook:  Hoe de VS het Midden-Oosten hebben vernietigd

Hij had zich geen zorgen hoeven maken. Zijn zoon Trump kwam echter, hoewel  tegen de wensen  van zijn raadsman van het Witte Huis, stafchef Mark Meadows en zelfs zijn beste handlanger, procureur-generaal Bill Barr. U kunt zich voorstellen hoe Barr van streek moest zijn geweest nadat hij  zoveel moeite had gedaan  om de straf van Stone te verlagen, zodat  hij een opstand  bij het ministerie van Justitie veroorzaakte en zijn reputatie permanent vernietigde. Hij dacht duidelijk dat hij de maat van Trump voldoende had geholpen, maar dat was niet genoeg.

U zult zich herinneren dat Barr beweerde dat de president hem niet had opgedragen het te doen en dat het toeval was dat Trump dit slechts enkele uren voor Barr’s beslissing had getweet:

Toen verslaggevers   afgelopen weekend aan Trump vroegen waarom hij Barr’s advies om de zin van Stone niet om te zetten niet opgevolgde, antwoordde Trump: ‘Nou, dat zei hij niet. Nee, de procureur-generaal had ongeveer een week of twee geleden een verklaring, maar dat was lang voordat iemand wist wat ik ging doen. ‘

Eigenlijk was dat voordat Stone vorige week duidelijk maakte dat hij er niet voor zou staan ​​om zelfs maar een dag gevangenisstraf te doen. Zijn herinnering dat zijn ‘situatie’ veel beter zou zijn als hij Trump aanzette, liet geen ruimte voor interpretatie.

Stone is geen Paul Manafort, de voormalige campagnevoorzitter van Trump, die enkele maanden in de gevangenis heeft gezeten voordat hij wegens de pandemie de huisarrest mocht opsluiten. Manafort stond op tegen de aanklagers en Trump liet hem achter de tralies zitten. Maar Manafort kende Trump maar kort, en kan onmogelijk dezelfde hoeveelheid vuil op hem hebben als Stone. (Bovendien had  Manafort zijn eigen redenen om dicht te klappen, namelijk enkele boze Russische gangsters aan wie hij veel geld verschuldigd was.)

Lees ook:  Een nieuwe Napoleon? Macron plant invallen in Europa - eerste bestemming Duitsland

De aankondiging van de steencommutatie was op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk. Sterker nog, het klonk veel alsof Trump het in een reeks tweets uitschakelde en het Witte Huis besloot dat dit als een officiële proclamatie zou dienen:

Afgezien van de oneerlijke herhaling van het Mueller-onderzoek, de gebruikelijke Trumpiaanse combinatie van zeuren en beschuldigen, viel de president een jurylid in het proces van Stone aan in zijn officiële aankondiging, wat waarschijnlijk een van de laagste daden was die hij ooit heeft gepleegd – en dat is echt zeggen iets. De mate waarin de zelfbenoemde ‘law and order president’ het rechtssysteem niet respecteert, is ongekend. Zelfs beruchte gangsters  zijn burgerlijker.

Als je je afvraagt ​​waarom Trump de zin misschien heeft omgezet in plaats van alleen maar zijn oude vriend te vergeven, wees journalist Marcy Wheeler  erop  dat Stone dankzij een afkoop zijn vijfde amendement tegen zelfbeschuldiging kan handhaven, wat betekent dat hij niet hoeft te getuigen tegen Trump in alle mogelijke verdere procedures met betrekking tot al die telefoontjes tussen hen – gesprekken die Stone specifiek noemde in dat interview met Howard Fineman.

Benjamin Wittes en Quinta Jurecic van Lawfare merkten  op dat Trump zojuist opnieuw een belemmering van de rechtsgang heeft begaan. Ze beweren dat Trump’s schriftelijke antwoorden aan Robert Mueller over zijn kennis van het WikiLeaks-plot leugens waren, die ook specifiek betrekking hadden op de misdrijven waarvan Roger Stone werd veroordeeld wegens het plegen van misdaden. Uit het verslag blijkt duidelijk dat Trump overal naar Stone seinde om zijn mond te houden.

Nieuw ongeredacteerde pagina’s van het Mueller rapporteren dat. Volgens Lawfare:

[S] kort nadat hij die antwoorden had voorgelegd [aan de speciale raadsman], stelt het niet-opgestelde rapport, begon Trump publiekelijk te tweeten ter ondersteuning van Stone – noemde hem “dapper” en feliciteerde zijn “lef” omdat hij weigerde te getuigen.

De tweets van Trump waren op zijn zachtst gezegd altijd verdacht. En zijn antwoorden op Mueller leken niet helemaal geloofwaardig, zelfs toen het geredigeerde rapport voor het eerst werd uitgebracht. Maar de nieuw onthulde tekst maakt Mueller’s vermoedens duidelijk dat Trump loog in zijn schriftelijke antwoorden – en drong er vervolgens bij Stone op aan niet te getuigen om te voorkomen dat Mueller die leugen ontdekte.

Zoals Mueller het droogjes uitdrukte: ‘[D] e Gedrag van de president kan ook worden beschouwd als een weerspiegeling van zijn besef dat Stone bewijs kan leveren dat in tegenspraak is met de ontkenningen van de president en de president zou koppelen aan de inspanningen van Stone om contact op te nemen met WikiLeaks.’ De speciale raadsman schrijft ook dat de tweets van Trump naar Stone – samen met zijn tweets waarin [Michael] Cohen, die op dat moment samenwerkte met onderzoekers – werden bekritiseerd – ‘de conclusie steunen dat de president van plan was een bericht over te brengen dat getuigen zouden kunnen worden beloond omdat ze weigerden te verstrekken getuigenis afkeurend voor de president en in diskrediet gebracht als ze ervoor kozen om mee te werken. “

Roger Stone kreeg afgelopen vrijdagavond zijn beloning.

Dit had een onaanvaardbare overtreding moeten zijn. Maar om redenen die ik nooit zal begrijpen, wilde niemand zich druk maken over alle bewijzen van belemmering van de rechtsgang in het rapport van Mueller. Ik vermoed dat er weinig trek in zal zijn om het na te streven nadat Trump niet op kantoor is, wat een aanfluiting is.

De president van de Verenigde Staten heeft zojuist zijn constitutionele bevoegdheden uitgeoefend om een ​​misdaad te plegen. En opnieuw komt hij ermee weg. 

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  VS wordt dictatuur: Oh Oh. De Trumpies nemen de leiding over de gegevens


Comments

comments