Europa ongecensureerd: een online waarschuwingsschot

Europa ongecensureerd: een online waarschuwingsschot

14 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Deel uitmaken van de Strategic Culture Foundation heeft zeker zijn voordelen, een van hen kreeg een persoonlijk verzoek van iemand in de EU-politiek (die niet bij naam blijft) om te kijken en commentaar te geven op wat een zeer belangrijk moment voor de richting zou kunnen blijken te zijn van het continent. “ Europe Uncensored ” georganiseerd door The Foundation for a Civic Hungary , bracht de leiders van Slovenië (Janez Janša), Servië (Aleksandar Vučić), Hongarije (Viktor Orbán) met een Franse MEP-moderator (François-Xavier Bellamy) om wat ik een historisch waarschuwingsschot zou noemen te maken in een videopremière van ongeveer een uur. Spreken in het Engels met algemene taal, de toespraken leken even gericht op de collega’s van de sprekers en leden van de elite. Dus wat waren de berichten van deze video en waarom namen ze de moeite om deze online internationale verklaring samen te stellen?

De beelden

In de politiek wordt vaak veel gezegd zonder woorden. Symbolen en afbeeldingen zijn erg belangrijk voor intellectuelen, dus voordat we bij de vermelde inhoud van de video komen, moeten we eerst de niet-vermelde inhoud bekijken. Achter elk van de politici stonden tal van eigen vlaggen en de naties die deelnamen aan het Europe Uncensored-evenement met grote EU-vlaggen ernaast. Dit geeft een sterk visueel signaal dat ze hervorming willen en geen rebellie – de EU-vlaggen waren prominent aanwezig en hingen met trots op. Het logo van het evenement had een politieke kaart van Europa met de opmerkelijke maar niet verrassende uitzonderingen van Rusland, Turkije, landen in de Kaukasus, Israël en verrassend IJsland. De Krim stond op het logo als onderdeel van de Oekraïne. Soms pakken ontwerpers gewoon de eerste rechtenvrije vectorkaart die ze in handen kunnen krijgen,

En natuurlijk betekent de naam “Europe Uncensored” dat de tijdens het evenement geuite opvattingen oneerlijk zijn onderdrukt, wat waar is.

europa

Afbeelding: het logo van het evenement.

The Opening (François-Xavier Bellamy)

De moderator van de gebeurtenis, de heer Bellamy, schetste het ideologische kader van de opvattingen van een ‘Oosterse’ Europese Unie en een samenvatting van haar geschiedenis vanuit dit andere gezichtspunt. Hij heeft zo uitstekend werk geleverd dat het het beste is om zonder opsomming te kijken naar wat hij werkelijk zei.

“De politiek kon eindelijk ten einde komen en loste zichzelf op in het efficiënte bestuur van de economie, er was niets meer aan de hand om niets meer te beschermen …” “Dit alles, zelfs de menselijke toestand zelf, moest worden vervangen en dit was genaamd vooruitgang … “

‘Samenlevingen waren niet gemaakt van burgers, maar van consumenten … werk was slechts een saai middel om vrije tijd te kopen …’

“Alles dat het nog aandurfde om een ​​hogere hogere waarde te claimen dan het individuele leven, en onmiddellijk plezier was een gevaar om aan de kaak te stellen …”

“Geen grenzen konden nu, een eindeloze beweging stoppen die elke historische continuïteit verhinderde, geen regels om de trillingen van de markten te stoppen om al het menselijk leven te absorberen en geen grenzen om de migratie die onze gemeenschappelijke horizon zou moeten worden, tegen te houden. Op dit moment lijkt het erop dat (de) Europese Unie een synoniem was voor dit einde van de geschiedenis … we kijken nu in 2020 naar het einde van het einde van de geschiedenis en dit is waar we het vandaag over zouden moeten hebben … “

“We zijn verenigd door de hele geschiedenis van een beschaving, Europa is geen internationale organisatie die inhoud zou missen, hoewel we het de afgelopen decennia hebben ontkend dat we verenigd zijn door onze gemeenschappelijke wortels. Oost-, Centraal-, West-Europa delen een gemeenschappelijk erfgoed en eenvoudige ogen kunnen het zien … ”

Het belangrijkste van wat er wordt gezegd, zit niet zozeer in de details, maar het feit dat nu een alternatieve kijk op de geschiedenis is ontwikkeld vanuit de liberale status-quo. Alles in de woorden van meneer Bellamy was beknopt en doordacht. Ongeveer 10 of 15 jaar geleden leek elke poging om een ​​ander historisch verhaal te smeden voor de progressieve mars van de geschiedenis die we gewend waren onmogelijk en de mensen die het probeerden te bestempelen, werden bestempeld als racistische whacko’s die probeerden hun fascistische overtuigingen te maskeren in een officieel pakket. Nu komt een redelijk beargumenteerd alternatief historisch verhaal uit Oost- / Centraal-Europa en komt het uit de mond van reguliere politici. Zoals de heer Bellamy zei, is dit het “einde van het einde van de geschiedenis”.

De moderator ging verder en bedacht het idee voor de perfecte definitie van wat hun visie op Europa zou moeten zijn – iets Grieks-Romeins en Joods-christelijk. Deze twee termen gecombineerd vormen een zeer compact maar wijdverbreid idee dat begrijpelijk is voor iedereen met zelfs een voorbijgaande interesse in geschiedenis. Om de normen te veranderen, moet men een visie aan het publiek bieden. Deze korte Grieks-Romeinse / Joods-christelijke verklaring zou heel goed de “Make America Great Again” voor Europees Rechts kunnen worden.

Aleksandar Vučić, president van Servië

De toespraak van de heer Vučić was een oproep tot wederzijds respect en pragmatisme. Als leider van een minder belangrijke speler in de EU-politiek die dankzij de bommen van Bill Clinton in de Europese sfeer werd gebracht, mag dit gevoel van gebrek aan respect dat hij heeft niet verrassend zijn. De Servische president ging zeer gedetailleerd in op hoe zijn land en Orbán’s Hongarije een geweldige relatie (vooral economisch) kunnen hebben als ze elkaars interne aangelegenheden buiten de deur houden. Alle sprekers leken geïrriteerd door het bereik van Brussel, maar Vučić leek het meest gehinderd.

In termen van economie heeft Vučić een zeer pessimistisch beeld van hoe de post-Covid-19 EU eruit zal zien. Hij zei dat in plaats van voorspelde BBP-stijgingen van een paar hele procentpunten, het continent nu rood wordt door de onverwachte klap van het Coronavirus. Hij betoogde dat de belangrijkste kwestie in Europa de financiële status is en zal zijn, in tegenstelling tot enkele van de meer ideologische eisen van zijn tegenhangers.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De EU maakt Europa kapot

“Ik denk ook dat onze partijen economische verandering en economische samenwerking en veiligheidssamenwerking boven nep sociaal relativisme en vermeende politieke correctheid moeten stellen omdat mensen het beu zijn.”

Hij zei dat deze kwesties samen met de grenscontrole het werk waren van “Centrum-Rechts”, waarvan hij beweert dat ze er deel van uitmaken. Het is jammer dat alle sprekers bij Europe Uncensored de term Centre-Right hebben gekozen om zichzelf te definiëren. Deze keuze van bewoordingen betekent dat ze zich onderwerpen aan het liberale gespreksonderwerp dat iedereen aan de rechterkant een nazi / extremist is. In de meeste Engelstalige journalistiek over Europa is er centrumrechts (acceptabele vijanden) en extreemrechts (onaanvaardbare vijanden) met niets daartussenin. Wanneer je een gewaagde verklaring voor een nieuw Europa probeert af te leggen, moet je niet meespelen in de trucjes van het woordspel van de vijand. Het hebben van een rechtse positie kan in een nabije toekomst geen zonde zijn.

Over het algemeen leek Vučić een gefrustreerde middle-manager bij een groot bedrijf. Geladen met verantwoordelijkheid, maar volledig afhankelijk van andere grotere machten die misschien niet eens weten dat hij bestaat. Je kon zijn brandende ergernis voelen over dit gebrek aan respect, aangezien hij vooral sprak over de hypocriete behandeling van Servië door de EU aan het begin van de Covid-19-uitbraak.

europa

Afbeelding: het hele paneel met luidsprekers

Janez Janša, premier van Slovenië

De Sloveense premier herinnerde zich goed het vreugdevolle optimisme dat er decennia geleden voor de EU bestond, maar sindsdien zijn er volgens hem veel mislukkingen en crises geweest, waaronder de volgende …

  • De lauwe acceptatie van de Europese Grondwet
  • Verdrag van Lissabon
  • Economische crisis van 2008
  • Migrantencrisis van 2015
  • Covid-19 onthulde een enorme mislukking van EU- en wereldwijde instellingen

Zijn beeld van een door crisis getroffen EU die moet herstellen, vraagt ​​om ‘pragmatische’ oplossingen zoals hij ze noemde. Zijn aanbod voor oplossingen was als volgt …

  • Breid de Schengen-zone uit naar heel Europa (Kroatië, Roemenië, Bulgarije enz.)
  • Richt de EU op demografie en gezinsvriendelijk beleid.
  • Erken dat de belangrijkste bedreiging voor de toekomst van de EU “cultureel marxisme” is

Over deze verrassende directe aanval op het culturele marxisme zei Janša …

“Om een ​​nieuwe wereld te creëren, moet je een natie, familie, privébezit, privéscholen en religie ontmantelen. En dit is nu aan de gang. Dit is cultureel marxisme en het is duidelijk dat er een rommelig offensief gaande is, gaande via massamedia, universiteiten, culturele industrie, multinationale instellingen. sommige politieke partijen … en het front tegen het offensief is zwak en ongecoördineerd.

Het is moeilijk te beargumenteren met de voor de hand liggende waarheid dat men, om ideologisch te kunnen vechten, georganiseerd moet zijn met een goed doorgelicht historisch verhaal en gesprekspunten, evenals de burgerorganisaties, de media en de infiltratie van de universiteit om het op te dringen. In vergelijking met de machine lijken deze mannen tegen hun krachten erg klein. De vraag is dus in hoeverre zullen / zullen de deelnemers aan Europe Uncensored daadwerkelijk de helft van wat ze willen gaan bereiken?

Viktor Orbán, premier van Hongarije

Meneer Illiberalisme zelf was, zoals verwacht, de meest gepassioneerde spreker op het paneel. Hij maakte verschillende opmerkingen over de tekortkomingen van de EU zonder dat hij er alles aan had gedaan om alles samen op te geven.

“Europa trekt zich terug”, zei hij, verwijzend naar de sombere echtscheidings- en geboortecijfers in de hele vakbond. Hij voegde er ook aan toe dat het “machtsevenwicht” de afgelopen 30 jaar ook is veranderd, met onder meer het wegvallen van het VK. Als leider van een kleiner, vaak genegeerd land, zou een herstructurering van de machtsverhoudingen Hongarije zeker kunnen helpen. De EU wordt gedomineerd door het liberale westen. Als de kern van de EU naar het oosten verschuift, kan er nog steeds hoop zijn op een gezinsvriendelijk, pro-menselijk, traditioneel Europa.

Orbán onderstreepte deze verschillen tussen Oosterse en Westerse leden in hun benadering van kwesties als de financiële crisis van 2008 en de migrantencrisis van 2015. Het Westen zegt dat respectievelijk de verzorgingsstaat en immigratie de oplossingen zijn, terwijl het oosten een arbeidsstaat bevordert en het geboortecijfer verhoogt. Verdergaand over de “twee Europes” zei de heer Orbán het volgende …

“Het eerste concept is de progressieve liberale linkerzijde, mag ik zeggen vanuit het oogpunt van Boedapest semi-marxistisch …”

“… Een concept van Europa gebaseerd op christelijke cultuur … dit concept is diep anticommunistisch en pro-familie …

Een ‘schop een schop’ noemen is altijd een goede optie voor een populist. Het belangrijkste is dat, ondanks deze sterke woorden, de boodschap van meneer Orbán en de andere leiders er een is van koerswijziging, niet van springpaard. Tot dusver klonk de subcontext van de taal die tijdens het evenement werd gebruikt als een waarschuwingsschot. Ze proberen de EU in wezen beleefd maar luid te vertellen dat de ideologische kant van de status-quo niet werkt. Ze willen de EU verleggen naar een pro-christelijke, minder liberale, pro-familieorganisatie om het niet allemaal af te breken omwille van een of andere revolutie. Ze willen dat de oosterse visie voor wat de EU zou kunnen zijn, algemeen geaccepteerd wordt.

Ik gebruik de term “waarschuwingsschot” omdat op dit punt de stemmen aan de rechterkant in Europa graag aardig spelen, zolang ze eindelijk beginnen te krijgen wat ze willen. Als de culturele marxistische dwaasheid van de EU echter nog 5 of 10 jaar voortduurt en degenen als Viktor Orbán de dood van hun cultuur aan de horizon zien, zal de volgende salvo een stuk ‘lager’ zijn. Bovendien is een groot deel van de EU afhankelijk van de VS en als Washington niet langer in staat of bereid is Europa te domineren, hoeven bepaalde landen niet langer beleefd te bedelen.

Europe Uncensored was een vriendelijke waarschuwing dat er iets mis is in de samenleving met een vriendelijk aanbod om het samen op te lossen. Maar geen enkel aanbod is voor altijd geldig.Lees ook:  Valt het geesteskind van de westerse elite - de Europese Unie - uiteen? JA zegt Soros

Comments

comments