“Lockdown 2.0”: deze nieuwe golf van lockdowns zal ervoor zorgen dat de VS tijdens de verkiezingen in 2020 in een economische depressie blijven

“Lockdown 2.0”: deze nieuwe golf van lockdowns zal ervoor zorgen dat de VS tijdens de verkiezingen in 2020 in een economische depressie blijven

14 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Een nieuwe golf van lockdowns is begonnen en dat is echt slecht nieuws voor de Amerikaanse economie. De eerste golf van lockdowns resulteerde in de definitieve sluiting van meer dan 100.000 Amerikaanse bedrijven, kolossale lijnen bij voedselbanken in het hele land en het verlies van tientallen miljoenen banen. Onnodig te zeggen dat deze nieuwe golf van lockdowns de zaken nog erger zal maken, en sommigen speculeren dat dit precies is wat de democraten willen. Als de Amerikaanse economie uit elkaar blijft vallen naarmate we de verkiezingen in november naderen, is de gedachte dat president Trump er slecht uit zal zien en dat het waarschijnlijker zal zijn dat mensen stemmen zullen uitbrengen voor democraten. Maar er is ook de mogelijkheid dat dit een enorme averechts effect kan hebben voor links. Als miljoenen Amerikanen de Democraten gaan identificeren als ‘de partij van de lockdowns’, zou dat president Trump in november enorm kunnen helpen.

Op dit punt worden de gevechtslinies vrij duidelijk. President Trump en andere toprepublikeinen zijn sterk tegen meer afsluitingen, maar democratische politici in veel delen van het land beginnen ze hoe dan ook in te stellen. We hebben zelfs net vernomen dat alle scholen in Los Angeles, San Diego, Atlanta en Nashville   aan het begin van het nieuwe schooljaar gesloten zullen zijn …

Drie van de grootste schooldistricten van het land, die zich verzetten tegen de druk van president Donald Trump, zeiden maandag dat ze het nieuwe schooljaar zullen beginnen met alle studenten die van huis leren.

Scholen in Los Angeles, San Diego en Atlanta beginnen volledig online, zeiden functionarissen maandag. Scholen in Nashville zijn van plan hetzelfde te doen, tenminste via Labor Day.

Andere grote steden zullen naar verwachting volgen. Natuurlijk, gezien de kwaliteit van het onderwijs op de meeste van onze openbare scholen, zullen de meeste van die kinderen niet echt te veel missen.

Uiteindelijk zal het sluiten van de scholen geen al te grote economische impact hebben, maar het sluiten van de meeste bedrijven in onze grootste staat zal dat zeker wel doen. Maandag kondigde de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, een uitgebreide afsluiting aan van 30 provincies in Californië, die goed zijn voor “ongeveer 80 procent van de bevolking van Californië” …

Newsom, een democraat, kondigde tijdens een persconferentie aan dat alle bars in de staat de winkel moeten sluiten en dat restaurants, wijnmakerijen, proeflokalen, familie-amusementscentra, dierentuinen, musea en kaartkamers de binnenactiviteiten moeten opschorten.

De gouverneur kondigde ook aan dat alle sportscholen, gebedshuizen, winkelcentra, persoonlijke verzorgingsdiensten, kapperszaken, salons en niet-kritieke kantoren in provincies op de ‘controlelijst’ van de staat moesten worden gesloten onder de nieuwe order. De bestelling treft meer dan 30 provincies die ongeveer 80 procent van de bevolking van Californië huisvesten.

Newsom is een politieke opportunist en ik garandeer je dat hij dit niet zou doen, tenzij hij echt geloofde dat het de democraten in november zou helpen.

Maar ik denk dat Newsom en andere topdemocraten enorm hebben onderschat hoeveel het Amerikaanse volk op dit moment COVID-19-beperkingen verafschuwt. We zijn in het hele land getuige geweest van een enorme terugslag, en hoewel Californië veel liberaler is dan de meeste andere staten, is daar ook een terugslag ontstaan.

Als de Democraten niet erg voorzichtig zijn, verliezen ze een verkiezing die ze heel gemakkelijk hadden kunnen winnen.

Allereerst hadden ze Joe Biden nooit moeten nomineren. Het is voor iedereen duidelijk dat hij fysiek en mentaal in een zeer snel tempo achteruitgaat, en video’s van hem die ‘griezelig doen’ zullen de komende maanden miljoenen keren worden bekeken. Democraten weten al jaren van het griezelige gedrag van Biden, maar ze besloten hem toch voor te dragen.

Ten tweede hebben de meeste topdemocraten geweigerd de rellen, plunderingen en geweld die in de hele natie zijn gebeurd krachtig aan de kaak te stellen, en dit zal heel wat mensen naar de republikeinen duwen.

Ten derde zal het verzet tegen deze nieuwe lockdowns in de eerste plaats gericht zijn op democraten. Als democratische politici te ver gaan, zal dit een kwestie zijn die hen in november diep pijn doet.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Corona: inreisstops in de EU mogen niet gelden voor asielzoekers

Maar ondanks al deze fouten is het mogelijk dat de Democraten alsnog als beste uit de bus komen, omdat Trump en de Republikeinen ook veel politieke fouten maken.

Als Trump een comeback wil maken in de peilingen, moet hij echt een anti-lockdown-bericht volledig omarmen, want dat zou sterk resoneren met tientallen miljoenen kiezers.

De eerste golf van lockdowns heeft de verspreiding van het virus zeker niet gestopt, en meer lockdowns zullen ook de verspreiding van het virus niet stoppen. En nu hebben drie afzonderlijke wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat COVID-19-antilichamen heel, heel snel verdwijnen , en dat betekent dat een vaccin deze crisis niet zal beëindigen en we nooit een punt van “kudde-immuniteit” zullen bereiken. We zullen dus een manier moeten vinden om effectief te functioneren, aangezien dit virus jaar na jaar over de hele wereld circuleert, omdat het niet zal verdwijnen.

We kunnen de economie gewoon niet stilleggen telkens wanneer het aantal zaken weer begint toe te nemen. De schade die we al hebben aangericht aan de Amerikaanse economie was niet te overzien en nu zullen deze nieuwe lockdowns nog meer schade aanrichten.

Maar de WHO blijft volhouden  dat er meer beperkingen nodig zijn …

“Laat ik eerlijk zijn, te veel landen gaan de verkeerde kant op, het virus blijft de publieke vijand nummer één,” vertelde WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus aan een virtuele briefing vanuit het hoofdkantoor van de VN-organisatie in Genève.

“Als de basis niet wordt gevolgd, zal deze pandemie de enige manier zijn – het wordt steeds erger en erger.”

Wat zou de WHO ons laten doen?

Zouden ze willen dat we ons allemaal voor onbepaalde tijd opsluiten in onze huizen?

De WGO blijft een toekomstig vaccin uitdragen, maar als COVID-19-antilichamen na een paar maanden verdwijnen, kan een vaccin deze pandemie op geen enkele manier beëindigen.

En veel Amerikanen zullen onder geen enkele omstandigheid ooit een COVID-19-vaccin nemen.

Zoals ik al zei in een artikel dat ik eerder heb gepost , lijkt het erop dat we gewoon moeten accepteren dat COVID-19 jaar na jaar zal zijn.

Het is voor de ‘experts’ gemakkelijk om ons te vertellen dat iedereen gewoon thuis moet blijven, maar het prijskaartje voor de eerste golf van lockdowns was astronomisch. Dankzij alle noodmaatregelen die het Congres heeft aangenomen, had de Amerikaanse regering in de maand juni een begrotingstekort van 864 miljard dollar …

Het Amerikaanse begrotingstekort steeg in juni tot een recordbrekende $ 864 miljard,  zei het ministerie van Financiën maandag . De stijging is het product van de inspanningen van de federale regering om de pandemie van het coronavirus en de economische gevolgen daarvan te bestrijden.

De regering haalde in juni ongeveer 240 miljard dollar aan belastinginkomsten binnen, en de federale uitgaven bedroegen in totaal 1,1 biljoen dollar.

Om dat in perspectief te plaatsen: het duurde vanaf de oprichting van ons land tot 1980 voordat de Amerikaanse regering in totaal 864 miljard dollar aan schulden had opgebouwd.

En nu hebben we in een maand tijd zoveel aan de staatsschuld toegevoegd.

We kunnen dit gewoon niet blijven doen.

Wat we ook doen, COVID-19 zal zich blijven verspreiden en we zullen nog heel lang moeten leren omgaan met dit virus.

Meer lockdowns zijn zeker niet het antwoord, maar helaas zijn veel van onze politici anders overtuigd.

Dus de economische omstandigheden in de VS zullen blijven verslechteren en de economische depressie die eerder dit jaar begon, zal doorgaan tot eind 2020 en daarna.Lees ook:  Trump verliest de witte stem met de agenda van Jared Kushner

Comments

comments