Nog een bomshell: een derde studie heeft nu ontdekt dat COVID-19-antilichamen heel, heel snel verdwijnen

Nog een bomshell: een derde studie heeft nu ontdekt dat COVID-19-antilichamen heel, heel snel verdwijnen

14 juli 2020 1 Door Indignatie redactie

Er blijft wetenschappelijk bewijs ontstaan ​​dat aangeeft dat COVID-19 nog heel lang bij ons zal blijven. Gisteren rapporteerde ik over een recent onderzoek dat werd uitgevoerd in China en een ander recent onderzoek dat werd uitgevoerd in Spanje, waaruit bleek dat COVID-19-antilichamen heel, heel snel beginnen te verdwijnen . In feite ontdekte de studie die in Spanje werd uitgevoerd dat sommige patiënten die oorspronkelijk positief testten op antilichamen  “weken later geen antilichamen meer hadden” . Welnu, nu hebben we een derde studie om aan de lijst toe te voegen. Een studie van COVID-19-patiënten, uitgevoerd bij Guy’s en St. Thomas ‘National Health Service Foundation Trust in Londen, toonde aan dat “slechts 16,7 procent van de patiënten een krachtige antilichaamrespons had” nadat een paar maanden waren verstreken …

Onderzoekers analyseerden de immuunreacties van patiënten en gezondheidswerkers van Guy’s en St. Thomas ‘National Health Service Foundation Trust in Londen en ontdekten dat het niveau van antilichamen die het virus vernietigen snel daalde na een piek enkele weken nadat patiënten symptomen vertoonden.

Uit de studie bleek dat 60 procent van de patiënten op het hoogtepunt van hun gevecht met het coronavirus een “krachtige” antilichaamrespons had. Na ongeveer twee maanden had echter slechts 16,7 procent van de patiënten een krachtige antilichaamrespons.

Dit heeft enorme implicaties voor de ontwikkeling van vaccins, want als antilichamen heel, heel snel verdwijnen, zou elk vaccin het hele jaar door steeds opnieuw moeten worden toegediend om enige vorm van bescherming te bieden.

En natuurlijk zal een groot deel van de Amerikaanse bevolking onder geen enkele omstandigheid een COVID-19-vaccin willen nemen.

Bovendien vertellen experts ons dat zelfs als een COVID-19-slachtoffer antilichamen ontwikkelt, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat het individu immuniteit heeft. In een artikel dat hij voor CNN schreef , legde Dr. William Haseltine uit dat “slechts 15% van degenen die positief testen op antilichamen de neutraliserende antilichamen maken die nodig zijn om immuniteit te ontwikkelen” …

Niet alleen vervagen antilichamen tegen SARS-CoV-2, en misschien ook snel, onderzoeken hebben ook aangetoond dat slechts 15% van degenen die positief testen op antilichamen, de neutraliserende antilichamen maken die nodig zijn om in de eerste plaats immuniteit te ontwikkelen. En niet iedereen die neutraliserende antilichamen maakt, maakt ze op een hoog niveau. Sommige van de geïnfecteerden maken helemaal geen antilichamen aan.

Dit alles betekent dus dat een vaccin deze pandemie niet zal beëindigen, en elke hoop op “immuniteit tegen kuddes” die deze pandemie tot een einde brengt, is volledig verdwenen.

Het blijkt dat COVID-19 zich veel gedraagt ​​zoals andere coronavirussen. Antilichamen voor andere veel voorkomende coronavirussen verdwijnen doorgaans volledig “tussen vier maanden en een jaar” , en als gevolg daarvan kunnen mensen “jaar na jaar” precies hetzelfde virus oplopen …

Hoewel SARS en MERS de coronavirussen zijn die de krantenkoppen halen, zijn  er vier andere,  meestal onbekende, coronavirussen die veel vaker voorkomen: 229E, HKU1, NL63 en OC43. Wat we weten van 60 jaar onderzoek naar deze virussen is dat ze jaar na jaar terugkomen en  dezelfde mensen  steeds opnieuw infecteren .

Helaas is COVID-19 veel gevaarlijker dan de meeste andere coronavirussen die daar rondzweven.

Gisteren bekritiseerde een lezer me omdat ik suggereerde dat COVID-19 vaak permanente schade veroorzaakt. Maar dat is natuurlijk precies wat de harde wetenschap heeft aangetoond. Een onderzoek onder COVID-19-slachtoffers ontdekte bijvoorbeeld dat 55 procent van hen  ernstige hartschade had die werd veroorzaakt door COVID-19 …

Van de in totaal 1.216 patiënten hadden 667 (55 procent) afwijkingen in hun scan en één op de zeven deelnemers had wat onderzoekers omschrijven als ‘ernstige afwijkingen’, volgens het artikel dat is gepubliceerd in het tijdschrift European Heart Journal – Cardiovascular Imaging.

Gemiddeld waren de deelnemers 62 jaar en was 70 procent man. Zestig procent van de scans werd uitgevoerd in een instelling voor intensive care, zoals een ICU-afdeling of een spoedeisende hulp, terwijl de andere werden uitgevoerd in algemene medische instellingen, cardiologie, ademhalings- of COVID-19-afdelingen. Ongeveer 54 procent van de patiënten had ernstige COVID-19.

Zoals we weten, kan COVID-19 ook een enorme hoeveelheid schade aan de longen aanrichten, en sommige wetenschappers koppelen het virus in sommige gevallen nu aan hersenbeschadiging .

En als je eenmaal besmet bent, heb je misschien een heel, heel lange strijd voor de boeg.

Sterker nog, ik kwam vandaag een artikel tegen waarin een COVID-19-slachtoffer beweerde al meer dan 100 dagen tegen het virus te vechten  …

Mijn eerste Covid-19-symptomen verschenen op 14 maart: lichte koorts, diepe beenpijn, malaise en verlies van eetlust. Meer dan 100 dagen later is Covid-19 nog steeds bij me. Sommige dagen vraag ik me af of het ooit zal verdwijnen.

Kun je je dat voorstellen?

Toen ik klein was, dacht ik dat als ik een week ziek was, dat veel te lang was.

Maar blijkbaar blijft dit specifieke virus voor langere tijd bij mensen. Als je het kunt geloven, bleek uit een onderzoek dat net in Italië werd uitgevoerd dat slechts 12,6 procent van de COVID-19-slachtoffers 60 dagen nadat ze voor het eerst ziek werden volledig ziektevrij waren …

Bijna 90 procent van de Covid-19-overlevenden heeft nog steeds symptomen, waaronder vermoeidheid, twee maanden nadat ze voor het eerst onwel zijn geworden, volgens een onderzoek.

Italiaanse onderzoekers volgden 143 mensen die met de ziekte in het ziekenhuis waren opgenomen maar sindsdien waren hersteld.

Slechts 12,6 procent was 60 dagen nadat ze voor het eerst ziek werden volledig vrij van enig Covid-19-gerelateerd symptoom.

Dus degenen die deze pandemie bespotten, moeten stoppen, omdat er talloze slachtoffers zijn die op dit moment nachtmerrieachtige beproevingen doormaken terwijl ze dit virus bestrijden.

Ik denk dat de meesten van ons hadden aangenomen dat COVID-19 een tijdelijke crisis zou zijn die uiteindelijk zou verdwijnen en dan zouden we terug kunnen gaan naar ons normale leven.

Maar als er nooit een manier is om een ​​blijvende immuniteit te bereiken, zal dit virus keer op keer over de hele wereld kunnen circuleren, en er is niets dat we kunnen doen om het te stoppen.

Met andere woorden, het lijkt erop dat COVID-19 nu een permanent onderdeel van ons leven is.

Ik wou dat dit niet waar was, maar in tegenstelling tot zoveel andere nieuwsbronnen geloof ik niet in wishful thinking.

En nu iedereen heeft gezien hoeveel schade een virus als dit kan aanrichten, zal dat terroristen of anderen met een zeer slechte agenda alleen maar aanmoedigen om in de toekomst stilletjes extreem dodelijke ziekten vrij te laten.

Een jaar geleden leek alles op dit moment zo “normaal”, maar nu is ons leven op zijn kop gezet door dit virus en wat we tot nu toe hebben meegemaakt, is nog maar het begin.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments