De media-jihad tegen het Zweedse no-lockdown-beleid negeert de belangrijkste feiten

De media-jihad tegen het Zweedse no-lockdown-beleid negeert de belangrijkste feiten

15 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Zodra duidelijk werd dat de Zweedse staat geen plannen had om harde lockdowns door te voeren, hebben wereldwijde mediaorganisaties zoals de New York Times een, wat alleen kan worden omschreven als een ideologische jihad tegen Zweden, geïmplementeerd.

Wekenlang was er een onophoudelijke drumbeat van artikelen met titels waarin werd gerept over “het falen van de coronavirusstrategie zonder lockdown van het land”, dat “Zweden het waarschuwende verhaal ter wereld is geworden” en “Hoe Zweden het verknald heeft”.

Het is gebruikelijk om artikelen te lezen waarin staat dat Zweden een van de ergste sterftecijfers ter wereld heeft voor COVID-19.

Dit blijft echter een kwestie van perspectief.

Het totale aantal doden per miljoen inwoners in Zweden op 14 juli is 549. Dat is aanzienlijk lager dan het percentage sterfgevallen per miljoen in het VK, dat is 662, en in Spanje, dat is 608. In België is het sterftecijfer 884.

Bovendien is de Zweedse sterfte per miljoen vele malen beter dan de cijfers in New Jersey en New York: 1.763 en 1.669.

Een scherpzinnige lezer zal echter snel merken dat artikelen die de ‘mislukking’ van Zweden veroordelen zelden of nooit melding maken van deze vergelijkingen. In plaats daarvan zijn anti-Zweedse artikelen voorzichtig om alleen landen te noemen met veel lagere sterfgevallen per miljoen, meestal Denemarken en Noorwegen. Er wordt over het algemeen een niet-specifieke voorraadzin ingevoegd die herhaalt dat Zweden heeft: ” een veel hoger sterftecijfer dan zijn buren .”

Lees ook:  De nieuwste cijfers vertellen ons dat de wereldwijde economische vertraging dramatisch versnelt

Artikelen over landen met veel meer doden per miljoen dan Zweden vormen vaak een excuus voor die regeringen. Zo herhaalde de BBC in mei de gespreksonderwerpen van de Belgische regering, die probeerden uit te leggen dat het  niet zo erg is als  in België. Op plaatsen waar strenge lockdowns werden ingevoerd – zoals New York of het VK – is de verklaring dat deze landen hun lockdowns te laat hebben geïmplementeerd  .

Maar wat de gegevens ook laten zien, er wordt altijd van  uitgegaan  dat vergrendelingen goed werken, en het feit dat niet-vergrendeld Zweden een sterftecijfer heeft dat vergelijkbaar is met hard-lockdown Frankrijk kan alleen worden verklaard door te beweren dat Frankrijk niet hard genoeg of lang genoeg is vergrendeld .

Ondertussen blijft het bewijs dat vergrendelingen echt werken  op zijn best vlekkerig . De resultaten die we krijgen van lockdown-landen variëren enorm, maar commentatoren negeren dit en houden vast aan een dogmatisch refrein: lockdowns werken altijd, en Zweden heeft het verknald.

Nu beweren wereldwijde ‘experts’, zoals die van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO),   dat Zweden een van de landen is met de grootste kans op een heropleving van COVID-19.

Tot dusver is dit helemaal geen bewijs hiervan. Twee weken na de voorspelling van de WHO blijven  zowel gevallen als sterfgevallen in Zweden een neerwaartse trend vertonen .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Britten zullen altijd, altijd, altijd slaven zijn in geregeerd Britannia

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Salvini wordt geconfronteerd met maximaal 15 jaar gevangenisstraf voor het stoppen van illegale immigratie
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments