Hoe Donald Trump zal proberen George Soros tot zondebok te maken om herverkiezing te winnen

Hoe Donald Trump zal proberen George Soros tot zondebok te maken om herverkiezing te winnen

15 juli 2020 1 Door Indignatie redactie

Wanneer toekomstige geleerden de geschiedenis van de administratie van Donald Trump schrijven, kan hij onder meer de president van de complottheoreticus worden genoemd. Trump begon op beroemde wijze aan de macht te komen met de valse en racistische ‘stoere’ bewering dat Barack Obama niet echt een Amerikaan was .

Trump en zijn volgelingen hebben ook bizarre complottheorieën tegen de Hongaars-Amerikaanse financier en filantroop George Soros gelegitimeerd . Het lijkt er nu op dat aanhoudende aanvallen op Soros deel zullen uitmaken van de herverkiezingscampagne van de president.

Soros is een bokszak voor autoritairen, antisemieten en complottheoretici over de hele wereld sinds 1992, toen hij beroemd werd als ‘ The Man Who Broke the Bank of England ‘ door meer dan 1 miljard dollar te verdienen door het Britse pond te ‘shorten’ .

Soros, geboren in Boedapest in 1930, heeft de vernietiging van het Europese Jodendom door de nazi’s nauwelijks overleefd. Hij woont sinds 1956 in New York City en heeft een lange carrière als succesvol kapitalist gecombineerd terwijl hij filantropie deed onder de vlag van zijn Open Society Foundations .

Antisemitische aanvallen

Aanvallen op Soros circuleren al jaren in de marge van de reguliere politiek, getint met antisemitisme en gevoed door halve waarheden en ronduit leugens. Rusland stond altijd centraal in de anti-Soros-propaganda en wordt nu vergezeld door China in het promoten van aanvallen, verdraaiingen en leugens. Deze samenzweringen zijn de afgelopen jaren in het reguliere debat in Hongarije , Polen , Brazilië en de Verenigde Staten aan de orde geweest.

De Trump-beweging probeerde Soros tot zondebok te maken als onderdeel van de Make America Great Again-retoriek. Trump-aanhangers beschuldigden Soros onder andere van het ondersteunen van de karavaan van migranten die vanuit Midden-Amerika de Verenigde Staten proberen binnen te komen, achter de aanvallen op Brett Kavanaugh tijdens zijn benoeming door het Hooggerechtshof (een leugen waar Trump zelf over twitterde) en het promoten van een elitaire globalist agenda die Amerikaanse banen en cultuur ondermijnde.

Het meest ongelooflijke is dat Soros de afgelopen weken is beschuldigd van het betalen van Black Lives Matter-demonstranten die in de Verenigde Staten hebben gedemonstreerd nadat de politie George Floyd had vermoord.

Lees ook:  Ouderen in Spanje worden VERLATEN en voor dood achtergelaten in verpleeghuizen als gevolg van het coronavirus

Trump heeft grote verplichtingen in zijn zoektocht naar herverkiezing: zijn incompetente behandeling van de pandemie van het coronavirus, zijn polariserende oppositie tegen demonstranten na de moord op Floyd en de achteruitgang van de Amerikaanse economie sinds het uitbreken van COVID-19. Verlies van steun onder blanke vrouwen uit de voorsteden , leden van de militaire elite en gematigde republikeinen vormen nu een bedreiging voor zijn electorale vooruitzichten.

Soros aanvallen, onderdeel van het plan

Het aanvallen van China, het aanwakkeren van nationalistische wrok, het kritiekloos verdedigen van de politie, het claimen van economische competentie en het bashen van Joe Biden wordt de belangrijkste verkiezingsstrategie van Trump. Maar Republikeinse aanvallen op Soros zullen waarschijnlijk tot de verkiezingen wijdverspreid zijn.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenSoros is een perfecte folie om mensen te overtuigen dat Trump voor de gemiddelde Amerikaan staat. Wat is een betere zondebok dan een rijke, uber-liberale valutaspeculateur die Obama en Hillary Clinton hielp financieren, abortus-, homo- en transrechten steunt en genereus schenkt aan de verkiezingscampagnes van liberale openbare verdedigers en openbare aanklagers ? In Trumpistische retoriek is Soros zacht voor misdaad en promoot het de waarden van cultureel liberalisme en wereldwijde elites boven de gemiddelde Amerikaan.

Lees ook:  De sluipmoordenaars

Soros ‘geschiedenis van het ondersteunen van Palestijnse rechten en het oproepen tot een onderhandelde vredesregeling creëerde een kans voor het Witte Huis om te profiteren. Retoriek over grote financiële middelen die verband houden met een ‘globalistische’ joodse filantroop, begrijpt begrijpelijkerwijs joodse kiezers en anderen die tegen antisemitisme zijn, maar retoriek tegen Soros kan evangelische christelijke zionisten , pro-Israëlische republikeinen, interventionistische neoconservatieven en extreemrechtse extremisten verenigen .

Het aanvallen van Soros maakt ook deel uit van een Trumpistische oproep aan conservatieve zwarte kiezers, nu geleid door Candace Owens, een jonge mediafiguur en een Republikeinse activist .

Owens verspreidt paranoia

Gevoelig voor blunders die haar onwetendheid over geschiedenis en politiek blootleggen , heeft Owens een enorme online aanwezigheid gekregen onder extreemrechtse Trump-supporters door het mainstream verhaal van de Democratische Partij over racisme, politiegeweld en armoede in Amerika rechtstreeks aan te vechten. Ze heeft ook het personage van George Floyd aangevallen . Bovendien heeft Owens anti-Soros paranoia online verspreid , waardoor het een koelere, hipper en jongere smaak heeft .

De kern van de Trumpistische zondebok van Soros is een poging om Soros de schuld te geven van de protesten van de Black Lives Matter en roept op tot het vrijwaren van de politie. De leugen dat Soros betaalt voor de protesten die de Verenigde Staten hebben overspoeld en rellen bevordert, is zeer corrosief voor de Amerikaanse democratie.

Lees ook:  De CDU van Angela Merkel weet nog steeds niet hoe het voelt over moslims

Conspiracy-theorieën werken het beste wanneer leugens, overdrijvingen en paranoia worden gekoppeld aan echte dingen in de wereld die kunnen worden vervormd door spin . Soros ‘ recente toezegging van US $ 220 miljoen om burgerrechten en raciale gelijkheidsgroepen zoals Black Voters Matter te ondersteunen, zal extremistisch vuur van brandstof voorzien.

Tucker Carlson, de presentator van Fox News, zal hierin een grote rol spelen. Tijdens een recent deel van zijn show probeerde de voormalige gouverneur van Missouri, Eric Greitens, Soros te koppelen aan antipolitie-geweld en verwees hij naar een door George Soros gefinancierde aanklager die betrokken was bij de zaak van het echtpaar in St. Louis dat voor hun huis met geweren terwijl demonstranten tegen racisme op straat marcheerden.

Niets van dit alles zal Trump waarschijnlijk redden van een verkiezingsnederlaag in november. Hoewel er terechte kritiek kan worden geuit op de rol van miljardairs als Soros in de politiek en het economische leven , zal de verdeeldheid van de anti-Soros-paranoia jaren in beslag nemen.Comments

comments