5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

VS wordt dictatuur: Oh Oh. De Trumpies nemen de leiding over de gegevens


 14 total views,  6 views today

De administratie zegt dat ziekenhuizen de CDC moeten omzeilen en hun nummers rechtstreeks naar hen moeten sturen:

De regering-Trump heeft ziekenhuizen bevolen de centra voor ziektebestrijding en -preventie te omzeilen en vanaf woensdag alle coronaviruspatiënteninformatie naar een centrale database in Washington te sturen – een actie die volksgezondheidsexperts heeft gealarmeerd die vrezen dat de gegevens worden verstoord voor politieke krijgen.

De nieuwe instructies staan ​​in een  weinig opgemerkt document  dat deze week op de website van het Department of Health and Human Services is geplaatst, meldt Sheryl Gay Stolberg. Vanaf nu zal HHS, en niet de CDC, dagelijkse rapporten verzamelen over de patiënten die elk ziekenhuis behandelt, hoeveel bedden en ventilatoren beschikbaar zijn en andere informatie die van vitaal belang is voor het volgen van de pandemie.

Ambtenaren zeiden dat de wijziging het verzamelen van gegevens zou moeten vergemakkelijken en de taskforce van het Witte Huis zou moeten helpen bij het toewijzen van schaarse voorraden, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen en de medicijnremdesivir.

Oh nee. Ze geven die belachelijke groep Keystone Kops weer de leiding. Jezus. Hoeveel gezondheidswerkers zullen er sterven. Hoeveel mensen die in staten wonen die niet door de persoonlijke bootlickers van Trump worden gerund, krijgen wat ze nodig hebben?

Ziekenhuisfunctionarissen willen de rapportage stroomlijnen door te zeggen dat het hen ervan zal weerhouden te reageren op verzoeken van meerdere federale instanties, hoewel sommigen zeggen dat de CDC – een instantie die haar wetenschappelijke onafhankelijkheid op prijs stelt – de informatie moet verzamelen.

“De CDC is het juiste bureau om voorop te lopen bij het verzamelen van de gegevens”, zegt dr. Bala Hota, de Chief Analytics Officer bij het Rush University Medical Center in Chicago.

Deskundigen op het gebied van de volksgezondheid hebben lange tijd hun bezorgdheid geuit over het feit dat de regering de wetenschap politiseert en de ziektebestrijdingscentra ondermijnt; Vier voormalige CDC-directeuren, die zowel republikeinse als democratische besturen omvatten, zeiden dat in een  opiniestuk  dat dinsdag in The Washington Post is gepubliceerd. De verschuiving van gegevensverzameling versterkte die angsten.

“Het centraliseren van de controle over alle gegevens onder de paraplu van een inherent politiek apparaat is gevaarlijk en wekt wantrouwen”, zegt Nicole Lurie, die assistent-secretaris was voor paraatheid en reactie onder voormalig president Barack Obama. “Het lijkt erop dat agentschappen zoals CDC hun basiswerk niet kunnen doen.”

De verschuiving kwam voort uit een gespannen telefonische vergadering enkele weken geleden tussen leidinggevenden van ziekenhuizen en Dr. Deborah L. Birx, de responscoördinator van het Witte Huis coronavirus.

Nadat dr. Birx had geklaagd dat ziekenhuizen hun gegevens niet adequaat rapporteerden, riep ze een werkgroep van overheids- en ziekenhuisfunctionarissen bijeen die het nieuwe plan bedacht, aldus Janis Orlowski, hoofd van de gezondheidszorg van de Association of American Medical Colleges, die eraan deelnam.

Maar het nieuws van de verandering kwam als een schok binnen de CDC, die lange tijd verantwoordelijk was voor het verzamelen van gegevens over de volksgezondheid, volgens twee functionarissen die op voorwaarde van anonimiteit spraken omdat ze niet bevoegd waren om erover te praten. Een woordvoerder van de ziektebestrijdingscentra verwees naar het ministerie van Volksgezondheid en Human Services, dat niet op een verzoek om commentaar heeft gereageerd.

Dit is heel slecht nieuws. De HHS van Alex Azar wordt uitgevoerd als een directe aanvulling op de herverkiezingscampagne van Trump. Als er tijdens deze huidige golf enige hoop was op een onbarmhartige, beredeneerde, wetenschappelijke, federale reactie, kunnen we die vergeten.

Dat is de vraag:

Vier voormalige directeuren van de Centers for Disease Control and Prevention veroordeelden de ‘herhaalde pogingen van de Trump-regering om de richtlijnen van het agentschap met betrekking tot het heropenen van scholen te ondermijnen, en beschuldigden het Witte Huis in een vernietigende  Washington Post-opinie  van het ondermijnen van de wetenschap met’ partijdige potshots ‘.

 De regisseurs, Tom Frieden, Jeffrey Koplan en David Satcher en waarnemend hoofd Richard Besser, dienden in delen van de regeringen van Obama, Bush en Clinton. Ze zeiden dat ze ‘zich onze collectieve ambtstermijn niet één keer kunnen herinneren toen politieke druk leidde tot een verandering in de interpretatie van wetenschappelijk bewijs’.

 In zijn poging om  dit najaar scholen te heropenen om de economie een  duwtje in de rug te geven, bekritiseerde Trump vorige week de richtlijnen van de CDC als “zeer moeilijk en duur” en eiste hij dat het bureau nieuwe zou uitgeven.

 • Onderwijssecretaris Betsy DeVos zei vervolgens  op zondag  dat de CDC-begeleiding simpelweg een aanbeveling is en dat kinderen “het zich niet kunnen veroorloven” om niet terug te keren naar persoonlijk leren.

“De afgelopen week, en tot en met maandag, bleef de regering de publieke opinie ter discussie stellen over de aanbevelingen en de rol van de dienst bij het informeren en begeleiden van de pandemische reactie van de natie”, schreven de voormalige CDC-directeuren.

 • “Op zondag kenmerkte onderwijssecretaris Betsy DeVos de CDC-richtlijnen als een belemmering voor het snel heropenen van scholen in plaats van wat ze zijn: het pad om dat veilig te doen. De enige geldige reden om vrijgegeven richtlijnen te wijzigen, is nieuwe informatie en nieuwe wetenschap – niet politiek. ”
 • “Deze inspanningen hebben zelfs een reactie op de volksgezondheidsfunctionarissen in het hele land aangewakkerd: ambtenaren zijn lastiggevallen, bedreigd en gedwongen af ​​te treden wanneer we ze het hardst nodig hebben. Dit is gewetenloos en gevaarlijk. ‘

 We zien het verschrikkelijke effect van ondermijning van de CDC-uitbarsting in onze bevolking. Opzettelijke veronachtzaming van richtlijnen voor de volksgezondheid leidt, niet verwonderlijk, tot een sterke toename van infecties en sterfgevallen ”, schreven de auteurs.

 • “Amerika staat nu als een wereldwijde uitbijter in de  coronavirus  pandemie. Het is niet te laat om de CDC de juiste rol te geven bij het begeleiden van deze reactie. Maar de klok tikt. ‘

 Trouwens, de beslissing van LA-scholen om virtueel te worden, kan een landelijk omslagpunt zijn

 • Californië gaat ook weer op slot:  gouverneur Gavin Newsom  bestelde  restaurants, wijnmakerijen, bioscopen en ander familie-entertainment om klanten niet meer binnenshuis te bedienen, en hij beval bars volledig te sluiten.

Dit zou een domino-effect kunnen veroorzaken bij ambtenaren die geen definitieve beslissing hebben genomen, vooral nu het coronavirus in een groot deel van de VS stijgt.

 • Het veroorzaakt ook een conflict met de Trump-administratie en onderwijssecretaris Betsy DeVos, die scholen ertoe aanzetten studenten in klaslokalen te krijgen.

Los Angeles is het eerste grote district dat deze stap zet, en nog veel meer op een cruciaal punt in het besluitvormingsproces.

 1. New York City  mag scholen openen als de positieve testpercentages onder de 5% blijven.
 2. Chicago  liet de atleten van de middelbare school   vorige week terugkeren om te oefenen, maar heeft niet besloten of ze persoonlijk lessen willen volgen.
 3. Miami-Dade  is  vraagt  de ouders om te stemmen over hun voorkeur van online, hybride of in persoon, maar dit geldt alleen als de staat gaat naar de volgende fase van de heropening.
 4.  Montgomery County Public Schools in Maryland heeft dit weekend haar conceptplan vrijgegeven om in september te beginnen met online lessen. Persoonlijke lessen zouden dan geleidelijk worden ingevoerd en geblokkeerd door verschillende periodes en cijfers, meldt Axios ‘Orion Rummler.
 5. Las Vegas  zal een  hybride systeem hebben  met het potentieel voor wijzigingen.
 6. Het  schoolbestuur van  Atlanta stemt  vandaag over het al dan niet starten van de eerste negen weken online.
 7. In Seattle zullen  studenten “waarschijnlijk maar één of twee keer per week persoonlijk naar school gaan” in het plan dat vanaf 8 juli wordt overwogen, volgens de  NY Times .

Vakbonden spannen hier wat spierkracht in, merkt de LA Times  op .

 • De leiders van de lerarenvakbond in Los Angeles drongen aan op alleen-online, en “83% van de leraren was het ermee eens in een eendaagse enquête.”

 De kosten zullen een grote factor zijn bij deze beslissingen.

 • San Diego werd geconfronteerd met een prijskaartje van $ 90 miljoen om het nodige ondersteunend personeel en desinfectieprocedures toe te voegen om scholen open te houden. ( NY Times )
 • De rekening kan oplopen tot bijna $ 1,8 miljoen per schooldistrict, schat de School Superintendents Association. ( ABC News )
Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments