Waarschuwingen voor een mogelijke doofpotaffaire omdat Trump ziekenhuizen de opdracht geeft te stoppen met het verzenden van coronavirusgegevens naar CDC

Waarschuwingen voor een mogelijke doofpotaffaire omdat Trump ziekenhuizen de opdracht geeft te stoppen met het verzenden van coronavirusgegevens naar CDC

15 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Deskundigen op het gebied van de volksgezondheid waarschuwen dat coronavirusstatistieken binnenkort opnieuw kwetsbaar zullen zijn voor politieke manipulatie nadat de regering-Trump ziekenhuizen had opgedragen om Covid-19-patiëntgegevens rechtstreeks naar een Department of Health and Human Services-systeem te sturen in plaats van naar de Centers for Disease Control and Prevention, die ontvangt de informatie gewoonlijk en maakt deze openbaar.

De  New York Times  meldde  dinsdag dat de HHS-database die nu is gepositioneerd om dagelijkse Covid-19-informatie van ziekenhuizen te verzamelen “niet toegankelijk is voor het publiek, wat van invloed kan zijn op het werk van tientallen onderzoekers, modelbouwers en gezondheidsfunctionarissen die op CDC-gegevens vertrouwen om maak projecties en cruciale beslissingen. ”

“Health and Human Services zei dat ziekenhuizen voortaan dagelijks gedetailleerde informatie rechtstreeks aan het nieuwe gecentraliseerde systeem moeten rapporteren, dat wordt beheerd door TeleTracking, een bedrijf voor gezondheidsgegevens met het hoofdkantoor in Pittsburgh,”  merkte de  Times op.

De nieuwe richtlijn van de regering kwam in de vorm van een  document  (pdf) dat vorige week stilletjes online werd geplaatst door HHS, een bureau onder leiding van voormalig farmaceutisch directeur en door Trump aangestelde Alex Azar.

“Vanaf 15 juli 2020 mogen ziekenhuizen de Covid-19-informatie in dit document niet langer rapporteren aan de National Healthcare Safety Network-site”, zegt de richtlijn, verwijzend naar het CDC-systeem voor gegevensverzameling.

Dr. Nicole Lurie, die in de HHS van de voormalige president Barack Obama diende, vertelde de  Times  dat “het centraliseren van de controle van alle gegevens onder de paraplu van een inherent politiek apparaat gevaarlijk is en wantrouwen wekt.”

Lees ook:  Covid Vaccin koploper Moderna zegt dat vaccin pas in het voorjaar van 2021 zal worden goedgekeurd

“Het lijkt erop dat agentschappen zoals CDC hun basiswerk niet kunnen doen”, zegt Lurie.

HHS-woordvoerder Michael Caputo bevestigde in een  verklaring  aan  NBC News  dat de CDC de gegevensverzameling over het coronavirus niet langer zal controleren, maar zei dat het bureau nog steeds zal deelnemen aan het proces.

Terwijl overheidsfunctionarissen de bestelling afbeeldden als een poging om de inspanningen voor het verzamelen van gegevens te stroomlijnen, waren gezondheidsexperts gealarmeerd door de verhuizing gezien de openbare aanvallen van president Donald Trump op de CDC en zijn klachten over hoe de recente golf van gevallen van coronavirus ons er slecht uit laat zien . ‘

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Sprakeloos – het Witte Huis van Trump muilt nu, omzeilt en knijpt de CDC,” tweette epidemioloog Dr. Eric Feigl-Ding. ‘Geen andere manier om dit te laten draaien.’

Dr.Leana Wen, een gasthoogleraar aan de Milken Institute School of Public Health aan de George Washington University, zei dinsdag in een interview op MSNBC dat de beslissing om de CDC af te snijden van cruciale Covid-19-patiëntgegevens de Amerikaanse reactie op de pandemie als infecties het hele land doorbreken.

Lees ook:  Trump duwt Europa richting China en verliest zijn bondgenoten

‘De CDC zou de gegevens uit verschillende regio’s van het land moeten analyseren’, zegt Wen. ‘Ik maak me grote zorgen over wat we de afgelopen dagen hebben gezien met de aanvallen op wetenschap en volksgezondheid, omdat de volksgezondheid afhankelijk is van het vertrouwen van het publiek. En wanneer politici – inclusief de hoogste openbare ambtenaar, de gekozen ambtenaar van ons land, president Trump – de volksgezondheid gaan aanvallen, ondermijnt dit echt alle lokale, staats- en federale reacties op deze pandemie. ‘

Terwijl overheidsfunctionarissen de bestelling afbeeldden als een poging om de inspanningen voor het verzamelen van gegevens te stroomlijnen, waren gezondheidsexperts gealarmeerd door de verhuizing gezien de openbare aanvallen van president Donald Trump op de CDC en zijn klachten over hoe de recente golf van gevallen van coronavirus ons er slecht uit laat zien . ‘

“Sprakeloos – het Witte Huis van Trump muilt nu, omzeilt en knijpt de CDC,” tweette epidemioloog Dr. Eric Feigl-Ding. ‘Geen andere manier om dit te laten draaien.’

Dr.Leana Wen, een gasthoogleraar aan de Milken Institute School of Public Health aan de George Washington University, zei dinsdag in een interview op MSNBC dat de beslissing om de CDC af te snijden van cruciale Covid-19-patiëntgegevens de Amerikaanse reactie op de pandemie als infecties het hele land doorbreken.

Lees ook:  Tik voor Timmermans om klimaatplannen

‘De CDC zou de gegevens uit verschillende regio’s van het land moeten analyseren’, zegt Wen. ‘Ik maak me grote zorgen over wat we de afgelopen dagen hebben gezien met de aanvallen op wetenschap en volksgezondheid, omdat de volksgezondheid afhankelijk is van het vertrouwen van het publiek. En wanneer politici – inclusief de hoogste openbare ambtenaar, de gekozen ambtenaar van ons land, president Trump – de volksgezondheid gaan aanvallen, ondermijnt dit echt alle lokale, staats- en federale reacties op deze pandemie. ‘

De administratie van de orde kwam enkele uren nadat de vier voormalige CDC bestuurders schreef in een Washington Post opiniestuk dinsdag dat “geen enkele president ooit gepolitiseerd [van de CDC] science de manier waarop Trump heeft.”

“Proberen deze pandemie te bestrijden terwijl wetenschappelijke expertise wordt ondermijnd, is als geblinddoekt vechten”, schreven Tom Frieden, Jeffrey Koplan, David Satcher en Richard Besser. ‘Het is niet te laat om de CDC de juiste rol te geven bij het begeleiden van deze reactie. Maar de klok tikt. ‘

In een column voor Esquire Tuesday, drong Charles Pierce er bij de ziekenhuizen op aan de richtlijn van de Trump-regering te negeren en ‘de gegevens toch naar de CDC te sturen’.

‘Het is tijd voor honderden kleine opstanden’, schreef Pierce.Comments

comments