Debacle voor studentenvisum: alles wat je moet weten over het presidentschap van Trump

Debacle voor studentenvisum: alles wat je moet weten over het presidentschap van Trump

16 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De beslissing om visumbeperkingen voor buitenlandse studenten op te leggen is een schoolvoorbeeld van de incompetentie, onwetendheid, overmoed en blundering van een misleide president en ineffectief bestuur.

Laten we aannemen dat je had besloten dat de Amerikaanse politiek in het tijdperk van Donald Trump gewoon te veel was, een risico op non-stop brandend maagzuur, hoge bloeddruk en verhoogde angst. Dus je checkte uit, misschien begroef je jezelf in literatuur of kunst, bing je op tv of trek je je gewoon ergens buiten de grid terug. Maar november nadert snel en omdat we uw patriottische stemplicht niet willen negeren, is het tijd om de achterstand in te halen. Maar hoe?

Probeer gewoon de gal te verteren die het land en de wereld door Donald Trump heeft gevoed! Als er maar een of andere manier was om die tijd in je sublieme isolement in te halen en alles wat je moest weten over het leiderschap van Donald Trump in te kapselen zonder de problemen van The New York Times , The Washington Post , terug te lezen , The Economist of deze eerlijke publicatie.

Gelukkig voor jou, er is. Overweeg het Amerikaanse besluit van 6 juli om de afgifte van studentenvisa aan buitenlandse studenten die van plan zijn om te studeren aan een van de meer dan 4.000 Amerikaanse universiteiten en hogescholen en honderden internaten en middelbare scholen te staken, voor het geval die instellingen als gevolg daarvan naar online lessen gingen van de pandemie. De beslissing had niet alleen gevolgen voor de eerste studenten die in de herfst met hun opleiding in de VS begonnen. Het zou ook van invloed zijn geweest op degenen die hier al studeren, of misschien in hun respectieve landen of elders in de zomer voor banen, stages, onderzoek of familie, en zouden niet in staat zijn om terug te keren om hun studie af te ronden als hun respectieve instellingen naar all-online zouden gaan instructie.

Het draait allemaal om herverkiezing

De eerste les die je zou leren is dat het voor Donald Trump allemaal draait om zijn herverkiezing in november. Het is duidelijk dat scholen die niet in de sessie zitten of gedwongen worden hun toevlucht te nemen tot online lessen om pandemische gezondheidsrisico’s te minimaliseren, er niet goed uitzien voor zijn campagne. Naast zoveel andere dingen is het absoluut noodzakelijk dat studenten weer op school zijn en dat ouders en verzorgers weer aan het werk zijn, waardoor de vitale economie wordt gecreëerd waarop hij zijn herverkiezing inzet. Hij heeft geen andere prestatie waarop hij kan rekenen.

Hoe doet hij dat? Dat is de tweede les van deze smerige aangelegenheid. Zijn administratie is er absoluut niet in geslaagd een overtuigend, effectief plan voor te stellen voor de bestrijding van het virus, dat het aantal infecties, ziekenhuisopnames en vooral sterfgevallen zou hebben verminderd, en deze instellingen in de herfst zou hebben heropend, zoals de Europese instellingen van plan zijn Doen. Sterker nog, hij heeft zich effectief overgegeven aan het virus en heeft zijn toevlucht genomen tot een handelsmerk van zijn presidentschap: de doelgroep pesten tot onderwerping.

Voor basisscholen, middelbare en middelbare scholen betekende dat het bedreigen van degenen die hun toevlucht nemen tot online lessen met verlies van federale ondersteuningsgelden. Dat zou miljarden verloren inkomsten kunnen opleveren voor openbare scholen die al met verschrikkelijke bezuinigingen worden geconfronteerd. Voor hogescholen en universiteiten was het het beleid voor schorsing of annulering van visa. Dat wil zeggen, instellingen openen klaslokalen of verliezen het inkomen van meer dan een miljoen buitenlandse studenten die jaarlijks in de VS studeren. Dat komt neer op ongeveer $ 41 miljard aan collegegeld, vergoedingen, instapkosten, etc. Er kunnen ook 425.000 banen op het spel staan.

Lees ook:  Symptoom in plaats van ziekte - Trump als vuurduivel in de "spiegel"

Een derde les in het begrijpen van de Amerikaanse regering is hoe zij belangrijke beleidsbeslissingen aanpakt die de natie en haar volk raken. Er was geen overleg, geen reikwijdte aan universiteitsvoorzitters of onderwijsorganisaties, vooraf geen openbare controle, geen intergouvernementele beleidsoverleg, zelfs geen pro forma klinken van bedrijven om hun gedachten te krijgen. Trump zwaaide eerder met de botte club studentenvisa en hield deze boven de hoofden van deze instellingen. Het was Trump’s manier van betalen.

Bovendien werd er weinig aandacht besteed aan de economische bijdragen van deze buitenlandse studenten aan de economieën waar ze wonen en studeren. Restaurants, bars, appartementencomplexen, autoverhuur en dealers, winkels, kappers en kapsalons, supermarkten en vele andere bedrijven hadden al geleden toen de meerderheid van deze instellingen in de late winter en de lente sloot om het risico op COVID-19 op hun campussen. Nu zou Trump elke mogelijkheid uitsluiten dat deze bedrijven het jaar redden. Het was een onnadenkende, egocentrische duw om anderen te buigen voor zijn misleide, ham-fist wil.

Zet een muur op, zelfs tegen legale bezoekers

Les vier, en niet verwonderlijk, is dat er ook niet is nagedacht over de immateriële bijdragen die buitenlandse studenten aan hun instellingen en gemeenschappen leveren in termen van blootstelling aan verschillende culturen, talen, ideeën, waarden en perspectieven, die allemaal bijdragen aan de uniek verrijkende ervaring van universitaire studie in de VS. Het onvermogen om deze bijdrage te begrijpen is een ander kenmerk van het presidentschap van Trump, zijn xenofobie. Dat was altijd te merken aan zijn constante tromgeroffel bij het plaatsen van een muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens.

Er was nog een vijfde les: het onvermogen van deze regering om de secundaire en tertiaire effecten van haar beslissingen te voorzien en daardoor platvoetig te worden wanneer ze zich voordoen. In dit geval had de administratie geen idee van de golf van reacties die volgde op de aankondiging van het visumbeleid. Instellingen als Harvard en MIT hebben meteen een juridische uitdaging aangegaan. Universiteiten in 20 staten en het District of Columbia werkten samen om een ​​rechtszaak aan te spannen tegen het Department of Homeland Security. Verzoekschriften die waren ondertekend door honderdduizenden buitenlandse en Amerikaanse studenten – van wie de laatste overigens stemden – overspoelden de regering en het congres.

Grote beroepsverenigingen die universitaire toelatingen en adviseurs vertegenwoordigen, hebben ook sterke verklaringen afgelegd tegen de ondoordachte zet van de administratie. Media hadden een velddag die de administratie bekogelde met allerlei gerechtvaardigde kritiek op het beleid. Zelfs aanhangers van de administratie, waaronder Republikeinse congresleden, krabbelden met hun hoofd in de vraag hoe dit Trump er goed uit zou laten zien of het land ten goede zou komen.

Natuurlijk niet. Helemaal. De administratie werd gedwongen zich slechts enkele dagen na de afgifte ervan terug te trekken uit het visumverbod. Het besluit om het in de eerste plaats aan te kondigen was een blunder van kolossale proporties en symbolisch voor een ondergang van het presidentschap en de regering, zonder acht te slaan op de behoeften van de natie of op de schade die het lijdt wanneer het handelt in vrijwel elk beleidsvraagstuk op basis van een vertekende impuls of dyspeptisch darminstinct.

Dus voor onze slaperige burger die de drempel van drie en een half jaar escapisme wil verlaten, daar heb je het. Terwijl je gelukzalig sluimerde, werd Amerika geleid door een pesterige, doelbewuste herverkiezing-geobsedeerde, blunderende, clubzwaaiende, visionaire xenofoob. Denk nu eens na over deze en de vele andere tekortkomingen van deze president en pas ze toe op buitenlands beleid, nationale veiligheid, economisch beleid, raciale gelijkheid en rechtvaardigheid, handel, klimaatbeleid en meer, en je hebt een redelijk idee van de staat het land onder Donald Trump. Jullie zijn allemaal ingehaald!

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De psychopaat in Chief

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De campagne voor 2020 in de VS ontwikkelt zich tot een referendum over Trumpisme
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments