Trump-functionarissen vallen Anthony Fauci aan. Duizenden artsen slaan terug.

Trump-functionarissen vallen Anthony Fauci aan. Duizenden artsen slaan terug.

16 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

‘U kunt geen competente reactie op de volksgezondheid krijgen zonder een duidelijke communicatiestrategie’, zei een medisch topexpert over de acties van het Witte Huis tegen Fauci. ‘Dit is het niet.’

Meer dan 1.000 gezondheidsfunctionarissen kwamen Dr. Anthony Fauci te hulp nadat een functionaris van het Witte Huis een opinie had gepubliceerd waarin hij probeerde de beste gezondheidsexpert van het land in diskrediet te brengen, die het land tot nu toe door de coronaviruspandemie heeft geleid .

Peter Navarro, assistent van de president en directeur van het Office of Trade and Manufacturing Policy, schreef een opinie in USA Today waarin hij Fauci bekritiseerde. De opinie-redacteur zei dat Fauci ‘alles verkeerd had’ waarmee Navarro contact met hem heeft gehad.

Duizenden artsen maken nu de beweringen van Navarro belachelijk en reageren met een brede verdediging van Fauci, die sinds 1984 het National Institute of Allergy and Infectious Diseases leidt.

Georges Benjamin, de uitvoerend directeur van de American Public Health Association, vertelde BuzzFeed News dat assistenten van het Witte Huis die proberen Fauci in diskrediet te brengen, alleen de regering-Trump schaden.

“Allereerst hebben de mensen die zich uitspreken tegen Tony Fauci absoluut geen medische geloofwaardigheid, geen geloofwaardigheid voor de volksgezondheid en eerlijk gezegd geen geloofwaardigheid als het gaat om een ​​soort ramp of situatie met betrekking tot de menselijke gezondheid,” vertelde Benjamin aan BuzzFeed News. ” Ze ondermijnen niet alleen Fauci, maar iedereen in de administratie. Zonder een duidelijke communicatiestrategie kunt u geen competente reactie op volksgezondheid hebben. Dit is het niet. ‘

Benjamin sprak ook tegen Navarro’s bewering van Fauci “flip-flopping over het gebruik van maskers”. In de eerste maanden van de pandemie ontmoedigden Amerikaanse volksgezondheidsfunctionarissen die zich zorgen maakten over tekorten het gebruik van chirurgische maskers voor iedereen behalve medisch personeel. Maar in april schakelde de begeleiding over op het aanmoedigen van stoffen maskers voor iedereen nadat er aanwijzingen waren dat gezichtsbedekkingen het risico verminderden dat geïnfecteerde mensen COVID-19 overdragen.

‘De reden dat Tony zijn kijk op het virus heeft veranderd, is dat we er natuurlijk meer over hebben geleerd. Ik zou niet hetzelfde zeggen nu ik de eerste maanden zei’, zei Benjamin. ‘We leren en we veranderen wat we doen. Zo werken infectieziekten. ‘

Fauci vertelde woensdag in een ongewoon expliciete openbare verdediging van zijn werk en graaft naar degenen die hem aanvallen, dat de pogingen om hem te ondermijnen ‘bizar’ zijn.

‘Ik denk dat als je met redelijke mensen in het Witte Huis praat, ze zich realiseren dat dit een grote fout van hun kant was omdat het niets anders doet dan slecht over hen nadenken’, zei Fauci. Hij voegde eraan toe: ‘Ik kan Peter Navarro niet uitleggen. Hij is alleen in een wereld. ‘

Navarro, een econoom die vooral bekend staat om zijn protectionistische opvattingen over handel met China, ver verwijderd van die van de meeste handelsexperts, is ook naar voren gekomen als een fervent voorstander van hydroxychloroquine voor de behandeling van COVID-19. De FDA trok vorige maand zijn noodvergunning voor het medicijn in nadat uit studies bleek dat het patiënten geen voordelen bood en de risico’s op hartritmestoornissen verhoogde.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Europese rechtse partijen willen het EU-migratiepact stoppen

Benjamin wordt vergezeld door duizenden andere artsen in het openbaar verdedigen van Fauci. De Infectious Diseases Society of America heeft woensdag een verklaring afgelegd namens haar 12.000 artsen, onderzoekers en volksgezondheidsdeskundigen, waarin staat dat ze niet ‘buitenspel gezet’ zullen worden en de campagne om Fauci in diskrediet te brengen.

“Ondanks de enorme middelen en capaciteiten van de natie, zijn meer dan 135.000 mensen in Amerika gestorven aan COVID-19 – meer dan welk ander land ook, en het aantal blijft stijgen”, luidt de verklaring. “Elke dag brengt een nieuw hoogtepunt in het aantal van nieuw besmette mensen en sterfgevallen. Dit is een complete crisis, zoals geen enkel ander Amerika ooit heeft meegemaakt, en het moet als zodanig worden behandeld. ‘

De verklaring voegde toe: “Als we enige hoop hebben om deze crisis te beëindigen, moet heel Amerika deskundigen op het gebied van de volksgezondheid steunen, waaronder Dr. Fauci, en standhouden met de wetenschap.”

Fauci, bekend van de pandemie van het coronavirus vanwege zijn werk dat de leiding heeft over onderzoek naar behandelingen tijdens de aids-epidemie, heeft ook de steun van de HIV Medicine Association, een organisatie die de belangen behartigt van medische professionals die hiv-medicijnen toepassen.

In een verklaring zei de organisatie dat Fauci’s “leiderschap en ondersteuning van een rigoureus wetenschappelijk proces van cruciaal belang is geweest voor de transformatie van hiv van een doodvonnis naar een chronische aandoening, waardoor wereldwijd miljoenen levens zijn gered. Zijn stem en expertise moeten worden versterkt en niet tot zwijgen worden gebracht als we de controle krijgen over de COVID-19-pandemie, die nu het leven heeft geëist van meer dan 135.000 Amerikanen en meer dan 570.000 mensen wereldwijd. ‘

De American Society for Microbiology schreef dinsdag ook een brief aan vice-president Mike Pence waarin ze haar steun betuigde aan Fauci en andere gezondheidsfunctionarissen “die prioriteit gaven aan op wetenschap gebaseerde strategieën voor de volksgezondheid om de COVID-19-pandemie aan te pakken.”

In een afzonderlijke verklaring aan BuzzFeed News noemde Sudip Parikh, CEO van de American Association for the Advancement of Science, de “flagrante pogingen om” Fauci “ontmoedigend in diskrediet te brengen.”

‘Misleidende aanvallen op de geloofwaardigheid van Dr. Fauci kunnen reële gevolgen hebben voor het verlengen van deze pandemie’, zei hij.

Tijdens een niet-verwant evenement in het Witte Huis op woensdag, omzeilde president Donald Trump vragen of hij het goed vindt met Navarro’s opinie; hij beschreef zojuist de aard van zijn relatie met Dr. Fauci.

“Ik kan heel goed opschieten met Dr. Fauci”, zei Trump. Toen ik weer op de vraag drukte, “Dat is Peter Navarro, maar ik heb een heel goede relatie met Dr. Fauci.” Later vertelde de president verslaggevers dat Navarro een verklaring had afgelegd waarin hij zichzelf vertegenwoordigde. Dat zou hij niet moeten doen.

Maar in de aanloop naar de opinie heeft het Witte Huis Fauci buitenspel gezet toen het zaterdag een verklaring aflegde aan de Washington Post waarin stond dat “verschillende … ambtenaren zich zorgen maken over het aantal keren dat Dr. Fauci het bij het verkeerde eind heeft gehad.”

Anderen die dicht bij de president staan, hebben de afgelopen dagen ook berichten verspreid die Fauci in diskrediet brachten, waaronder de oude Trump-adviseur Dan Scavino, die op Facebook een cartoon plaatste die de gezondheidsexpert belachelijk maakte en hem beschuldigde van het gebruik van de media om de economie tot stilstand te brengen. Het stuk was getiteld “Dr. Kraan.”Lees ook:  HOE WEST EUROPA WEGZAKT NAAR HET NIVEAU BANANENREPUBLIEK DEEL 2

Comments

comments