Wil je haat? We laten je haat zien …

Wil je haat? We laten je haat zien …

16 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Paul Waldman bespreekt de “enthousiasme-kloof” die de Republikeinen allemaal aanprijzen als de sleutel tot hun succes in november.

Dat is niet alles:

Biden is bekend van zijn vele jaren als senator en vice-president, waardoor het moeilijker wordt om te veranderen hoe mensen over hem denken. Oom Joe is soms een beetje aanmatigend en zegt dingen die hij niet mag, maar iedereen weet dat hij het goed meent. Misschien vind je hem af en toe irritant, maar je  haat  hem niet

En in tegenstelling tot Clinton is hij geen vrouw, dus brengt hij niet dezelfde soort giftige vrouwenhaat naar buiten als zij. Hij is ook niet het doelwit geweest van tientallen aanvallen van rechts, zoals ze was.

Het is bijna onmogelijk om te overdrijven hoeveel Republikeinen Clinton haten – en hoe belangrijk dat was in 2016.

Laten we één maat nemen. Al tientallen jaren vragen de zeer gerespecteerde Amerikaanse National Election Studies kiezers om kandidaten te beoordelen op een ‘ gevoelsthermometer ‘. In 2000 gaven Republikeinen Al Gore een gemiddelde thermometerbeoordeling van 41 van de 100. In 2008 gaven ze Obama een gemiddelde beoordeling van 37. Hun gemiddelde beoordeling voor Clinton in 2016 was 17.

Dat is deels het gevolg van polarisatie en  negatieve partijdigheid  (de beoordelingen voor de kandidaat van de andere partij zijn de afgelopen twee decennia gestaag afgenomen), maar het heeft veel te maken met Clinton zelf. De overwinning van Trump in 2016 – verlies met  3 miljoen stemmen  maar een overwinning op het kiescollege – was alleen mogelijk omdat zoveel Republikeinen Clinton zo haten dat ze hun bedenkingen over Trump opzij konden zetten …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTegenwoordig probeert geen enkele Republikein hetzelfde te doen, ondanks het feit dat Biden op een veel progressiever platform draait dan Clinton. Republikeinen kunnen zich gewoon niet opwerken in dezelfde waanzin van angst en afkeer.

Wat laat zien hoeveel van wat ze in 2016 voelden persoonlijk was, niet wat Clinton op kantoor zou doen. Niet alleen dat, aangezien het presidentschap van Trump zo’n ramp is, kan geen enkele Republikein tegen zichzelf zeggen, zoals ze toen deden: ‘Natuurlijk, hij is een dweper en een hansworst. Maar misschien komt het wel goed. ‘

Oh heck. En hier dacht ik dat het allemaal om hun economische angst ging …

Dit is waarom dit belangrijk is:

En weet je wie   op dit moment door haat wordt gedreven? Democraten. Zoals politicoloog Michael Tesler opmerkt , is in sommige peilingen het aandeel Trump-kiezers met een zeer ongunstige mening over Biden het aandeel Biden-kiezers met een zeer ongunstige mening over Trump met bijna 30 punten.

De Trump-campagne praat graag over de ‘enthousiasme-kloof’, wat betekent dat Trump intensere supporters heeft dan Biden. Maar dit is de kloof in het enthousiasme die ertoe doet. Een kiezer die Biden gewoon draaglijk vindt, maar door het vuur zou kruipen om tegen Trump te stemmen, is net zoveel waard als een door MAGA geklede toegewijde van de president.

Republikeinen hebben Hillary Clinton misschien met passie gehaat, maar ze hebben niets gezien totdat ze de monumentale afkeer van hun lieve leider hebben gezien. En hij heeft er elk stukje van verdiend.

trumpComments

comments

Lees ook:  Donald Trump heeft echte reden om bezorgd te zijn: democraten streven deze keer naar verantwoording