Atleten beschamen miljardairs tijdens coronavirus pandemie

Atleten beschamen miljardairs tijdens coronavirus pandemie

17 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl de 50 rijkste Amerikanen minder dan 0,1 procent van hun rijkdom hebben geschonken tijdens de coronavirus pandemie, zijn atleten per CNBC veel genereuzer geweest.

Voor de context werden Amerikaanse miljardairs van half maart tot half mei via CNBC $ 434 miljard rijker , maar een derde van de 50 rijkste mensen in Amerika moet nog iets doneren tijdens de pandemie.

Aan de andere kant gebruiken atleten hun platform en rijkdom (hoewel niets vergeleken met miljardairs) voorgoed.

Het idee dat deze miljardairs, die letterlijk een eindeloze voorraad geld hebben, zoveel problemen zouden kunnen oplossen die voortkomen uit coronavirus (of een ander probleem vóór coronavirus, er zijn er genoeg!), Maar gewoon aan de zijlijn gaan zitten is absoluut belachelijk en heeft meer aandacht nodig.

Mensen moeten miljardairs (en grote bedrijven) verantwoordelijk houden.

Kijk bijvoorbeeld naar UnitedHealth Group. Het grootste bedrijf in de gezondheidszorg ter wereld behaalde qua omzet de beste kwartaalresultaten in de geschiedenis, ondanks het feit dat de Verenigde Staten tijdens de pandemie meer dan 138.000 sterfgevallen aan het coronavirus zagen.

Als zodanig start MeidasTouch een discussie op Reddit en wil iedereen erbij. We willen ieders stem horen en helpen de stemmen te verlichten die niet het geld of het platform hebben om gehoord te worden.

BESPREKING: Moeten miljardairs meer teruggeven aan de samenleving? Welke miljardairs hebben volgens u goed werk geleverd door terug te geven aan de samenleving en welke niet?

De uitzondering op de regel: Jack Dorsey

  • Dorsey behoort niet tot de 50e rijkste Amerikanen (hij staat op nummer 147), maar hij heeft $ 1 miljard aan eigen vermogen van Square toegezegd. Dat is een groot deel van zijn nettowaarde, ongeveer 28%, en komt neer op meer dan $ 27.000 voor de mediaan Amerikaan. Je kunt precies zien waar zijn geld naartoe gaat op deze spreadsheet die hij heeft gemaakt (CNBC)

Ik zal later verhalen over deze onderwerpen krijgen: zoals meer over Jack Dorsey, donaties van miljardairs aan goede doelen en atleten die doneren aan goede doelen.

Maar ik wil je gedachten hieronder horen! Vertel me wat je denkt. Doen onze miljardairs genoeg? Welke miljardairs zijn en welke miljardairs niet? Laat het ons hieronder weten.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments