Trump’s America: UnitedHealth Group behaalt recordwinst ondanks coronavirus

Trump’s America: UnitedHealth Group behaalt recordwinst ondanks coronavirus

17 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

UnitedHealth Group, het grootste bedrijf in de gezondheidszorg ter wereld wat betreft omzet, boekte zijn beste kwartaalwinst in de geschiedenis, ondanks het feit dat de Verenigde Staten meer dan 138.000 sterfgevallen aan het coronavirus zagen tijdens de pandemie.

UnitedHealth, dat tussen Q3 2018 en Q1 2020 consequent een winst van ongeveer $ 3 per aandeel boekte, verdiende in het meest recente kwartaal $ 6,91 per aandeel, per Charles Schwab.

De winst van het bedrijf verbeterde in het tweede kwartaal tot 6,6 miljard dollar, na 3,4 miljard dollar in het voorgaande kwartaal.

Hoe ter wereld verdubbelt een van de meest winstgevende bedrijven in het land bijna zijn winst te midden van de coronaviruspandemie terwijl gewone mensen het zich niet kunnen veroorloven om rekeningen te betalen?

UnitedHealth Group verhoogt de kwartaalwinst met meer dan $ 3 miljard, terwijl het Amerikaanse leven er als volgt uitziet:

“De belangrijkste oorzaak van persoonlijk faillissement is onze branche”, zegt Marc Harrison, CEO van Intermountain Healthcare via Axios. ‘We hebben de absolute verantwoordelijkheid om de zorg zo betaalbaar mogelijk te maken.’

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Leraar basisschool slaat alarm: "Mijn hart bloedt elke dag als ik deze zwakzinnige maatregelen moet nemen"

Toch blijven grote bedrijven rijker worden en kloppen ze op de bodem, ten koste van het Amerikaanse volk.


Voor meer informatie over waarom de winst van UnitedHealth omhoog schoot te midden van het coronavirus, volgen hier enkele prachtige fragmenten van Axios’s Bob Herman :

Waarom het er toe doet: de  meeste bedrijven hadden het moeilijk in het tweede kwartaal toen de coronaviruspandemie de economie verstarde, maar  zorgverzekeraars  zoals UnitedHealth hadden er veel baat bij omdat mensen uitstapten om naar de dokter of het ziekenhuis te gaan, wat resulteerde in minder medische claims die betaald moesten worden.

Het grote geheel:  de winststijging overtrof  de voorspellingen van Wall Street en werd sterk gedreven door de verzekeringsdivisie van UnitedHealth.

  • De operationele marge in het tweede kwartaal voor UnitedHealthcare was 14,3% versus 6,8% voor Optum, de divisie van het bedrijf dat de praktijken van artsen, technologie, consulting en apotheek beheert.

Inzoomen:  de ‘medische verliesratio’ van UnitedHealth in het kwartaal was 70,2% vergeleken met 83,1% in dezelfde periode vorig jaar, wat betekent dat UnitedHealth slechts 70 cent aan medische claims uitbetaalde voor elke dollar die het ontving in premies.Comments

comments