BEKIJK LIVE: Presidentiële wannabe Kanye West en STUPID of the DAY houdt campagneverzameling in South Carolina

BEKIJK LIVE: Presidentiële wannabe Kanye West en STUPID of the DAY houdt campagneverzameling in South Carolina

20 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse rapper Kanye West heeft als presidents­kandidaat zijn eerste campagnebijeenkomst voor de verkiezingen gehouden. Hij was moeilijk te volgen, sprak zich uit tegen abortus en brak in tranen uit. “Mijn vader wilde een abortus, maar mijn moeder heeft me gered”, vertelde hij. “Ik had bijna zelf mijn dochter vermoord.”

De bijeenkomst in North Charleston in de staat South Carolina was alleen voor mensen die zich lieten registreren. Er was hen gevraagd een mondkapje te dragen. De bijeenkomst duurde iets meer dan een uur. Daarin hekelde hij abortus, maar sprak zich niet uit voor een verbod. In plaats daarvan stelde hij voor dat iemand die een kind baart 1 miljoen dollar zou moeten krijgen.

Op een gegeven moment brak West in tranen uit toen hij zei dat zijn vader aandrong op abortus toen Kanye’s moeder zwanger was van hem. “Mijn moeder heeft mijn leven gered. Er zou geen Kanye West zijn geweest omdat mijn vader het te druk had.”

Hij vertelde dat hij zelf ook abortus wilde toen zijn vrouw Kim Kardashian zwanger was van hun oudste dochter. “Ik heb bijna mijn dochter vermoord! Ik heb bijna mijn dochter vermoord!”, schreeuwde hij vervolgens om opnieuw in tranen uit te barsten. “Maar je hebt het niet gedaan”, klonk het sussend uit het publiek.

Lees ook:  Studie: Trump-rally's zijn mogelijk verantwoordelijk voor naar schatting 700 Covid-19-doden

Abortus moet legaal zijn, want raad eens? De wet is toch niet van God, dus wat is wettigheid?

Het waren niet de enige opmerkingen van de 43-jarige rapper die het publiek soms vol ongeloof moest aanhoren. “Het enige dat ons kan bevrijden, is door ons te houden aan de regels die ons zijn gegeven voor het beloofde land”, aldus West. “Abortus moet legaal zijn, want raad eens? De wet is toch niet van God, dus wat is wettigheid?”

Ook zei West dat Harriet Tubman, een van de bekendste Amerikaanse bestrijders van de slavernij, “nooit slaven echt heeft bevrijd”. “Ze heeft de slaven laten werken voor andere witte mensen.”

Meent hij het echt?

West kondigde twee weken geleden aan dat hij een gooi wil doen naar het presidentschap van de VS. In een peiling is de steun voor zijn kandidatuur minimaal. De partij van West wordt BDY genoemd. Die afkorting zou staan voor Birthday Party. De rapper steunde eerder het presidentschap van Donald Trump.

Aan entertainmentwebsite TMZ laat familie van West weten dat ze vermoeden dat hij zich in een manische periode heeft opgegeven voor de presidentsverkiezingen. De rapper lijdt aan een bipolaire stoornis.Critici vragen zich af of West oprecht president wil worden of dat het gaat om een publiciteitsstunt voor zijn nieuwe album.

Lees ook:  The Deep State: Volg het geld van Rothschild, Soros en Rockefeller

Bekijk onderstaande video.

Comments

comments