Verenigde Staten van ontkenning


Het Witte Huis dringt erop aan dat de scholen dit najaar moeten heropenen. Zelfs als coronavirusgevallen in het hele land toenemen. Zelfs als er bewijs lijkt te zijn dat elke immuniteit die men krijgt door het virus eenmaal te hebben overleefd, vluchtig is .

Een gepensioneerd COVID-19-leger schrijft bij Daily Beast dat Texas met een orkaanseizoen in de problemen zou kunnen komen. Een COVICANE, een orkaan midden in een coronaviruspandemie, kan de first responders en de Nationale Garde ‘tot het breekpunt’ oprekken, waardoor actieve strijdkrachten moeten worden ingezet. ‘Het leger houdt slechts een paar actieve eenheden paraat voor wat is bekend als de missie Defense Support to Civil Authorities ‘, schrijft Kris Alexander . “In een mum van tijd zouden ongetrainde krachten voor actieve dienst de leemte kunnen opvullen en hun best kunnen doen. Maar de echte problemen zouden komen na hun blootstelling aan het virus in de rampzone. ‘

Het ontkennen van de onzekerheid van het moment in combinatie met de sekte die onder het gezag van de waarnemend president staat, zou een perfecte storm van de volgende orkaan kunnen veroorzaken om aan land te komen.

Servische nationalisten ontkennen al dat massamoorden op moslims plaatsvonden in Srebrenica tijdens de Bosnische oorlog halverwege de jaren negentig, schrijft David Rohde in The New Yorker. Zelfs nadat een VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden “uitvoerig de moorden, het opgraven van massagraven, de oprichting van de Bosnisch-Servische militaire commandostructuur tijdens de executies, en in 2004 heeft geoordeeld dat deze genocide vormen”, volledig heeft gedocumenteerd  .

Samenzweringstheorieën zijn gegroeid om de gruweldaden weg te verklaren en te ontkennen. De doden leven echt en leven in Duitsland. Rapporten van achtduizend doden zijn een ‘klucht’, een ‘circus’ en ‘doen geloven’. Met zoveel Amerikanen dood door het coronavirus en het dragen van maskers om de verspreiding van een nationale ‘controverse’ tegen te gaan, vraagt ​​Rohde zich af of ontkenning in onze toekomst ligt :

Zoals de meeste Amerikanen had ik gehoopt dat op dit punt in onze geschiedenis het succesvolle gebruik van desinformatie, complottheorieën en ontkenning voor aanzienlijk politiek gewin niet langer levensvatbaar was. Ik ging er arrogant van uit dat de democratische instellingen van ons land, evenals de vrije pers, valse claims zouden afwijzen, ontmaskeren en in diskrediet brengen. In plaats daarvan heeft de bereidheid om de laatste jaren de feiten te verdraaien, de opkomst van partijdige mediakanalen en de explosie van valse informatie op het internet, in de VS denialisme politiek winstgevend gemaakt. het land, heeft een buitengewoon niveau van verwarring en verdeeldheid het land geteisterd. Basisprincipes van Amerikaans bestuur, van het vertrouwen van niet-partijgebonden experts tot verkiezingsresultaten, worden aangevallen.

Als zo’n ramp als Bosnië de Verenigde Staten zou overkomen, dacht Rohde, dan zouden haar leiders en instellingen de uitdaging zeker aangaan. Zij hebben niet.

In de Verenigde Staten verspreidt het virus zich ongecontroleerd, deels als gevolg van het gebrek aan leiderschap en consensus in de natie. Het is dit land dat rampspoed ervaart. De diplomaat met wie ik sprak, die uit een westers land komt, zei dat hij hetzelfde gevoel had, terwijl hij naar de pandemie keek en het debat over gezichtsmaskers de VS verdeelde “Ik ben het daar zeer mee eens”, zei hij. ‘Ik heb precies hetzelfde nagedacht.’ Angst kan in elk land nog steeds worden gebruikt voor politiek gewin. Ontkenning is een universele troost – en een bedreiging – voor ons allemaal.


Bij Daily Kos herinnert Walter Einenkel de lezers hoe rechtse samenzweringen in 2015 geruchten verspreidden dat Jade Helm, een jaarlijkse militaire oefening in Texas, dekking was voor Barack Obama die de staat van beleg naar de Lone Star State bracht als opmaat voor hem die in functie bleef meer dan acht jaar :

De  Jade Helm 15-training kwam en ging  met geen enkel voorbeeld van federaal militair bereik naar het arme, oude Texas. De  Republikeinse gouverneur van de staat  ‘beval leden van het Texas Military om de federale troepen te volgen tijdens een aanstaande training van twee maanden die gepland is voor de Lone Star State’. De complottheoretici en  verkozen functionarissen die  de ware paranoia promootten, zijn zojuist doorgegaan naar de volgende valse samenzwering waarbij de eerste zwarte president van het land betrokken was. En nu, in Portland, Oregon, VS, ondanks de steeds meer gealarmeerde eisen van overheidsfunctionarissen om af te treden, op bevel van Trump en Barr  “reden mensen in camouflage door het gebied in ongemarkeerde minibusjes die mensen van de straat grepen.”

Deze en andere acties van de Trump-regering vereisen volledige uitzending, zo niet vervolging. Andrew Feinberg schreef voor The Independent en vroeg de Joe Biden-campagne over het bestraffen van een “Trump Crimes Commission” om misbruik van overheidsmiddelen voor persoonlijk gewin te onderzoeken, “misbruik en mishandeling van personen – inclusief minderjarigen – in immigratiedetentie [en] belemmering van de rechtsgang en valse verklaringen afleggen aan het Congres ”:

Het is opmerkelijk dat geen enkele Biden-campagneambtenaar of -adviseur waarmee uw onverschrokken correspondent contact heeft opgenomen, zou reageren op vragen over de vraag of een Biden-regering enige moeite zou doen om terug te kijken naar de Trump-jaren – hetzij om eventuele wetsovertredingen te documenteren voor het nageslacht, of om te identificeren en administratieambtenaren en andere overheidsfunctionarissen vervolgen die illegale handelingen hebben gepleegd.

En hoewel de toekomstgerichte hervormingsagenda van Biden over het algemeen goed werd ontvangen in democratische kringen, heeft het ontbreken van een soortgelijk plan om terug te kijken op de afgelopen vier jaar alarmbellen doen rinkelen bij die enkele Biden-achterban die nog steeds slimmer zijn dan Obama’s ” laat voorbijgaan voorbijgaan ”benadering van schendingen uit het Bush-tijdperk.

Zo’n commissie, meent voormalig federaal aanklager Glenn Kirschner, “zou een soort mashup zijn die aspecten van het proces van de-nazificatie combineert, en van de Zuid-Afrikaanse waarheidscommissie voor verzoening en apartheid.” Wederom het wegwuiven van criminaliteit zal een diepere fout zijn omdat je het resultaat van de Trumpish hebt meegemaakt door het de eerste keer weg te zwaaien. Houd me voor de gek, enz.

In deze wereld na de waarheid zal echter zelfs uitgebreide documentatie – inkomende Democraten moeten waken voor grootschalige vernietiging van Trump-documenten – de groei van Bosnisch-achtige ontkenning onder een bevolking die samenzweringstheorieën opneemt als onderdeel van haar dagelijkse nieuwsdieet niet tegenhouden. Het lichaam telt, de koelwagenmorgues, enz. Zullen waarschijnlijk worden weggewuifd door vermeende ” temperamentmatig conservatieve en fundamenteel fatsoenlijke ” Amerikanen die het bewijs van hun eigen ogen, oren, neus en keel ontkenden om gefaalde leiders te steunen die grootheid beloofden terwijl dood en oneer bezorgen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord