Beelden uit Portland laten zien dat federale wetshandhavers militaire tactieken gebruiken om demonstraties tegen de wensen van de stad in te breken

Beelden uit Portland laten zien dat federale wetshandhavers militaire tactieken gebruiken om demonstraties tegen de wensen van de stad in te breken

21 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Gewapende federale agenten patrouilleren door de straten in Portland, Oregon, in een dramatische krachtmeting waarin sommige demonstranten beschrijven dat ze in ongemarkeerde bestelwagens worden gegooid .

  • Gewapende federale agenten, sommigen van het Department of Homeland Security, patrouilleren door de straten van Portland, Oregon, gebruiken militaire tactieken en zetten demonstranten in ongemarkeerde bestelwagens.
  • Demonstranten hebben gemeld dat ze zonder uitleg door federale agenten zijn gearresteerd en dat ze zijn betrapt en zijn geraakt met munitie.
  • Als reactie hierop heeft het leiderschap van de stad de onmiddellijke verwijdering van federale officieren geëist en hebben ambtenaren een rechtszaak aangespannen waarin de regering-Trump wordt beschuldigd van onwettige praktijken.
  • Protesten tegen politiegeweld en racisme vinden al meer dan 50 dagen plaats in Portland, en president Donald Trump, die de federale interventie ondersteunt , noemt de demonstranten “anarchisten en agitators”.

De federale officieren werden ingezet op aanbeveling van president Donald Trump, die agentschappen opdroeg personeel in steden te organiseren om monumenten, standbeelden en federale eigendommen te beschermen tijdens demonstraties.

De agenten hebben demonstranten in ongemarkeerde voertuigen gegooid, arrestaties uitgevaardigd zonder uitleg, demonstranten van dichtbij neergeschoten met impactmunitie en grote menigten verscheurd.

De inzet omvat een team van officieren van douane en grensbescherming, immigratie en douanehandhaving, de Transportation Security Administration, de Federal Protective Service van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de kustwacht, meldde The New York Times .

Maar staats- en lokale functionarissen hebben de officieren niet verzocht.

Gouverneur Kate Brown heeft de inzet een ‘flagrant machtsmisbruik’ genoemd en de procureur-generaal van de staat klaagt het ministerie van Binnenlandse Veiligheid aan, waarbij hij de administratie beschuldigt van onwettige politietactieken. Er is ook een strafrechtelijk onderzoek geopend nadat een demonstrant gewond was geraakt in een bloederige scène die op video was vastgelegd.

Stuur geen geheime federale agenten naar Chicago, Lightfoot waarschuwt Trump: het zou een ramp betekenen

President Donald Trump heeft opnieuw gedreigd federale agenten naar Chicago te sturen, maar burgemeester Lori Lightfoot heeft maandag een brief afgevuurd waarin hij werd opgeroepen zich terug te trekken.

Lees ook:  Is een Amerikaanse president ooit slechter geweest in politiek?

De dreigementen van Trump komen op hetzelfde moment dat federale agenten schaduwrijke operaties uitvoeren in Portland, Oregon . Naar verluidt rijden de agenten in ongemarkeerde auto’s en grijpen ze demonstranten van de straat om ze zonder uitleg op te sluiten.

“Wat we niet nodig hebben, en wat onze gemeenschap zeker minder veilig zal maken, is geheim, federale agenten die naar Chicago worden ingezet”, schreef Lightfoot in de brief van vier pagina’s. ‘Elke andere vorm van gemilitariseerde hulp binnen onze grenzen die niet onder onze controle of onder direct bevel van de politie van Chicago zou vallen, zou rampzalig zijn.’

Lees de brief:

Mayor Lightfoot’s lette… by Block Club Chicago on Scribd

De Tribune meldde dat Trump deze week al tientallen agenten van het Department of Homeland Security naar Chicago zou kunnen sturen . De Chicago Sun-Times rapporteerde ook over de plannen van de president om federale troepen naar de stad in te zetten.

Een verslaggever uit de New York Times, Zolan Kanno-Youngs, tweette dat hij die rapporten bevestigde en hem werd verteld dat 150 agenten voor ten minste 60 dagen naar Chicago zullen worden gestuurd, en dat naar verwachting meer federale agenten zullen worden ingezet.

Voor een groot deel van zijn presidentschap heeft Trump niet-gerealiseerde toezeggingen gedaan om federale troepen naar de stad te sturen, waarbij hij het hardhandig optreden tegen de dagelijkse misdaad en massale arrestaties van immigranten zonder papieren belooft.

Op een niet-gerelateerde persconferentie maandag schoot Lightfoot de laatste bedreiging van Trump neer en zei dat ze ‘grote zorgen’ heeft over de komst van federale agenten naar Chicago, vooral in het licht van wat er in Portland gebeurt.

Lightfoot zei dat ze zondag met de burgemeester van Portland sprak om erachter te komen wat daar gebeurt, en ze wil niet dat “federale agenten zonder insignes mensen [in Chicago] van de straat halen en ze vasthouden … onwettig.”

Lightfoot zei dat de regering van Trump in plaats daarvan Chicago zou kunnen helpen door zich te concentreren op het van de straat halen van illegale wapens. De president zou het Bureau voor alcohol, tabak, vuurwapens en explosieven in Chicago kunnen financieren, aanklagers kunnen financieren en de ATF in staat kunnen stellen illegale wapenverkopen aan te pakken en dealers die bewust verkopen aan kopers van stro.

Lees ook:  De islamitische staat en de waan van Donald Trump

Maar slechts een uur later, tijdens een andere persconferentie, reikte Police Supt. David Brown werd gevraagd naar de federale agenten en hij zei dat hij niet ‘politiek doet’, maar ‘alle hulp’ zou verwelkomen.

“We hebben talloze verzoeken [om hulp] gedaan, met name in onze inspanningen om de criminele netwerken van het midden- en hoger niveau, drugs- en bendetwerken aan te pakken,” zei Brown.

Lightfoot schoot maandagmiddag terug op de president met een meer gedetailleerde brief, waarin Trump werd opgeroepen zijn ‘misplaatste en brandgevaarlijke retoriek’ te stoppen.

De American Civil Liberties Union of Illinois zei in een verklaring per e-mail dat de organisatie “de regering-Trump en dergelijke federale krachten verantwoordelijk zal houden voor ongrondwettelijke acties.”

“Dit is een strijd om onze democratie te redden tegen een roekeloze regering die erop gericht is onze gemeenschappen te terroriseren en levens in gevaar te brengen”, aldus de verklaring van de ACLU.

Het nieuws over de mogelijke plannen van de regering om federale agenten in te sturen, leidde tot een groot protest, waarbij het weer om het standbeeld van Christopher Columbus ging, maandag in Grant Park. Activisten eisten dat de federale autoriteiten uit de stad bleven en hernieuwden de eis aan Lightfoot om het beeld te verwijderen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Republikeinen krijgen te maken met tegenslagen in de rechtbanken, advocatenkantoor Trump treedt af

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments