Wanneer ‘wet en orde’ maximale chaos betekent

Wanneer ‘wet en orde’ maximale chaos betekent

21 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De verkiezing is amper 100 dagen verwijderd, en het signaal is dat Trump – Biden met grote marges volgt in nationale peilingen – een weesgegroetstrategie volgt: de chaos opvoeren en de repressie verdubbelen.

Terwijl federale agenten demonstranten in Portland mishandelen, dreigt Trump dezelfde tactiek in het hele land te ontketenen.

In Portland, Oregon, zwerven zwaarbewapende federale agenten in volledige militaire camo nu door de straten . Sommigen, die geen identificatie droegen, pikten demonstranten op en zetten ze in ongemarkeerde busjes . Deze federale officieren zijn blijkbaar afkomstig van een reeks agentschappen, waaronder de douane en grensbescherming en de US Marshals Service. Hun mandaat is officieel beperkt tot de bescherming van federaal eigendom en ze hebben de uitvoerende macht van Trump over het beschermen van monumenten als rechtvaardiging gebruikt, maar in de praktijk lijken ze de straten van Portland te beschouwen als legitieme stampende gronden.

Zaterdagavond had een 53-jarige marinearts de moed om deze federale agenten te vragen waarom ze hun grondwettelijke eed schonden. Ze reageerden door hem woest met stokken te slaan – zijn rechterhand te breken – en hem in het gezicht te spuiten met pepperspray. De video , die maandag meer dan 11 miljoen keer is bekeken, is een even duidelijke demonstratie van de fascistische kant van deze regering als alles wat ik tot nu toe heb gezien.

Deze acties hebben een enorme terugslag veroorzaakt, zoals de Trump-regering zeker wist dat ze dat zouden doen. De procureur-generaal van Oregon klaagde aan om te voorkomen dat de snatch squadrons op deze manier zouden opereren. Een naakte demonstrant stond uitdagend tussen de agenten en andere demonstranten. En tientallen lokale moeders verbonden armen om een ​​menselijk schild te vormen voor demonstranten in de buurt van het federale gerechtsgebouw.

Lees ook:  Trump's geestdodende mediamanipulatiemachine

In de dagen nadat de beelden van federale agenten die op demonstranten waren gericht, opdoken, zijn de demonstraties geïntensiveerd. Ondertussen heeft de waarnemend secretaris van het Department of Homeland Security, Chad Wolf , een beeld geschetst van Portland dat wordt belegerd door gewelddadige anarchisten en lokale politieke leiders die weigeren de wet te handhaven – en Trump heeft in wezen beloofd om te implementeren in DC, Chicago en andere zogenaamde “democraat” -steden, de repressieve tactieken worden nu losgelaten in Portland. Tegelijkertijd heeft Trump zijn retoriek opgevoerd over het feit dat Biden een instrument is van een extreem-linkse cabal waarvan Trump beweert dat het de Amerikaanse manier van leven wil ondermijnen.

Maar voor al het lawaai van Trump over wet en orde, als het gaat om de grootste problemen waarmee het land wordt geconfronteerd, doen hij en zijn enablers hun uiterste best om zoveel mogelijk onrust te zaaien.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenWat de economie betreft, dringt de GOP aan op het beperken van de werkloosheidsuitkeringen , ook al moeten grote delen van de Amerikaanse economie opnieuw sluiten vanwege de stijgende besmettingsaantallen van Covid-19. Het probeert de Affordable Care Act te elimineren , hoewel meer dan 5 miljoen Amerikanen tijdens de pandemie een particuliere ziektekostenverzekering hebben verloren . En terwijl democratische en republikeinse onderhandelaars van het congres proberen een ander breed pakket voor pandemische reacties uit te werken, vertellen GOP-bronnen de media dat het Witte Huis naar nul streeft – ja, nul—Aanvullende middelen voor staten om hun nieuwe coronavirus-testen en contactopsporingscapaciteit op te voeren; dat het ernaar streeft om $ 10 miljard aan extra fondsen voor de Centers for Disease Control and Prevention te elimineren; en dat het de programma’s voor buitenlandse hulp van het Pentagon en het ministerie van Buitenlandse Zaken wil verwijderen.

Lees ook:  Nederlandse spaarders en gepensioneerden die van het Europese beleid de rekening betalen

Er is eenvoudigweg geen manier om hier een goedaardige draai aan te geven. Elk van deze lelijke voorstellen alleen al zou de pogingen om de pandemie onder controle te krijgen, verlammen en de verspreiding ervan vertragen. Leg ze samen in een pakket en ze zijn een recept om het virus ongebreideld te laten rondlopen.

Het is een strategie om maximale, weloverwogen chaos te creëren.

Dat geldt ook voor de strategie om de US Postal Service (die nu wordt geleid door een loyalist van Trump ) te ontkrachten . Een gelekte memo suggereerde dat het bureau nu op het punt staat om alle overuren voor werknemers te elimineren, door simpelweg de post die niet kan worden bezorgd op normale uren te laten opstapelen. Als dit gebeurt, zal het gebeuren, net zoals het postsysteem van centraal belang is geworden voor kiezers die bang zijn om dit jaar persoonlijk naar de stemhokjes te gaan om hun stem uit te brengen.

Evenzo voor het idee om steden zoals Los Angeles aan te vallen omdat ze in de herfst geen scholen heropenen voor persoonlijke lessen, terwijl ze ook geen echte federale investeringen inhouden die staten en steden in staat zouden stellen de levering van onderwijs opnieuw uit te vinden, bijvoorbeeld door over parken, parkeerplaatsen, kerkterreinen en andere ruimtes voor privélessen buitenshuis.

Lees ook:  In oorlogen en wapens geloven we

Met zoveel aandacht elders, is de administratie ook van plan een tweede ronde te doen over het scheiden van allochtone gezinnen in detentie. Covid-19-zaken stijgen enorm in immigratiedetentiefaciliteiten, maar de administratie blijft een gerechtelijk bevel tegenhouden om gedetineerde kinderen die langer dan 20 dagen vastgehouden zijn, vrij te laten. In plaats van zich te houden aan de oorspronkelijke deadline van afgelopen vrijdag voor het vrijlaten van gevangenen, overtuigden overheidsfunctionarissen een federale rechter om hen tot 27 juli de tijd te geven om met een plan te komen waarmee ICE in wezen alleen kinderen zou kunnen vrijlaten, terwijl hun ouders in hechtenis zouden blijven.Comments

comments