De oorlog van Trump tegen steden is een gigantische foto-op-gemaakt voor Fox News en campagne-advertenties

De oorlog van Trump tegen steden is een gigantische foto-op-gemaakt voor Fox News en campagne-advertenties

23 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump stuurt voornamelijk federale troepen naar de steden voor de show – behalve dat echte mensen gewond raken

Op 1 juni besloot Donald Trump, de mislukte zakenman die president werd door zich voor te doen als een succesvolle zakenman op reality-tv, vreedzame demonstranten te verscheuren op zoek naar een foto-op . Zonder duidelijke provocatie viel de federale politie een menigte mensen aan die een geweldloos protest organiseerden in Lafayette Park, grenzend aan het Witte Huis, waarbij traangas werd losgelaten op de menigte en met wapenstokken en rubberen kogels in hen werd neergelegd. Al snel werd duidelijk waarom dit gebeurde: Trump wilde dat zijn foto voor de St. John’s Episcopal Church werd genomen en wilde een duidelijk pad om door het park te lopen. 

Maar het was meer dan dat: Trump wilde ook beelden van mensen die op de vlucht waren voor paramilitaire politieagenten, recht tegenover de toespraak die hij net voor zijn wandeling hield, een waarin de president beweerde  dat “onze natie gegrepen is door professionele anarchisten, gewelddadige bendes of brandstichters, plunderaars, criminelen, relschoppers, antifa en anderen “en dat hij” alle federale middelen mobiliseerde, zowel civiel als militair, om de rellen en plunderingen te stoppen “.

Met andere woorden, Trump en zijn assistenten geloofden blijkbaar dat chaotische beelden van agenten die een vreedzaam protest verpletterden, in ieder geval op tv zouden zien als een bewijs van Trump’s karakterisering van de grotendeels vreedzame protesten als “rellen” die worden geleid door gevaarlijke “anarchisten”. 

Deze gok mislukte enorm. Verslaggevers ter plaatse zagen met eigen ogen dat het protest vreedzaam was geweest, en de enige mensen die met recht “rellen” konden zeggen, waren de politie. Trump wilde er stoer uitzien, maar zag er uiteindelijk zwak en laf uit, een man die zo bang is om gekrenkt te worden dat hij zich verschuilt achter een falanx van RoboCops. Zelfs de foto ging opzij: Trump zag er bijzonder onhandig uit met een bijbel neerslachtig op zijn stompe vingers, op een manier die suggereerde dat hij nog nooit een boek had gezien of vastgehouden. 

Maar Trump, nooit iemand die een fout toegeeft, heeft zijn overtuiging niet opgegeven dat het loslaten van aanvallen in militaire stijl op vreedzame demonstranten precies is wat nodig is om zijn campagne nieuw leven in te blazen. Hij heeft de federale politie – gewapend en gekleed in camouflage, om het uiterlijk van een binnenvallend leger te maximaliseren  – naar Portland, Oregon gestuurd , om mensen die vreedzaam op straat zijn verzameld , te terroriseren en aan te vallen. (Zelfs de burgemeester van Portland, Ted Wheeler, kreeg tranen in de lucht terwijl hij niets sinister deed dan in een vreedzame menigte te staan ​​praten met demonstranten.) Nu heeft Trump gezegd dat hij meer federale goons naar Chicago en Alburquerque, New Mexico zal sturen , allemaal tegen de uitdrukkelijke wensen van lokale en staatsleiders, die erop wijzen dat de federale politie, en niet de demonstranten, confrontaties aangaan die gewelddadig worden. Hij heeft gesuggereerd dat hij deze binnenlandse invasie zou kunnen uitbreiden naar andere steden in het hele land . 

Tijdens een persconferentie op woensdag probeerde Trump dit alles te rechtvaardigen door te beweren dat we getuige zijn van ‘een schokkende explosie van schietpartijen, moorden, moorden en gruwelijke gewelddaden’.

Lees ook:  DUMPING the DOLLAR: Record Gold Price rechtvaardigt de keuze van Moskou om GREENBACK TE VERLATEN en IN te zetten op edelmetaal

Zoals de meeste dingen die Trump zegt, is dit een regelrechte leugen. FBI-misdaadstatistieken tonen aan dat de totale misdaad sinds vorig jaar met 5,3% is gedaald. Het is waar dat de moordcijfers op veel plaatsen omhoog zijn gestegen ten opzichte van de historische dieptepunten van de afgelopen jaren. Deskundigen die door de New York Times zijn geïnterviewd, suggereren dat de protesten er niets mee te maken hebben en dat het een gevolg is van de enorme verstoring veroorzaakt door de pandemie van het coronavirus, die de stress heeft doen toenemen, wat zowel heeft geleid tot meer huiselijk geweld als tot meer verhitte geschillen binnen de illegale drugshandel.

Zoals gewoonlijk liegt Trump over meer dan alleen de statistieken. Hij liegt ook over zijn bedoelingen. Hij doet niets van dit alles om mensen te beschermen. Als hij iets kon schelen over de veiligheid van Amerikanen, zou hij zijn energie richten op het bestrijden van het coronavirus, niet op het voeren van gewelddadige confrontaties met grotendeels vreedzame demonstranten. Als hij erom gaf geweld te verminderen, zou hij er niet meer van veroorzaken door politie te sturen om demonstranten aan te vallen. Als hij echt om ‘wet en orde’ gaf, zou hij niet opzettelijk chaos op straat veroorzaken.

Nee, dit gaat allemaal over één ding en één ding: de reality-tv-president wil een spektakel voor de camera’s creëren, waarvan hij denkt dat hij hem herkozen zal krijgen.

Daarom ging Trump naar Tulsa om een ​​bijeenkomst te houden in de buurt van de plaats van een van de ergste raciale pogroms in de Amerikaanse geschiedenis , in een weekend dat gewoonlijk bekend staat om het vieren van de emancipatie van zwarte mensen uit de slavernij: hij hoopte dat de provocatie zou leiden tot een gewelddadige botsing tussen demonstranten en politie . (Het deed het niet.)

Trump speelt de rol van ‘s werelds slechtste tv-regisseur, iemand die belastinggeld gebruikt om echte pijn en lijden te veroorzaken bij mensen die geen toestemming hebben gegeven om een ​​rol te spelen in zijn BDSM-thema kabeldrama gericht op kijkers met een traangas knik. Allemaal voor het genereren van B-roll-beelden van knallen en gaswolken en gepantserde politie en zwartgeklede demonstranten die in zware rotatie op Fox News en in campagneadvertenties zullen verschijnen.

Zoals de gouverneur van Oregon, Kate Brown, op MSNBC uitlegde , toen Chad Wolf, de waarnemend minister van Binnenlandse Veiligheid, onlangs Portland bezocht, ‘nam hij een Fox News-team mee voor een fotomoment’. Het is niet verwonderlijk dat dat netwerk de rol speelt van de enthousiaste redacteur van Trump, de beelden van Portland op misleidende manieren presenteert en zijn leugens over de demonstranten versterkt .

Het enige kleverige probleem voor de artistieke visie van Trump is dat iedereen buiten de Fox News-bubbel kan zien dat de protesten overweldigend vreedzaam zijn geweest en dat de president die slecht opgeleide, opgefokte federale agenten uitzendt, degene is die geweld en chaos aanwakkert. Trump doet dit allemaal om beelden te krijgen van ‘gewelddadige’ protesten, maar wat hij vooral krijgt zijn beelden van agenten die  een rij vrouwen van middelbare leeftijd aanvallen die slaapliedjes zingen (dat is  niet overdreven ). Net als bij het incident in Lafayette Park begin juni, is het duidelijk wie de echte aanstichter van geweld is.

Lees ook:  Amerikanen hebben het gehad met de kerk

De campagne van Trump is zo wanhopig op zoek naar beelden van straatgeweld dat het letterlijk een foto leende  van demonstranten die een soldaat in uniform aanvielen – een foto die in 2014 in Oekraïne werd genomen   – en probeerde het door te geven als een beeld van recente Amerikaanse protesten.

De zekerheid van Trump dat (blanke) Amerikanen verlangen naar meer beelden van politie die demonstranten slaat of aanvalt, is, zoals de meeste dingen waar Trump zeker van is, helemaal verkeerd. Uit de meest recente pollinggegevens van eerder deze maand blijkt dat 62% van de Amerikanen van mening is dat de afhandeling van de protesten door Trump de situatie heeft verergerd. Als het gaat om niet-republikeinen, stijgt dat cijfer tot 8 op de 10 Amerikanen. Trump verspilt belastinggeld en schaadt Amerikaanse burgers uitsluitend met het doel de ergste impulsen van de meest racistische en paranoïde leden van zijn basis te activeren – mensen die al op hem zouden stemmen, ongeacht.

Natuurlijk ondersteunt Fox News – wiens hysterische berichtgeving ongetwijfeld Trump ertoe heeft aangezet om zijn autocratisch hardhandig optreden in de eerste plaats op te voeren – hem tot het uiterste, net als veel van de Republikeinen die zich kandidaat stellen voor de stemming van deze historisch impopulaire president. Dat lijkt een domme zet, die waarschijnlijk alle kiezers die niet al aan boord waren, zou vervreemden, maar wat hebben ze nog meer? Nu de coronavirus-pandemie uit de hand loopt en de economie op het toilet, kunnen Republikeinen zeker niet beweren dat ze competent werk hebben verricht en het verdienen om het te blijven doen. Geweld en racisme zijn misschien geen winnende boodschap in dit jaar van historische onrust en verandering, maar op dit moment is het allemaal dat Trump en zijn partij zijn vertrokken.

Donald Trump rende voor het ambt over xenofobe berichten en racistische ontwerpen voor het bouwen van een muur aan de Amerikaanse grens met Mexico. Gelukkig kon Donald Trump geen muur bouwen en gelukkig wordt Donald Trump elke dag ontmaskerd als een zwak, mislukt, gebrekkig en verachtelijk mens veracht door Amerikanen. Het leger is deze week tegen Donald Trump opgetreden. Politici van beide partijen (behalve de gemuteerde weerzinwekkende huidige GOP aan de macht die in werkelijkheid de Trump Dumpster-partij moet worden genoemd en niet de Republikeinen) zijn tegen Donald Trump uitgekomen. Religieuze leiders zijn tegen Donald Trump opgekomen.

Terwijl het land zich verenigt tegen Donald Trump, met scènes die doen denken aan de omverwerping van dictators in het buitenland, plaatst Trump barricades en hekken rond het Witte Huis. Trump kent de mensen en het publiek hem verachten en als een lafaard heeft hij zich in bunkers verstopt en verstopt zich nu achter muren die hij rond het Witte Huis heeft gebouwd. De ironie is niet verloren dat de enige muur die Trump in zijn mislukte neppresidium kon bouwen een muur rond het Witte Huis was om zichzelf te beschermen tegen de mensen.

Lees ook:  Het complot om de gouverneur van Michigan te ontvoeren

Wij bij MeidasTouch hebben deze video gemaakt die we ‘Ons huis’ noemen en die wordt gelanceerd met de hashtag #OurHouse om Donald Trump eraan te herinneren dat het huis waar hij zich nu verbergt niet van hem is. Hij is een vijandelijke indringer die in het huis van de mensen woont, het Witte Huis, ons huis. Eens riepen Amerikaanse presidenten, met de steun van de wereld, dictators op om muren af ​​te breken. Met een niet-Amerikaanse incompetente haatzaaier in het Witte Huis is het aan ons, de mensen, om te eisen dat Trump de muur afbreekt.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments