Joe Biden: “Trump is de eerste racistische president in onze geschiedenis”

Joe Biden: “Trump is de eerste racistische president in onze geschiedenis”

23 juli 2020 2 Door Indignatie redactie

Het wordt Donald Trump wel eens verweten dat hij gekke of extreme uitspraken doet. Maar nu staat zijn democratische tegenkandidaat Joe Biden nogmaals in het middenpunt van de belangstelling. Hij deed namelijk wel een heel ongelukkige uitspraak tijdens een virtuele verkiezingsbijeenkomst. In het midden van alle BLM-heisa en zogenaamde ‘antiracismebetogingen’, waarbij veel extreemlinksen de boel kapotmaken en plunderen, beweert Joe Biden dat Donald J. Trump de “eerste racistische president in Amerika” is.

Joe Biden denkt dat Trump de eerste ‘racistische’ president is

“De manier waarop hij omgaat met mensen op basis van hun huidskleur, hun nationaliteit, waar ze vandaan komen, is absoluut walgelijk”, zegt Biden. “Geen zittende president heeft dit ooit gedaan. Nooit, nooit, nooit. Geen Republikeinse president heeft dit ooit gedaan. Geen Democratische president. Ons land heeft racisten gekend, die waren er, en ze hebben geprobeerd om gekozen te worden tot president. Trump is de eerste die dat is gelukt.” Dat staat in de NOS te lezen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDat voor Trump gigantisch veel presidenten slaven hebben gehad, blijkt hij even vergeten te zijn. Daarnaast hebben verschillende presidenten wetten gemaakt om etnische minderheden te benadelen. Vorige week nog maakte Princeton University bekend dat ze de naam van president Woodrow Wilson verwijderen omdat hij “een racistisch beleid en een racistische ideologie had.” Dus de uitspraak van Joe Biden klopt uiteraard niet.

Lees ook:  Het eerste scenario van Rutte was oké. Alsnog doen!

“Als je niet weet of je voor mij of Trump moet stemmen, ben je geen zwarte”

Het is niet de eerste keer dat Joe Biden dergelijke uitspraken maakt. Zo zei hij tijdens een radio-optreden dat je “geen echte ‘zwarte’ bent als je voor Trump stemt en niet voor hem”. Dat zei hij tijdens een radio-interview tegen een Afro-Amerikaanse presentator. Die uitspraken veroorzaakten ook enorme golven in de Verenigde Staten. Dat brengt Joe Biden dan ook weer in gevaar. Voor hem zal de Afro-Amerikaanse stem juist uiterst belangrijk zijn als hij wil winnen van Donald J. Trump tijdens de verkiezingen van november.Comments

comments