Facebook heeft het meeste te winnen bij het TikTok-verbod van Trump met Instagram Reels

Facebook heeft het meeste te winnen bij het TikTok-verbod van Trump met Instagram Reels

25 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De timing van het mogelijke verbod op Donald Trump TikTok is erg griezelig. TikTok bestaat al een tijdje en dezelfde privacykwesties in China hebben altijd bestaan.

De administratie maakte echter niet publiekelijk melding van het verbieden van de app totdat de Black Lives Matter-beweging op TikTok explodeerde en Facebook haar plan aankondigde om uit te komen met een nieuwe copycat TikTok-app genaamd Reels, die naar verwachting in augustus wordt gelanceerd.

“Reels is ontworpen om TikTok’s groeiende dominantie direct aan te vechten”, zegt TechCrunch’s Sarah Perez. “In een nieuw gebied in de Instagram-app kunnen gebruikers met Reels korte video’s van 15 seconden maken en plaatsen die zijn ingesteld op muziek of andere audio, vergelijkbaar met TikTok.”

Trump kan wachten om TikTok te verbieden zodra de app van Facebook is aangekondigd en nog meer macht over te dragen aan het sociale-mediabedrijf dat gewelddadige en kwetsende berichten (wit nationalisme) niet matigde waardoor Trump verkozen werd.

Facebook zou in feite een monopolie hebben op de grootste sociale media-apps ter wereld: Instagram, Facebook en Reels (eigenlijk TikTok).

Facebook met een monopolie op sociale media is een enge gedachte. Facebook is al een eng bedrijf. Zo vormt het een precedent waarmee de Amerikaanse regering internetinhoud kan censureren door TikTok te verbieden.

Samm Sacks, een senior cybersecurity-beleidsmedewerker bij Yale Law School, denkt dat het verbieden van de TikTok-app via Vox Media een belangrijke stap zou zijn in de richting van de Amerikaanse regering die de manier controleert waarop Amerikanen het internet gebruiken, wat ironisch genoeg een stap is in de richting van Peking cybersoevereiniteit, precies waar we ons al jaren tegen keren. ”


TikTok-zorgen over privacy en censuur zijn eerlijk, maar laten we naar beide kanten van het debat kijken

Hoewel Facebook veel te winnen heeft bij het mogelijke TikTok-verbod en de Black Lives Matter-beweging misschien iets te verliezen heeft, laten we beide kanten van het TikTok-debat eens bekijken omdat het genuanceerd is.

Waarom moet TikTok worden verwijderd?

 • Gegevensverzameling
  • hulpmiddelen in software voor kunstmatige intelligentie die China helpt de VS te verslaan in de race naar kunstmatige intelligentie
  • Gegevensverzameling op grote schaal kan worden gebruikt om het gedrag van mensen te beïnvloeden en verkiezingen of politieke sentimenten te beïnvloeden
  • Kijk hoe Facebook Cambridge Analytica heeft geholpen Donald Trump te helpen de verkiezingen van 2016 te winnen
  • ” Ons rapport  dat een door de Trump-campagne ingehuurd politiek bedrijf toegang heeft gekregen tot privégegevens van miljoenen Facebook-gebruikers heeft nieuwe vragen opgeroepen over hoe de socialemediagigant gebruikersinformatie beschermt.” – New York Times
 • Wat verzamelt TikTok?
  • Van BBC:
  • welke video’s worden bekeken, waarop wordt gereageerd
  • Locatie gegevens
  • telefoonmodel en besturingssysteem
  • toetsaanslag ritmes die mensen vertonen
  • leest kopiëren en plakken klembord
  • “Een groot deel van de algemene collectie van TikTok is vergelijkbaar met andere datahongerige sociale netwerken zoals Facebook”
 • Beïnvloed gesprek op de app
  • De Chinese regering kan bepaalde bewegingen bevorderen die gunstig zijn voor de Chinese regering of andere politieke agenda’s en mensen beïnvloeden (als ze app-invloed hebben)
  • Maar laten we niet doen alsof slechte informatie zich ook niet als een lopend vuurtje verspreidt op Facebook
 • Censuur
 • Het is onduidelijk welke invloed de Chinese regering heeft op ByteDance, eigenaar van TikTok
 • China is al betrapt bij het verspreiden van desinformatie op sociale media – de New York Times vertelt je hier meer

Waarom mag TikTok niet worden verwijderd?

Lees ook:  Dit is wat sociale media ons aandoen ...
 • Schept een slecht precedent voor censuur op sociale media
  • Welke apps worden in de toekomst verboden? Wie verbiedt die apps in de toekomst?
 • Beperkt stemmen van de jongere generatie, inclusief progressieve stemmen en stemmen van minderheden, aangezien TikTok een jonger publiek is
 • China kan de informatie van mensen al hacken als ze dat willen
  • “Ik vind het probleem met gegevensprivacy een beetje een rode draad “, zegt Jordan Schneider, gastheer van de  ChinaTalk-  podcast  en  nieuwsbrief . “De Chinese regering heeft waarschijnlijk veel effectievere manieren om chantage of bedrijfsgeheimen of alleen algemene informatie over individuele Amerikaanse staatsburgers te krijgen.” – Vox Media
 • Hoewel de app China kan helpen gegevens te verzamelen om kunstmatige intelligentie te bouwen, kan het verbieden van de app een negatief effect hebben op het vermogen van de Verenigde Staten om toegang te krijgen tot internationale gegevens, wat op zijn beurt het vermogen van de Verenigde Staten om succesvolle kunstmatige intelligentiesoftware te bouwen zou beperken.
  • Als de Verenigde Staten TikTok verbieden, zou je je een scenario kunnen voorstellen waarin veel andere sociale media-apps uit Amerika in andere landen worden verboden, waardoor het vermogen van de Verenigde Staten om gegevens te verzamelen en zelf betere kunstmatige intelligentie te bouwen wordt beperkt
 • Het verbieden van de app is een excuus om geen oplossing te vinden voor gegevensprivacy die niet alleen werkt voor TikTok maar ook voor andere Amerikaanse techreuzen zoals Facebook die gebruikersgegevens misbruiken
  • Laten we niet doen alsof TikTok de laatste controverse op sociale media zal zijn
  • Vind een manier om TikTok veilig te maken, zodat niet alleen deze ene situatie wordt opgelost, maar ook toekomstige problemen. Het is het beste om een ​​oplossing te vinden die niet verbiedt, omdat dat een eng precedent schept
 • TikTok zegt dat de gegevens gescheiden worden gehouden van Chinese invloed (maar ze zouden ons niet vertellen dat de Chinese regering de app bespioneerde als dat zo was)

Laat MeidasTouch weten wat je van het TikTok-debat vindt door deel te nemen aan de Reddit-discussie hieronder en je mening te geven:

BESPREKING: Moet TikTok in de Verenigde Staten worden verboden?

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe 5 bijtende complottheorieën onze strijd tegen COVID-19 nog moeilijker maakten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  TikTok neemt de wereld door storm
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments