Trump wordt geconfronteerd met politieke tegenwind met verkiezingen 100 dagen weg

Trump wordt geconfronteerd met politieke tegenwind met verkiezingen 100 dagen weg

26 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De campagne van Joe Biden staat te popelen om de laatste maanden van de campagne volledig op Trump gericht te houden.

WASHINGTON (AP) – Met de verkiezingen van november 100 dagen ver weg, zeggen meer Amerikanen dat het land de verkeerde kant opgaat dan op enig ander punt in het presidentschap van Donald Trump , waardoor de zittende in een gevaarlijke positie komt als zijn herverkiezingsbod tegen democraat Joe Biden komt op een cruciaal stuk.

Een nieuwe peiling van The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research vindt ook dat Trump’s goedkeuring voor zijn behandeling van de COVID-19-pandemie tot een nieuw dieptepunt daalt, met slechts 32% van de Amerikanen die zijn aanpak ondersteunt. Zelfs de reputatie van Trump over de economie, lang de hoge waterstand voor de president, is de afgelopen maanden gedaald nadat hij eerder dit jaar als opklimmer leek.

Die politieke tegenwind heeft een plotselinge zomerverschuiving veroorzaakt in het Witte Huis en de Trump-campagne. Na maandenlang de pandemie te hebben afgezwakt en de heropleving van het virus in verschillende staten grotendeels te hebben genegeerd, waarschuwde Trump de afgelopen week dat de situatie waarschijnlijk zal verslechteren voordat deze beter wordt. Na herhaaldelijk het belang van het dragen van maskers tot een minimum te hebben beperkt om de verspreiding van het virus te beperken, drong Trump er bij de Amerikanen op aan om precies dat te doen. En nadat hij erop had aangedrongen dat hij in augustus met een groot campagnecongres zou doorgaan, kondigde de president aan dat hij die plannen schrapt.

De abrupte omgang van Trump onderstreept de realiteit van de situatie waarmee hij wordt geconfronteerd iets meer dan drie maanden na de verkiezingsdag. Zelfs als hij probeert zijn wedstrijd met Biden te heroriënteren op verdeeldheidwekkende culturele kwesties en een onheilspellende “wet en orde” -boodschap, zijn de herverkiezingsvooruitzichten van Trump waarschijnlijk onlosmakelijk verbonden met zijn behandeling van de pandemie en of kiezers geloven dat het land terug zal keren in de juiste leiding onder zijn leiding.

Lees ook:  Immuniteitskaart: Merkel stelt nu eindelijk de totale bewakingsstaat vast

De AP-NORC-peiling maakt de uitdaging voor Trump op dat vlak duidelijk: 8 op de 10 Amerikanen zeggen dat het land de verkeerde kant opgaat. Dat is meer dan ooit sinds Trump aantrad. Uit de peiling blijkt ook dat slechts 38% van de Amerikanen zegt dat de nationale economie goed is, tegenover 67% in januari, voordat de pandemie de meeste aspecten van het dagelijks leven op zijn kop zette.

De campagne van Biden is erop gebrand de laatste maanden van de campagne volledig op Trump gericht te houden, ervan overtuigd dat de voormalige vice-president de overwinning kan behalen als de wedstrijd een referendum is over de vraag of de huidige opperbevelhebber tijdens zijn vier jaar in functie is geslaagd.

“Mensen zijn het zat en moe van een regering die verdeeld en gebroken is en niet in staat is om dingen voor elkaar te krijgen”, zegt Kate Bedingfield, plaatsvervangend campagneleider van Biden. ‘Wat mensen op dit moment van Trump krijgen, is een mengelmoes van zelfingenomen politieke praatjes.’

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe afgelopen maanden zijn gunstig gebleken voor de campagne van Biden. Hij slaagde erin om de Democratische Partij snel te consolideren op manieren die Hillary Clinton, de genomineerde van de partij van 2016, met moeite wist te doen. Biden’s fondsenwerving, een zwakte voor hem in de primaire, is enorm gegroeid, waardoor zijn campagne infrastructuur kon opbouwen en advertentie-uitgaven kon beginnen in zowel traditionele slagveldstaten als meer ambitieuze doelen, waaronder Texas en Georgië.

Lees ook:  Waarom Rutte verjagen?

Biden heeft ook geprofiteerd van de landing van Trump op de verkeerde kant van het publiek in zijn eerste reacties op de pandemie. Bijvoorbeeld, 3 op de 4 Amerikanen eisen dat mensen in het openbaar maskers dragen, wat Trump aanvankelijk verwierp.

Een andere pandemische test voor de president ligt in het verschiet in augustus en september, aangezien Trump en zijn regering agressief proberen een sceptisch publiek te verkopen over heropening van scholen. Uit de peiling blijkt dat ongeveer een derde van de Amerikanen volledig tegen het idee is, terwijl bijna de helft zegt dat grote aanpassingen in de instructie nodig zijn.

De beperkingen die de pandemie oplegde aan het vermogen van de kandidaten om te reizen en grote bijeenkomsten te houden, speelden ook meer in op de sterke punten van Biden. Terwijl Trump geniet van headliner-rally’s in volle arena’s, is Biden minder bedreven in die omgevingen. In plaats daarvan bracht hij de afgelopen maanden toespraken uit voor kleine groepen uitgenodigde gasten en journalisten op rijafstand van zijn huis in Delaware, en hield hij virtuele evenementen met supporters en donateurs.

Trump stelt dat Biden niet het uithoudingsvermogen heeft voor een volledige campagne; De adviseurs van Biden zeggen dat kiezers willen dat hun leiders zich houden aan dezelfde richtlijnen voor volksgezondheid die ze anderen aansporen om te volgen.

Democraten worden gesteund door openbare opiniepeilingen die Biden vóór Trump zowel nationaal als in sommige slagveldstaten met een comfortabele marge vinden. Biden-adviseurs waarschuwen echter dat ze verwachten dat de race in de laatste fase vóór de verkiezingsdag zal verkrappen, aangezien meer Republikeinen die mogelijk ontevreden zijn over de prestaties van Trump, terugvallen op de leider van hun partij.

Lees ook:  Zal Michele Flournoy de engel des doods zijn voor het Amerikaanse rijk?

Over het algemeen keurt 38% van de Amerikanen de prestaties van de president goed – ruim binnen het beperkte bereik dat de goedkeuringsclassificaties van Trump gedurende dit presidentschap zijn gebleven, maar iets lager dan eerder dit jaar vóór de pandemie. De meeste Republikeinen – 81% – keuren de prestaties van Trump goed, maar slechts 68% van de Republikeinen steunt zijn aanpak van de pandemie.

In het openbaar zeggen Trump en zijn adviseurs dat ze hier eerder zijn geweest: onderschat en geteld. Ze verwijzen naar openbare peilingen gedurende de zomer van 2016 waaruit bleek dat Trump Clinton achter zich liet, alleen om haar te verduisteren op verkiezingsdag.

Maar privé hebben de politieke assistenten en bondgenoten van Trump maandenlang geprobeerd de alarmbellen te luiden voor de president, waarbij ze waarschuwden dat hij het slagveld van het Midwesten dat hij in 2016 droeg, evenals enkele betrouwbare rode staten, als het traject – beide van zijn campagne – zou kunnen verliezen. en het virus gaat door.

Een van de meest concrete tekenen dat Trump erkende dat hij van koers was geraakt, kwam deze maand, toen hij degradeerde campagneleider Brad Parscale degradeerde en hem verving door ervaren GOP-medewerker Bill Stepien.

Stepien vertelde de verslaggevers dat hij verwacht dat de campagne ‘tot het einde toe een neerwaartse strijd zal zijn’.Comments

comments