Het Europees Hof van Justitie stimuleert asieltoerisme

Het Europees Hof van Justitie stimuleert asieltoerisme

28 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De conservatieve grassroots-beweging ziet de ‘Europese oplossing’ voor het asielprobleem mislukken als gevolg van de huidige jurisprudentie; Duitsland moet opnieuw de controle en het beheer van migratie meer nationaal regelen.

Voortaan maakt een nieuw arrest van het Europese Hof van Justitie het moeilijker om asielzoekers uit te zetten naar andere EU-landen. Zelfs als een asielzoeker al in een ander EU-land asiel heeft aangevraagd, mag hij daar volgens de rechtbank niet worden teruggebracht. Een Eritreeër had een rechtszaak aangespannen, aanvankelijk asiel aangevraagd in Italië en daarna doorgestuurd naar Duitsland.

De Union of Values ​​ziet dit als een volledige breuk met het idee van een Europese oplossing voor het asielprobleem, zoals weerspiegeld in de Dublin-verordeningen. Als de uitspraak van toepassing is, krijgen asielzoekers de facto vrij verkeer in de hele EU – ook al zijn ze geen EU-burgers en hebben ze geen verblijfsvergunning.

Vanuit het oogpunt van de Europese Unie betekent dit flagrante discriminatie van niet-EU-buitenlanders, zij zouden immers eerst met succes een erkenningsproces moeten doorlopen om vrij verkeer te verkrijgen. De uitspraak creëert ook verdere stimulansen voor het reeds bestaande misbruik van asiel en sociale bijstand.

  • Simone Baum, plaatsvervangend federaal voorzitter van de waardenunie, legt uit : “Met zijn oordeel ontslaat het Hof van Justitie precies wat Markus Söder enige tijd geleden terecht” asieltoerisme “noemde. Het is duidelijk dat asielzoekers uit andere EU-landen vooral bij ons willen komen omdat we betere sociale uitkeringen bieden. Duitsland moet grenscontroles uitvoeren en inreisverboden handhaven om dergelijke asielzoekers onmiddellijk terug te sturen uit de buurlanden. “
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe (on)democratisch is de Europese Unie?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het weefsel van leugens over de Europese eenwording en de "nobele" motieven van de "grondleggers"
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments