Het wordt tijd dat Farmers Defence Force wordt aangemerkt als een terroristische organisatie

Het wordt tijd dat Farmers Defence Force wordt aangemerkt als een terroristische organisatie

30 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Jonge boer van 17 met een tractor ingereden op marechaussees op Eindhoven Airport, gekozen politici van het CDA Brabant  worden thuis opgezocht en/of met de dood bedreigd, GroenLinks voorman Klaver wordt een doodskist toegewenst. Ook andere Kamerleden worden met een bezoekje van Farmers Defence Force vereerd om hen met intimidatie op andere gedachten te brengen. Die bezoekjes zijn zo intimiderend dat sommige Kamerleden politiebewaking voor de deur hebben.

Op internet wordt openlijk gesproken over het afschieten van andersdenkenden, snelwegen worden  afgezet, een ambulance op weg naar een spoedgeval in het ziekenhuis wordt met tractoren minutenlang de weg versperd. Wanneer de ambulancebroeders aangifte willen doen bij de politie worden ook zij thuis opgezocht en bedreigd waarna de aangifte weer wordt ingetrokken. Binnensteden worden afgebroken en provinciehuizen en de luchthavens van Eindhoven en Groningen vernield, het Mediapark in Hilversum urenlang bezet, wetenschappers worden betwijfeld en met geweld op andere gedachten gebracht, politie aanrijden, verkeersinfarcten veroorzaken, vandalisme, burgers in gevaar brengen, galg klaarzetten, oprukken naar parlement, mensen in steden en buitenlanders demoniseren. Ministers van Landbouw en Binnenlandse Zaken krijgen een aangifte op hun adres. Het hoofdkantoor van het Brabants Dagblad in s Hertogenbosch is urenlang bezet omdat de boeren vonden dat de krant niet positief genoeg over hen schreef. Om deze reden zijn ook journalisten van Omroep Gelderland geïntimideerd. Journalisten van het NOS Journaal gaan tegenwoordig met meerdere beveiligers op boerenprotesten af omdat ze zich anders niet meer veilig voelen.

Milieuactivist Johan Vollenhoven werd door een groepje boeren thuis in Nijmegen opgezocht. De politie wist dat ternauwernood te voorkomen en bracht Vollenhoven en de boeren naar een parkeerplaats bij Nijmegen. Om te voorkomen dat de boeren met de oude man op de vuist gingen kwamen de agenten tussenbeide staan. Maar blijkbaar hadden de boeren het privé adres van Vollenhoven opgezocht.

Lees ook:  Coronavirus Het is oorlog

Boeren die zich tegen agressieve houding van Farmers Defence Force uitspreken worden op het internet weggezet als linkse verrader en kunnen eveneens een bezoekje van de radicale boeren van Farmers Defence Force verwachten.

Dit is ongeveer hoe de Rode Khmer ook begon.

Ondertussen houdt het kabinet Shell I zich opvallend stil over het geweld tijdens de boerenprotesten. Tot nu toe heeft de VVD met geen woord gerept over de gewelddadigheden van hun potentiële kiezersgroep, bang om deze oproerkraaiers te zien overstappen naar FVD, die ze wél openlijk steunt. Ook de politie deelt nauwelijks bekeuringen uit. Wanneer dat toch gebeurd dan rukken de boeren massaal op naar het politiebureau waar de arrestant vastzit. Politieagenten die optreden wordt gedreigd met naam en toenaam genoemd te worden op het internet.

Rechtsongelijkheid: Vergelijk de fluwelen aanpak van de boerenterreur eens met die van klimaatactivisten op Schiphol vorig jaar. Zaten niemand in de weg, blokkeerden niets, bedreigden niemand, kwamen alleen maar op voor de leefbaarheid van onze planeet.

Farmers Defence Force is geen eenvoudig actiegroepje meer. Ze intimideren, bedreigen en proberen andersdenkenden met geweld op andere gedachten te brengen, of tot andere beslissingen te dwingen. Dit alles onder supervisie van Forum voor Democratie, die dit geweld openlijk steunt. Sterker nog: Thierry Baudet (recentelijk nog triomfantelijk poserend met twee blondines en een geweer) en de zijnen lijken vooraf te worden ingelicht wanneer er een nieuwe actie wordt georganiseerd want de FVD leider is stomtoevallig altijd op het juiste moment op de juiste plaats. Precies wanneer daar boerenacties plaatsvinden. Farmers Defence Force lijkt inmiddels te zijn verworden tot FVD’s eigen knokploeg, die onder andere de Brabantse statenleden dwong af te zien van een coalitie met PvdA en GroenLinks, en verder te gaan in een coalitie met de Brabantse afdeling van Forum voor Democratie. Zowel FVD als Farmers Defence Force nemen elkaars taalgebruik over (“De NOS is fake news” (boeren nemen deze uitspraak over van fvd), “Het RIVM is het Rijksinstituut voor Volksverlakkerij en Manipulatie!” (Baudet neemt deze uitspraak over van de boeren)

Lees ook:  Baudet heeft helemaal geen tijd om premier te worden

De opstandige boeren zijn met hun terreurtrekkers een regelrechte bedreiging voor de democratie,  vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en vrije nieuwsgaring. Rechten die in de grondwet verankerd zijn maar waar FVD maar al te graag vanaf wil anders kan het zijn eigen agenda niet doordrukken. Op een eerlijke manier kan FVD de verkiezingen immers niet winnen. Daarvoor is het electoraat te klein. Hulp van de opstandige boeren die met hun excessieve geweld de samenleving ontwrichten is daarom bij FVD erg welkom.

Het wordt daarom tijd dat Farmers Defence Force wordt aangemerkt als terroristische organisatie

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  The Black Death Killed Feudalism. Wat betekent COVID-19 voor het kapitalisme?

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments