Trump stelt voor om presidentsverkiezingen uit te stellen als gevolg van stemmen per post

Trump stelt voor om presidentsverkiezingen uit te stellen als gevolg van stemmen per post

30 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump zweefde met uitstel van de presidentsverkiezingen van november – wat hij niet kan doen – en waarschuwde dat stemmen per post een ‘frauduleuze verkiezing’ zal veroorzaken.

President Donald Trump stelde donderdag voor om de presidentsverkiezingen van november uit te stellen, terwijl hij ongegrond waarschuwt dat het stemmen per post zal leiden tot “de meest onnauwkeurige en frauduleuze verkiezingen in de geschiedenis”.

“Het zal een grote schande zijn voor de VS”, twitterde hij. “Stel de verkiezingen uit totdat mensen goed, veilig en zeker kunnen stemmen ???”

Staten bieden in toenemende mate mail-in-stembiljetten aan vanwege bezorgdheid in verband met de coronaviruspandemie, maar Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd mensen ervan te weerhouden per post te stemmen en beweert – zonder enig ondersteunend bewijs – dat dit zal leiden tot kiezersfraude.

Trump heeft geen macht over het verkiezingsschema; het verplaatsen ervan zou een wijziging van de federale wetgeving vereisen. De grondwet vermeldt de exacte datum en tijd waarop de termijn van een president en vice-president eindigt. Er is geen clausule op grond waarvan een president na die datum, namelijk 20 januari, na de presidentsverkiezingen in functie kan blijven.

De aandrang van Trump kwam op de hielen met de publicatie van verschrikkelijk nieuwe economische cijfers van het ministerie van Handel, waaruit bleek dat de Amerikaanse economie in het kwartaal van april-juni met 9,5% kromp – de ergste driemaandelijkse duik ooit.

Er zijn minder dan 100 dagen tot de verkiezingen en Trump blijft slecht achter in de peilingen.

Lees ook:  Vragen, geen antwoorden, omringen de VS Push to War With Iran

Zijn waarschijnlijke democratische uitdager, voormalig vice-president Joe Biden, heeft eerder gesuggereerd dat Trump de verkiezingen zou kunnen vertragen in een poging om te winnen.

“Ik denk dat hij zal proberen de verkiezingen op de een of andere manier terug te dringen, met een reden waarom hij niet kan worden gehouden”, vertelde Biden in april aan de supporters .

Staatssecretaris Mike Pompeo bleek, toen hem tijdens de getuigenverklaring van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken donderdag werd gevraagd naar de tweet van Trump, niet te weten dat Trump de verkiezingen niet kan uitstellen, maar stelde dat elke verkiezing met volledig vertrouwen moet plaatsvinden.

‘Uiteindelijk zullen het ministerie van Justitie en anderen die juridische beslissing nemen’, zei hij tegen senator Tim Kaine (D-Va). ‘We moeten allemaal – ik weet dat u dat ook doet, senator Kaine – ervoor willen zorgen dat we een verkiezing hebben waar iedereen vertrouwen in heeft.’

Kaine liet Pompeo weten dat alleen het Congres de wettelijke mogelijkheid heeft om de verkiezingsdatum te wijzigen, niet de president of het ministerie van Justitie.

‘Ik denk niet dat het zo’n moeilijke vraag is of een vraag die zou moeten leiden tot onduidelijkheid door iemand die de vierde in de rij is voor opvolging om president van de Verenigde Staten te worden,’ vertelde Kaine hem.

De opmerkingen van Trump op Twitter kregen te maken met een golf van oppositie van politieke leiders en voormalige kandidaten van 2020, die ervoor zorgden dat de verkiezingen in november doorgaan zoals gepland.

‘Dit is gewoon niet waar en het is gevaarlijk voor onze democratie. De president kan de verkiezingen niet uitstellen ‘, tweette senator Chris Coons (D-Del.) , Terwijl hij zijn Republikeinse collega’s aanspoorde om’ in het openbaar en krachtig de alarmerende suggestie van de president te weerleggen dat hij dat wel kan ‘.

“De Verenigde Staten hebben tijdens de burgeroorlog verkiezingen gehouden, en we zullen er over 96 dagen een houden”, tweette Pete Buttigieg , de voormalige democratische kandidaat en burgemeester van South Bend, Indiana.

Trump-supporter Republikeinse senator John Barrasso uit Wyoming nam ook deel aan het gesprek tijdens een interview over Fox Business, waar hij werd opgevangen door de gastheer van het programma.

‘Ik denk dat we gaan stemmen op verkiezingsdag’, zei Barrasso tegen gastheer Stuart Varney. “In de aanloop naar de verkiezingsdag zullen het veilige verkiezingen zijn en zullen we – als ik er iets mee te maken heb – de president van de Verenigde Staten van Donald Trump herverkiezen.”

Varney antwoordde dat mail-in-stembiljetten vertragingen kunnen veroorzaken wanneer de winnaar wordt bekendgemaakt, wat volgens hem “verwarring en eindeloze uitdagingen” zou veroorzaken.

‘We zullen de verkiezingen hebben afgerond en de verkiezingen op de verkiezingsdag hebben voltooid. Het duurt even voordat alle stemmen zijn geteld, ‘zei Barrasso.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments