Als de angst regeert: spanning rondom virus ontregelt de samenleving

Als de angst regeert: spanning rondom virus ontregelt de samenleving

31 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Zwakheden in de samenleving

Je zou er slapeloze nachten van krijgen. Als je naar bed gaat en daarvoor het laatste nieuws hebt gezien dan heb je zeker tien keer het woordje Covid-19 of Corona voorbij horen komen. Ontelbare mensen worden ’s nachts gillend wakker als Corona door hun hoofd spookt. Miljoenen angsthazen durven zelfs overdag de deur niet uit voor een boodschap. Gelukkig dat we nu letterlijk alles thuis kunnen laten bezorgen, anders waren velen de hongerdood gestorven. We worden gehersenspoeld worden door een pandemie die de wereld volledig in zijn greep houdt. De angst regeert, en angst is een slechte raadgever. We zijn geconfronteerd met de ergste crisis op het gebied van de volksgezondheid die we in decennia niet hebben gezien. Alle ogen zijn gericht op de overheid, RIVM, de WHO en alle virologen die in de praatshows voorbij komen. De veelheid aan informatie en opgelegde beperkingen ter voorkoming van verspreiding van het virus houden de mensheid in de greep. Met de waan van de dag zou je kunnen stellen dat we een wereldoorlog uitvechten tegen een onzichtbare vijand. Een vijand die de zwakheden in onze moderne samenleving bloot legt. We waren totaal niet voorbereid op een uitbraak van een agressief virus. En dat terwijl er genoeg waarschuwingen zijn gegeven door invloedrijke figuren zoals Bill Gates.

Indoctrinatie

We zien een wedren ontstaan tussen een honderdtal farmaceuten die het wereldwijd tegen elkaar opnemen om als eerste een vaccin op de markt te brengen. Dagelijks worden er tussentijdse resultaten bekend gemaakt en worden we overspoeld met opbeurende berichten dat een experimenteel vaccin uitstekend blijkt te werken bij een duizendtal proefpersonen. Veel farmaceuten zijn beursgenoteerde multinationale bedrijven. Wat is er nu mooier om je eigen aandelen omhoog te kunnen praten met berichten over je eigen onderzoeksresultaten. Dan is het handig om de media op een slimme wijze te manipuleren om jouw resultaten in chocoladeletters te kunnen publiceren. Chinese farmaceuten zijn inmiddels ook ver gevorderd maar daarover verschijnen in de VS geen berichten in de mainstream media. Andersom in China natuurlijk helemaal niet. Op de vraag van de doortastende onderzoeksjournalisten wanneer we ons kunnen laten vaccineren zijn de farmaceuten vaag met hun antwoorden. Misschien eind 2020 of anders wel volgend jaar. Er moet natuurlijk nog wel veel geëxperimenteerd worden alvorens de fabricage kan of mag beginnen. Er moeten zelfs compleet nieuwe fabrieken gebouwd worden. Oké, in China bouwt men in 2 weken een noodhospitaal, dus wat dat betreft. Wat nu gebeurt is een vorm van indoctrinatie door het systematisch en eenzijdig voorlichten met twijfelachtige overtuigingen met de bedoeling dat de massa deze kritiekloos aanvaardt.

Lees ook:  Chinees onderzoek: welke bloedgroep het meest kwetsbaar is voor COVID-19

Kapitale belangen

De strijd om het enige echte vaccin is pas nu los gebarsten. Nu er zoveel farmaceuten zich op hebben gestort begint ook het wantrouwen toe te nemen als het gaat om de geloofwaardigheid en de oprechtheid van de multinationale beursgenoteerde producenten van geneesmiddelen. Hier speelt namelijk een ander belang dan de oorlog tegen een onzichtbare vijand. Hier gaat het om het grote geld. Het aantrekken van beleggers om de beurswaarde omhoog te krikken en uiteindelijk de dividenduitkeringen. Omdat er veel concurrentie is moet er gewedijverd worden. Vechten tegen de rivalen. Het is een overwinningsstrijd waarbij het kapitaal een belangrijkere rol speelt dan de angst van de geïnfecteerde patiënt. Ik heb de indruk dat we om de tuin worden geleid door de sterke lobby van multinationale bedrijven. Niet alleen de media maar ook de politiek is gevoelig voor het grootkapitaal want stel je voor dat een farmaceut in jouw eigen land één van de winnaars wordt. Dat betekent investeren en politici zijn uiterst gevoelig voor de richting waarin het kapitaal vloeit. Ach ja, de werkgelegenheid stelt niet veel meer voor in een fabriek die volledig wordt bemand door robots. Een beursgenoteerd bedrijf met een productielijn van een veel gevraagd vaccin brengt geld in het laatje voor de vennootschapsbelasting. Tenzij het land een belastingparadijs is voor multinationals.

Lees ook:  De gehalveerde democratie

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTwijfel zaaien

Maar er rijst een andere vraag die er mogelijk meer toe doet dan de vraag wie als eerste een vaccin op de markt zet. Het stikt momenteel van de complottheorieën die de ronde doen. Over Bill Gates bijvoorbeeld die wordt beschuldigd het coronavirus te hebben veroorzaakt. Complotdenkers verspreiden berichten dat 15 procent van de wereldbevolking moet worden geëlimineerd door middel van vaccinatie en elektronische microchips. Het internet wordt overspoeld met dit soort berichten. Ik kan hier geen mening over geven want daarvoor moet je diepgaand onderzoek doen over de herkomst van de berichten met feiten en bewijsvoering, enzovoort. Toch wordt hiermee twijfel gezaaid onder een angstige bevolking. We weten niet meer waar we aan toe zijn. Moet ik mij straks laten vaccineren met een entstof waarover zoveel verschillen van mening zijn? En daarnaast de twijfel die wordt gezaaid over de juistheid van de aantallen slachtoffers. Is covid-19 gewoon een flinke griep in de reeks die om de zoveel jaren voorbij komt? Zijn niet veel slachtoffers overleden aan hun onderliggende kwalen? Kortom, veel discussie met veel onduidelijkheid.

Varen op kompas

We krijgen veel desinformatie op ons af. Via de mainstream media en de alternatieve internetmedia. Het wordt steeds moeilijker een weg te vinden in de juiste richting. Moeten we linksaf of rechtsaf. Ik kies zelf voor rechtdoor maar vraag mij niet of die weg uiteindelijk toch dood loopt. Ach ja, in mijn omgeving staat hemelsbreed op 2 kilometer afstand een hospice aan het einde van een doodlopende weg; mooi gelegen in een natuurgebied, maar wat heb je daaraan. Staat zelfs een bordje “DLW” aan het begin van het landweggetje. Voor de automobilist zonder navigatie uiteraard. Toch vaar ik het liefst op mijn eigen kompas. Ik kijk naar de stand van de sterren en de zon en voel hoe de wind waait. Met andere woorden, kijk naar de elementen en vaar je eigen koers. Ik ben niet bang, ik schrijf mijn onzekerheden van mij af en zadel mijn lezers er mee op. Maar kijk ik om mij heen dan zie ik angst en besluiteloosheid, zowel op politiek niveau als bij monetaire beleidsmakers. Er wordt volop gemanipuleerd om Jan Publiek de werkelijkheid te onthouden. Wie de harde werkelijkheid van de miserabele verdeelde samenleving onverbloemd durft weer te geven is de echte stuurman op het schip dat een rechte koers vaart. Alleen zoeken we nog de moedige kapitein die de juiste bevelen durft te geven.

Lees ook:  #Boeren komen zelf met oplossing

Massale manipulatie

Wat jammer nu dat onze zeehelden zo worden geblameerd. Berispt op basis van handelingen in een vergane tijd. Handelingen die opnieuw worden uitgekristalliseerd onder het vergrootglas van andere normen en waarden, en oordelen in een postmoderne tijd. De tijd waarin opgedrongen overtuigingen en meningen van andersdenkenden wel heel erg makkelijk postvatten bij de gewillige massa. Ach ja, ik heb al zo vaak geroepen, het is manipulatie van de bovenste plank en van de hoogste macht. De bedrieglijke manier om de massa opzettelijk te beïnvloeden met hulp van de volgzame mainstream media. Het is maar dat u het weet; als lezer op dit onafhankelijke platform waar de eigen mening meedoet in de discussie. Waar de berichtgeving van de slaafse media kritisch onder de loep wordt genomen en waar we onze eigen mening vrij kunnen uiten.

GWComments

comments