Plannen de democraten een ‘Maidan-val’ voor Trump bij ‘vreedzame’ protesten in Portland?

Plannen de democraten een ‘Maidan-val’ voor Trump bij ‘vreedzame’ protesten in Portland?

1 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is inmiddels overduidelijk dat de Democraten alles zullen doen om de nederlaag van Trump in november te verzekeren.

Dat zou de verspreiding van geweld in grote Amerikaanse steden omvatten om het verhaal dat de Amerikaanse leider een regelrechte ramp voor de Verenigde Staten is geweest, optisch te maken. Wordt Portland, Oregon de Maidan van Donald Trump?

Tijdens de openbare grillen van procureur-generaal William Barr op 28 juli, drong de democraat één argument boven alle andere aan: democratische steden hadden genoten van hun ‘zomer van liefde’ die rechtvaardige mensen vreedzaam protesteerde tegen politiemisbruik tot Darth Trump en zijn ‘stormtroepen’ ‘crashte het feest met traangas en pepperspray.

Om de voorzitter van het gerechtelijk comité, Jerry Nadler (D., NY) te citeren:

‘De protesten begonnen te eindigen voordat je naar binnen marcheerde en de demonstranten confronteerde. En de demonstranten zijn geen bendes; het zijn moeders en veteranen en burgemeesters. Nu projecteer je landelijke angst en geweld om duidelijke politieke doelstellingen na te streven. ‘

Dat was natuurlijk een opzettelijke verdraaiing van de werkelijkheid die doet alsof er niet elke dag rellen zijn. De situatie in Portland is sinds mei uit de hand gelopen en werd steeds erger. Hier is een fragment van lokale media in Oregon, gedateerd op 31 mei met details over de nasleep van een openbare waakdienst aan George Floyd.

Washington Examiner @ dcexaminer
Activisten waren verontwaardigd nadat een ‘trans femme demonstrant’ was gearresteerd door agenten in burger in een ongemarkeerd voertuig.

NYPD bekritiseerde na het gebruik van agenten in burger en ongemarkeerde bestelwagens om de demonstrant te arresteren

De politie van New York City was verontwaardigd nadat politieagenten in burger werden gefilmd terwijl ze een 18-jarige vrouw arresteerden en haar in een ongemarkeerd busje plaatsten.
washtonexaminer.com

“Terwijl de mars naar het zuiden trok, begonnen demonstranten ramen en graffiti-gebouwen langs Martin Luther King Boulevard te breken en uiteindelijk, toen ze het centrum bereikten, begonnen sommigen auto’s en openbare gebouwen in brand te steken, ramen te breken en winkels te plunderen.”

De Portland Business Alliance  schatte  dat tussen de materiële schade, de geplunderde inventaris en het verloren loon van dat ‘protest’ de bedrijven en de gemeenschap van Portland ‘tientallen miljoenen’ schade leden.

De vreedzame protesten hielden daar niet op, aangezien de schermutselingen tussen de lokale politie en relschoppers de hele maand juni doorgingen. Er moet aan worden herinnerd dat demonstranten in die tijd opriepen om de politie te ontbinden en zelfs helemaal te ontbinden.

Uiteindelijk kregen de stadsvaders hun wens. De gemeenteraad van Portland  keurde  eind juni een begroting goed die het politiebureau ongeveer $ 15 miljoen bezuinigde. Wanneer een inwoner van Portland in een noodsituatie een 9/11 oproep plaatst, zal er waarschijnlijk een “ongewapende, getrainde responder” aan hun deur verschijnen.

Met andere woorden, een daadwerkelijke afschrikking van crimineel gedrag – de wetenschap dat een potentiële dader zou kunnen worden gearresteerd en voor zijn of haar daden naar de gevangenis kan worden gestuurd – werkt niet langer om illegale activiteiten te voorkomen. Wetsovertreders zullen tot de conclusie komen, en eerder vroeg dan laat, dat zij straffeloos kunnen optreden.

Alsof dat nog niet genoeg was, won de activistengroep ‘Don’t Shoot’ dagen later een tijdelijk  straatverbod  tegen de politie van Portland, waarin stond dat het wetshandhavers verboden was om niet-dodelijke munitie te gebruiken bij crowd-control (dwz rel) situaties.

Zo verloor de politie haar vermogen om plunderaars en wetsovertreders te confronteren met het  FN-303 anti-oproergeweer , flitsende granaten, pepperspray en akoestische apparaten voor lange afstanden.

Ironisch genoeg, zonder de plunderaars en relschoppers met dodelijke vuurkracht te confronteren, precies het soort scenario waar de demonstranten tegen zouden protesteren, had de politie geen andere opties meer om de openbare orde te herstellen.

Het is dan ook geen verrassing dat lokaal, staats- en federaal eigendom in Portland, net als het federale gerechtsgebouw, een natuurlijk doelwit van de meute werd.

Een rechtszaak die door de ACLU werd aangespannen namens benadeelde demonstranten,  beschreef  de situaties als volgt:

“Deze regering beweert het federale gerechtsgebouw te verdedigen, maar zal de bevelen die daaruit voortvloeien niet gehoorzamen”, zegt Kelly Simon, interim-juridisch directeur van de American Civil Liberties Union van …
oregonlive.com

Dat is zeker rijk gezien het feit dat het Witte Huis worstelde om de ‘rechtsstaat’ te handhaven in een Amerikaanse stad waar relschoppers, plunderaars en vandalen de straten hebben overgenomen.

We zagen de resultaten van een dergelijke ongebreidelde vrijheid al bij de Republikein CHAZ in het centrum van Seattle, die zijn kortstondige ‘zomer van liefde’ moest annuleren vanwege een ongelukkige stijging van het aantal moorden, wat meestal gebeurt wanneer werknemers in de geestelijke gezondheidszorg in plaats daarvan van de politieagenten reageert op noodoproepen.

Jack Posobiec @ JackPosobiec
Ze proberen CHA
*************
(((Jason Rantz))) op KTTH Radio @ jasonrantz
Seattle nu te heroveren . Dit is niet vredig.

Portland

In het licht van al deze regelrechte chaos, steunt zeker de burgemeester van Portland het aanbod van Trump voor federale interventie.

Denk nog eens na. Burgemeester Ted Wheeler gaf niet alleen zijn politie het bevel om op te treden tegen de relschoppers, hij bevond zich ook in het centrum van de menigte die zich had verzameld bij het Mark O. Hatfield Courthouse in de Verenigde Staten.

Dan is er de zogenaamde  ‘Wall of Moms’,  een groep ‘bezorgde moeders’ die verdacht tot leven kwam, net zoals Trump waarschuwde dat hij zou moeten ingrijpen als de lokale autoriteiten hun werk niet zouden doen.

Maidan, Amerikaanse stijl?

Het lijkt niet te zijn ontsnapt aan de aandacht van het Witte Huis van Trump dat Portland een democraatval kan zijn – in ieder geval bedoeld om de Amerikaanse leider af te schilderen als een “wetteloze president”, om de ACLU te citeren, die zijn toevlucht neemt tot het gebruik van ” paramilitaire troepen ”om onschuldige demonstranten te verpletteren.

Dit is precies het soort podium dat was ingesteld voor de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj, die na een massale opstand in 2014 uit de macht werd gedwongen.

Hoewel de omstandigheden waarmee Donald Trump wordt geconfronteerd totaal anders zijn, is de dynamiek vergelijkbaar.

Janoekovitsj, die de woede van de politieke oppositie opliep (om nog maar te zwijgen van de Verenigde Staten, die John McCain naar Kiev stuurden waar hij   de menigte aanstichtte ) nadat hij weigerde een associatieovereenkomst met de Europese Unie te ondertekenen, werd uiteindelijk gedwongen de oproerpolitie te activeren om de menigte te onderdrukken.

Wat er daarna gebeurde, is een mysterie dat misschien nooit zal worden opgelost: de demonstranten werden beschoten met sluipschutters en tientallen werden gedood. Destijds werd aangenomen dat de Oekraïense oproerpolitie verantwoordelijk was geweest voor de schietpartijen.

Jaren later, lang nadat Janoekovitsj uit de macht  was geraakt, presenteerde een Italiaanse  documentaire echter het bewijs dat Georgische huursoldaten specifiek naar Kiev waren gebracht om demonstranten neer te schieten.

Wat de waarheid ook was, het resultaat was hetzelfde: Janoekovitsj werd belasterd en verloor alle resterende publieke steun die hij had.

Terug in Portland proberen democraten de inspanningen van Trump om de wet en orde te herstellen eruit te laten zien als een pagina die uit het playbook van de nazi-partij is gescheurd.

“Het gebruik van stormtroopers onder het mom van recht en orde is een tactiek die op geen enkele manier geschikt is voor ons land”, zei voorzitter van het huis Nancy Pelosi.

Meerderheid Whip James Clyburn herhaalde de gevoelens van Pelosi en zei: “Niemand heeft de federale regering gevraagd om Portland binnen te komen … Dit is iets dat door deze regering als een excuus is samengesteld om stormtroopers te sturen om de mensen op te hitsen.”

Tot dusver heeft de regering-Trump, ondanks de bizarre beweringen van links, aangetoond dat ze de aanvallen op federaal eigendom in Portland zo voorzichtig mogelijk behandelt.

Alle beelden die van de scène komen, laten zien dat de federale strijdkrachten reageren met niet-dodelijke tactieken – zelfs verdachten arresteren weg van de gekmakende menigte om vluchtige situaties te vermijden – tegen een meute die erg van plan lijkt het geweld naar een nieuw niveau te tillen.

Met een beetje geluk zal het Amerikaanse volk, in de woorden van Patrick Buchanan, in hun zoektocht naar recht en orde een standpunt innemen ‘met de politie die het garandeert tegen de meute die het bedreigt’.

In de tussentijd moet Trump extra voorzichtig zijn om mogelijke Maidan-scenario’s te vermijden die links zeker hoopt te gebruiken in een verkiezingsjaar met ongekende gevolgen.

Portland

A demonstrator waves an upside-down American flag defaced with the letters “BLM” at the “Black Lives Matter Plaza”, near the White House, during a protest against racial inequality in the aftermath of the death in Minneapolis police custody of George Floyd, in Washington, U.S. June 6, 2020. REUTERS/Jim Bourg – RC2Z3H9M233P

Een demonstrant zwaait met een ondersteboven Amerikaanse vlag, beklad met de letters “BLM” op de “Black Lives Matter Plaza”, vlakbij het Witte Huis, tijdens een protest tegen raciale ongelijkheid in de nasleep van de dood in Minneapolis’s politiebewaring van George Floyd, in Washington, VS, 6 juni 2020. REUTERS / Jim Bourg – RC2Z3H9M233P

 

Door Robert BRIDGE, Amerikaanse schrijver en journalist.

Oorspronkelijk gepubliceerd door SCF

Comments

comments