Trump’s persoonlijke stemfraude

Trump’s persoonlijke stemfraude

1 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

CNN meldde dit vandaag:

De video van de toenmalige zakenman Donald Trump die worstelde om persoonlijk te stemmen voordat hij verklaarde dat hij in 2004 een afwezige stemming zou invullen, is deze week opnieuw opgedoken tijdens een nieuwe ronde van  ongegronde aanvallen op stemmen per post  van de president.

Het “Access Hollywood”  -segment , gefilmd terwijl Trump probeerde te stemmen bij de verkiezingen van 2004, toont dat Trump samen met tv-presentator Billy Bush meerdere opiniepeilingen in New York City bezoekt. Trump mag echter niet op elke locatie stemmen omdat hij niet bij elke halte op een van de kiezerslijsten staat.

Trump wordt steeds meer gefrustreerd voordat hij verklaart: ‘Ik ga de afwezige stemming invullen.’ Het segment eindigt met het invullen van wat Trump beschrijft als een voorlopige stemming in zijn auto. ‘Ik heb net gestemd,’ prees Trump. ‘Je kunt tenminste zeggen dat de Trumpster niet opgeeft.’

Ja. lezers weten dit sinds 2016:

5 augustus 2016: The Donald probeert te stemmen (ik kon de video destijds niet downloaden van Access Hollywood.)

2 oktober 2016: Toen Trump frauduleus probeerde te stemmen, lieten ze hem niet toe

En nog maar een paar maanden geleden:

Weet je nog dat Trump in 2004 problemen had met stemmen?

Geplaatst door  digby  op  21 mei 2020

Access Hollywood heeft het allemaal op tape.

Trump maakt veel uit over stemmen per post, en staat erop dat het vol fraude is. Dat is het natuurlijk niet. Veel staten bieden deze optie al enige tijd aan en sommigen doen het zelfs nu volledig per post.

Maar wat maakt het uit. Mijn persoonlijke gevoel is dat hij alleen maar het ‘fraude’-excuus bedenkt voor het geval hij verliest. Hij weet dat hij niet kan voorkomen dat staten stemmen per post. Als hij wint, doet hij gewoon wat hij de vorige keer heeft gedaan en zegt hij dat hij heeft gewonnen ondanks een groot aantal frauduleuze democratische stemmen. In feite was het echt een aardverschuiving!

Gisteren zei hij dat persoonlijk stemmen een “eer” is en dat de enige mensen die afwezig mogen stemmen, degenen zijn die ziek zijn of niet op de verkiezingsdag in de staat zullen zijn.

Ik denk dat hij dit niet meer weet:

Ik vermoed dat hij vergeten was zich te registreren en dus zijn afwezigheidsstemming niet werd geteld. Sommige Republikeinen zouden zeggen dat mensen zoals hij beschuldigd moeten worden van kiezersfraude.

Maar door zijn redenering had hij dat jaar helemaal niet mogen stemmen. Hij had geen excuus om afwezig te stemmen. Hij kwam gewoon niet opdagen op de broodjes.

Lees ook:  Het decennium Big Power Politics is teruggekeerd

Tussen haakjes: je zou denken dat dit in 2016 in de reguliere media zou zijn “opgedoken” vanaf het moment dat Trump begon te balken over kiezersfraude en een “vervalste” verkiezing.

OK. Dit is een probleem.

Een Trump-croney gooit zand in de versnellingen van de postdienst:

De US Postal Service ervaart dagenlange achterstanden van post in het hele land nadat een topdonor van Trump die het bureau runt, nieuwe procedures heeft ingevoerd die worden beschreven als kostenbesparende inspanningen, waardoor postbeambten alarmeren die waarschuwen dat het beleid hun vermogen om stembiljetten te bezorgen zou kunnen ondermijnen. op tijd voor de verkiezingen in november.

Terwijl president Trump zijn ongegronde aanvallen op het stembiljet voor post opvoert omdat deze vatbaar zijn voor wijdverbreide fraude, zeggen postmedewerkers en vakbondsfunctionarissen dat de veranderingen die zijn geïmplementeerd door Trump-fondsenwerving-postmeester-generaal Louis DeJoy bijdragen aan een groeiende perceptie dat postvertragingen het gevolg zijn van een politieke inspanning om het stemmen bij afwezigheid te ondermijnen.

De achterstand komt doordat de president, die vermoedelijke Democratische presidentskandidaat  Joe Biden  in de peilingen achter zich laat, zijn pogingen om twijfel te zaaien over de integriteit van de stemming in november, die naar verwachting recordaantallen zal opleveren vanwege de coronavirus  pandemie , heeft doen escaleren.  .

Op donderdag Trump  dreef  het idee van het uitstellen van de 3 november algemene verkiezingen, een begrip dat op grote schaal werd veroordeeld door zowel Democraten en Republikeinen. Hij ging herhaaldelijk achter de postdienst aan, wat onlangs  suggereerde  dat het bureau niet te vertrouwen is om stembiljetten te bezorgen.

DeJoy, een logistiek directeur uit North Carolina die  in de afgelopen vier jaar meer dan $ 2 miljoen aan GOP-politieke commissies heeft geschonken  , keurde  wijzigingen goed  die op 13 juli van kracht werden en die volgens het bureau bedoeld waren om de kosten voor de met schulden beladen postdienst te verlagen. Ze omvatten onder meer het verbieden van overuren, het vroegtijdig uitschakelen van sorteermachines en het verplichten van brievenbestellers om post achter te laten wanneer dat nodig is om extra reizen of late bezorging op routes te voorkomen.

Memo’s van postdiensten beschrijven ‘moeilijke’ wijzigingen, waaronder een tragere postbezorging

Het nieuwe beleid heeft volgens meerdere postbeambten en vakbondsleiders geleid tot ten minste twee dagen vertraging in verspreide delen van het land, zelfs voor exprespost. Brievenbestellers sorteren handmatig meer post, wat bijdraagt ​​aan de levertijd. Postbakken die klaar staan ​​voor bezorging staan ​​in postkantoren vanwege planning en routewijzigingen. En zonder de mogelijkheid om overuren te maken, zeggen werknemers dat de logjam verergert zonder dat er een einde in zicht komt.

Tom Sullivan heeft talkng geweest over dit en ik wil gewoon mijn stem toe te voegen aan zijn cri de guerre :,

WANNEER JE JE BALLOT IN DE POST KRIJGT, VUL HET ONMIDDELLIJK IN EN STUUR HET IN!

Sterker nog, als je het lang van tevoren persoonlijk kunt afgeven bij het verkiezingsbureau, doe dat dan. Trump en zijn handlangers proberen het postkantoor te saboteren, zodat de stembiljetten worden uitgesteld en ze kunnen beweren dat de verkiezingen zijn vervalst.

Ik vond dit rapport zeer informatief over het onderwerp stemmen per post in het hele land:

Alle kiezers moeten contact opnemen met hun staat en lokale verkiezingsfunctionarissen over de deadlines voor het stemmen per post. We hebben echter geconstateerd dat sommige staten veel meer tijd geven voor het ontvangen van stembiljetten dan andere, wat betekent dat er een vaste deadline is voor alle Amerikanen die per post stemmen. 

In Californië, bijvoorbeeld, moeten verkiezingsfunctionarissen stembiljetten die binnenkomen tot 17 dagen na de verkiezingsdag accepteren, zolang ze vóór 3 november zijn afgestempeld. Dat is het resultaat van een  nieuwe wet  die dit jaar is aangenomen. 

In North Carolina worden stembiljetten drie dagen na de verkiezingsdag geaccepteerd, mits ze tegen die dag zijn afgestempeld. In Georgië, Hawaï, Connecticut en vele andere staten is er geen verlenging: de stembiljetten moeten arriveren tegen de tijd dat de peilingen sluiten op 3 november. 

“De meest gebruikelijke deadline voor verkiezingsambtenaren om afwezigheid of stembiljetten te ontvangen, is op verkiezingsdag wanneer de peilingen sluiten”, zegt de Nationale Conferentie van Staatswetgevers op haar  website . “Sommige staten accepteren en tellen echter een gemaild stembiljet als het wordt ontvangen na de verkiezingsdag maar vóór de verkiezingen wordt afgestempeld.”

Deadlines voor alle 50 staten staan vermeld op de NCSL website  hier . 

Amber McReynolds, een nationale expert op het gebied van verkiezingsadministratie en de voormalige verkiezingsdirecteur van Denver, zei dat de berichten op sociale media een algemene waarschuwing bevatten die voor sommige staten juist kan zijn, maar voor andere verkeerd. 

Geregistreerde kiezers in zeven staten – Californië, Oregon, Washington, Utah, Colorado en Vermont, plus Washington DC – hoeven geen stembiljet aan te vragen. Ze zullen automatisch enkele weken voor de verkiezingen een post ontvangen, waardoor een hindernis en enige tijd in het proces worden weggenomen, merkte McReynolds op. 

Kiezers in deze staten, en de tientallen anderen waar mensen een stembiljet kunnen aanvragen, kunnen ze ook inleveren bij een dropbox op aangewezen locaties om zorgen over vertragingen bij de postdienst te voorkomen. 

In Californië kunnen kiezers ook hun stemstemmen per post terugsturen op elke persoonlijke stemlocatie, zei Sam Mahood, een woordvoerder van de staatssecretaris.

“Zeggen dat de verkiezingsdag 20 oktober is of dat het 14 dagen duurt, mist het doel”, voegde McReynolds, chief executive officer van het National Vote At Home Institute, dat pleit voor het centraal stellen van de behoeften van de kiezers, toe. ‘Er wordt geen rekening gehouden met al deze andere factoren.’

Dat wil niet zeggen dat kiezers tot het laatste moment moeten wachten. Deskundigen, waaronder McReynolds, zeggen dat mensen ervoor moeten zorgen dat ze geregistreerd zijn om te stemmen, een stembiljet zo vroeg mogelijk moeten aanvragen en het ruim voor de deadline van hun staat moeten terugsturen. 

Een van de posts op sociale media beweert dat “tienduizenden” stembiljetten in 2016 niet zijn geteld. Dat klopt. In mei  meldde The Washington Post  dat van de ongeveer 33,2 miljoen poststembiljetten die tijdens de algemene verkiezingen van 2016 werden ontvangen en getabelleerd, ongeveer 1 procent niet werd meegeteld. Dat zou neerkomen op ongeveer 332.000 stembiljetten. De redenen voor afwijzing waren onder meer het ontbreken van een bijpassende handtekening, problemen met de retourenvelop en het missen van de deadline, meldde de Post. 

Reactie van postdienst

Hoewel de suggestie dat 20 oktober de echte deadline voor stemmen per e-mail is, in verschillende staten niet klopt, klopt er wat de sociale media-berichten zeggen over aanbevelingen van de US Postal Service. 

In een verklaring per e-mail schreef een woordvoerder van het bureau: “We raden de jurisdicties aan om kiezers onmiddellijk te communiceren en te adviseren om stembiljetten te vragen op het vroegst mogelijke moment, maar niet later dan 15 dagen vóór de verkiezingsdatum.”

Verder werd gezegd: “De postdienst beveelt aan dat binnenlandse, niet-militaire kiezers hun stembiljetten ten minste een week voor de vervaldatum van hun staat opsturen om tijdige ontvangst door verkiezingsfunctionarissen mogelijk te maken. De Postal Service beveelt ook aan dat kiezers contact opnemen met lokale verkiezingsfunctionarissen voor informatie over termijnen. ” 

Comments

comments