DUMPING the DOLLAR: Record Gold Price rechtvaardigt de keuze van Moskou om GREENBACK TE VERLATEN en IN te zetten op edelmetaal

DUMPING the DOLLAR: Record Gold Price rechtvaardigt de keuze van Moskou om GREENBACK TE VERLATEN en IN te zetten op edelmetaal

2 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Washington’s bewapening van de dollar in een poging de Russische economie te verpletteren, lijkt averechts te werken. Het beleid moedigde Moskou aan om naar goud te draaien en deze week doorbraken de kosten van een ounce voor het eerst de grens van $ 2.000.

De keuze van Rusland  om  afstand te doen van het opslaan van Benjamins als reservevaluta en om de dollar geleidelijk in de handel te vervangen, ging gepaard met een meedogenloze goudaankoop.

De maatregelen waren een reactie op Amerikaanse sancties, het belangrijkste instrument van Amerika’s economische oorlog tegen ‘s werelds grootste land.

Op donderdag werd een ons van het edelmetaal verhandeld tegen een maximum van $ 2.005,4 op de Amerikaanse COMEX Commodity Exchange.

De toename van de populariteit van goud houdt rechtstreeks verband met de wereldwijde economische onzekerheid als gevolg van de Covid-19-pandemie, die wordt beschouwd als bescherming tegen inflatie omdat de Amerikaanse federale reserve-gelddrukkers overuren maken.

De prijs kan nog steeds stijgen, met analisten van Goldman Sachs die binnen 12 maanden een stijging tot $ 2.300 voorspellen.

OOK OP RT.COM Tot ziens Benjamin! Rusland en China versnellen het de-dollariseringsproces: de meeste handel wordt niet langer in dollars uitgevoerd De stijging van de waarde van goud komt als een grote overwinning voor het beleid van Moskou, dat enorme sommen van de fiat-valuta naar de grondstof verplaatste.

Lees ook:  Waar leidt de Gold Rush naartoe? verwachten we een crisis

In de afgelopen vijf jaar heeft het land meer dan $ 40 miljard besteed aan het opbouwen van een enorme stapel van de traditionele veilige haven, om de staatsfinanciën te beschermen tegen volatiliteit van de valuta.

“De Amerikanen gebruiken de Amerikaanse dollar als wapen, en Rusland heeft absoluut gelijk in het diversifiëren van zijn deviezenreserves”  , vertelde John Mayer, partner van het investerings- en adviesbedrijf SP Angel,  aan  het persbureau Gazeta in Moskou.

“Goud is de beste liquide investering als u niet door de dollar gegijzeld wilt worden.”

In september 2014 bedroeg het Russische goudbezit slechts 10 procent van de totale forexreserves van het land – nu bedraagt ​​het aandeel 23 procent, met 2.299,9 ton.

In maart kondigde de Russische centrale bank aan dat ze zou stoppen met het kopen van goud, waardoor sommige analisten dachten dat de mijnbouwactiviteiten van het land hun metaal in het buitenland zouden verkopen terwijl de prijs hoog is.

De voorspelling bleek juist te zijn, aangezien in het tweede kwartaal van 2020 de waarde van de verkoop van goud aan buitenlandse kopers voor het eerst sinds tenminste 1994 de gasuitvoer overtrof.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Het grote lithiumprobleem van klimaatverandering


Comments

comments