Trump wordt echt wanhopig – en dat betekent dat hij steeds gevaarlijker wordt

Trump wordt echt wanhopig – en dat betekent dat hij steeds gevaarlijker wordt

3 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Misschien kan Trump de verkiezingen niet stelen, maar hij zal zoveel mogelijk schade aanrichten als hij de deur uitkomt.

Een van de eerste dingen die activisten en opvoeders die werken om huiselijk geweld te stoppen, leren, is dit: de gevaarlijkste tijd voor het slachtoffer is wanneer ze probeert de gewelddadige relatie te verlaten. De dader, wanhopig om zijn macht en controle over het slachtoffer te behouden, zal de bedreigingen en het geweld drastisch escaleren als hij voelt dat ze op zoek is naar een ontsnappingsroute. Als ze eruit komt, zal de dader haar vaak opsporen en proberen haar met geweld te dwingen terug te keren. Dit is de reden waarom pleitbezorgers voor slachtoffers het belang benadrukken van een zorgvuldige planning om aan een gewelddadige relatie te ontsnappen, aangezien misbruikers een slachtoffer zelden zomaar laten weglopen.

De parallellen tussen de situatie van veel slachtoffers van misbruik en het dilemma van de natie als het gaat om het uit de macht nemen van Donald Trump zijn niet verloren gegaan bij feministen. Zoals seksvoorlichter Twanna Hines vrijdag op Twitter opmerkte , ‘weet Trump dat zijn tijd om is’. Ze voorspelde dat hij zal uithalen zoals misbruikers doen ‘wanneer de relatie eindigt’.

We zien al het bewijs dat Trump, doodsbang dat hij door de kiezers wordt uitgegooid, steeds meer in de war raakt in zijn flapperende pogingen om aan de macht te blijven, zoals blijkt uit de dreiging van vorige week – vermomd als een nuttige suggestie – om de Verkiezing van november.

Het goede nieuws is dat, ondanks de gebruikelijke bereidheid  van de GOP om een ​​regeling te omarmen die hun macht voor zichzelf maximaliseert, ongeacht juridische of ethische bezwaren, vooraanstaande Republikeinen niet geneigd lijken Trump te helpen een excuus te vinden om de macht van het Congres om de datum van de verkiezing. Zelfs leider van de Senaat, Mitch McConnell, die al vertragingstactieken heeft gebruikt om een ​​zetel van het Hooggerechtshof van een democratische president te stelen, sloot dit najaar een soortgelijke strategie uit om de verkiezingen te stelen .

Zoals mijn collega Andrew O’Hehir in het weekend geruststellend schreef , is het ook onwaarschijnlijk dat “Trump de moed, het vertrouwen of de middelen heeft om elke versie van een staatsgreep met succes af te ronden” als hij in november verliest. Het is een te grote taak, met te veel bewegende delen en te weinig buy-in van de zakelijke machtsbelangen die de GOP ondersteunen, betoogde hij.

Maar hoewel we waarschijnlijk een situatie zullen zien waarin voormalig vice-president Joe Biden op 20 januari 2021 wordt beëdigd als president, wil dat nog niet zeggen dat we ons in een ontspannen positie bevinden. Net als de beledigende echtgenoot die liever ziet dat zijn vrouw gewond of dood is dan dat ze haar in vrede laat vertrekken, zal Trump, naarmate de verkiezingsdag nadert, zich steeds meer richten op regelingen om de macht te behouden die echte bedreigingen zal vormen – niet alleen voor onze democratie, maar ook voor de onmiddellijke veiligheid en het welzijn van Amerikanen.

Lees ook:  Moslim immigratie - een tikkende bom onder onze gezondheidssector

Zelfs als Trump met succes uit zijn ambt wordt verwijderd, is de hoeveelheid schade die hij zou kunnen toebrengen aan het Amerikaanse volk te straffen voor het afwijzen van hem, ronduit angstaanjagend.

De meest voor de hand liggende bedreiging is de pseudo-militaire aanwezigheid die Trump snel opbouwt in de straten van Amerikaanse steden. Hij schopte dit beroemd door vreedzame betogers in Washington te vergassen  en verplaatste de show vervolgens door het hele land naar Portland, Oregon . Hij brengt het  nu over naar steden in swing staten, waaronder Cleveland en Milwaukee .

De aanwezigheid van deze federale politie zou iedereen ongemakkelijk moeten maken. Het wordt steeds duidelijker, zoals House Majority Whip Jim Clyburn, DS.C. zondag op CNN opmerkte , dat Trump geen “plannen heeft om het Witte Huis te verlaten” als hij in november verliest.

Zelfs als, zoals O’Hehir overtuigend betoogt, Trump uiteindelijk wordt verdreven, is de grimmige realiteit dat zijn bijna zekere weigering om een ​​nederlaag toe te geven – iets dat geen enkele verliezende kandidaat heeft gedaan in het tijdperk van de moderne politiek – tot allerlei chaos zal leiden , en waarschijnlijk tot geweld. Eerder deze zomer kwam een tweeledige groep voormalige regeringsfunctionarissen en politicologen samen voor het Transition Integrity Project, dat grotendeels bestond uit een reeks oorlogsspellen om mogelijke resultaten te projecteren als en wanneer Trump weigert toe te geven.

“[In elk scenario omvat het antwoord straatgeweld en politieke crisis”, legde Brian Beutler van Crooked Media uit in zijn wekelijkse nieuwsbriefbeschrijving van het project.

Het project keek naar de verschillende branden in de brandstichting die Trump zal aansteken terwijl hij wanhopig probeert de verkiezingsresultaten te verwerpen, en ik raad iedereen aan de Boston Globe te lezen over deze bijzonderheden . Maar wat het meest visceraal alarmerend is, in het licht van de opbouw van de federale politie die sinds het project is opgetreden, is de kans op straatgeweld. Zodra Trump weigert toe te geven, zullen er vrijwel zeker wijdverbreide straatprotesten tegen hem zijn. Tegen die tijd heeft Trump al maanden de tijd gehad om de federale politie te gebruiken om gas te scheuren, demonstranten te slaan en te arresteren. Het is onwaarschijnlijk dat hij even zou aarzelen om deze krachten te gebruiken om nog meer chaos en geweld te zaaien als Amerikanen durven te protesteren tegen zijn onwil om een ​​electorale nederlaag te accepteren.

Maar dat is verre van de enige manier waarop Trump de Amerikanen fysiek in gevaar brengt in zijn wanhopige pogingen om de macht te behouden over een land dat, zoals uit opiniepeilingen blijkt, hem gretig in de categorie ex-president wil plaatsen. Zoals de New York Times zondag meldde , zijn regeringswetenschappers bezorgd dat Trump hen zal proberen te dwingen om tegen oktober iets vrij te geven dat hij een coronavirusvaccin kan noemen – zodat hij er uiteraard krediet voor kan claimen – ongeacht of is aangetoond dat het veilig of effectief.

Lees ook:  RUTTE EN MAXIMA ZEER NAÏEF SALMAN GEEFT TOE VERANTWOORDELIJK MOORD KHASHOGGI

Vanaf het allereerste begin van de pandemie heeft Trump duidelijk gemaakt dat het zijn enige zorg is om herverkiezing te winnen, en dat als hij miljoenen Amerikanen moet opofferen aan ziekte of zelfs de dood om daar te komen, hij er niet twee keer over zal nadenken . Hij tartte het advies van medische wetenschappers over het afdwingen van lockdowns, het dragen van maskers en het uitbreiden van virustesten, vooral omdat hij van mening was – hoe onterecht – dat pogingen om de ziekte te bestrijden zijn herverkiezingskansen meer zouden schaden dan een ongecontroleerde pandemie. Nu, met meer dan 4,6 miljoen bevestigde gevallen en 155.000 sterfgevallen , verwacht Trump dat dezelfde medische wetenschappers die hij maandenlang heeft bespot, zijn campagne binnenstormen en redden – zelfs als dit de pandemie op de lange termijn erger maakt.

De steeds wanhopiger inspanningen van Trump om de touwtjes in handen te houden, vormen niet alleen een bedreiging voor leven en ledematen. Zijn wens om te voorkomen dat mensen hem zelfs in november kunnen uitbrengen, bedreigt ook de fundamentele Amerikaanse instellingen. Dat omvat de instellingen die helemaal niet ogenschijnlijk politiek zijn, maar bestaan ​​om in de dagelijkse behoeften van alle Amerikanen te voorzien, zoals de Amerikaanse posterijen.

Ja, net als een beledigende echtgenoot die dreigt het huisdier van de familie te doden als zijn vrouw hem verlaat, heeft Donald Trump  de oorlog verklaard aan het postkantoor . Relatief stil heeft hij het vermogen van de postdienst om post op tijd te bezorgen, zowel uit Republikeinse ideologische vijandigheid tegenover een goede regering als omdat Trump persoonlijk dacht dat dit nuttig zou zijn als onderdeel van zijn jarenlange vendetta tegen Amazon CEO Jeff Bezos .

Maar nu het erop lijkt dat de verkiezingen grotendeels per post zullen plaatsvinden, zodat kiezers kunnen voorkomen dat ze zich blootstellen aan het coronavirus, is de oorlog van Trump tegen het postkantoor geëscaleerd. Hij demonstreert post-in stembiljetten als frauduleus, als onderdeel van zijn aanloop naar het verwerpen van de verkiezingsresultaten. (Er is natuurlijk vrijwel geen bewijs van kiezersfraude in de geschiedenis van het stemmen per post.) Nu vallen de chips op hun plaats: Trump ondermijnt het vermogen van postbodes om de post op tijd te bezorgen en gebruikt vervolgens het feit dat post wordt niet op tijd bezorgd als excuus om de uitslag van de verkiezingen te verwerpen.

De bijkomende schade van deze strategie reikt veel verder dan alleen de electorale integriteit, hoewel dat zeker genoeg reden zou zijn om in paniek te raken. Amerikanen vertrouwen, meer dan ooit, op het postsysteem voor levensbehoeften zoals het betalen van rekeningen of het invullen van recepten. Trump is echter volledig bereid om deze kritieke instelling te slopen in zijn wanhopige en hopeloos vruchteloze poging om een ​​Amerikaanse verkiezing teniet te doen.

Ik wijs erop dat we niemand onnodig moeten alarmeren, maar we kunnen voorbereid zijn. Het succes van een slachtoffer dat een misbruiker verlaat, hangt grotendeels af van haar bereidheid om te anticiperen op de gewelddadige reactie van haar misbruiker wanneer ze probeert eruit te komen. Het hebben van een duidelijk doordacht ontsnappingsplan kan het verschil zijn tussen succesvol wegkomen of gewond raken.

Lees ook:  Trump's driftbui over WHO-financiering legt kwetsbaar ego bloot

Evenzo hebben Amerikanen een ontsnappingsplan nodig om bij Trump weg te komen. Zelfs als onze instellingen het zo goed volhouden dat een nieuwe president in januari aantreedt, is de hoeveelheid schade die Trump het land kan toebrengen in zijn verschroeide pogingen om aan de macht te blijven, angstaanjagend om over na te denken. We moeten begrijpen dat hij niet door geweten of fatsoen zal worden tegengehouden om Amerikanen lichamelijk letsel toe te brengen of zelfs ruggengraatinstellingen te vernietigen, en dienovereenkomstig te plannen. Dit gaat niet alleen over het terugwinnen van het Witte Huis en het redden van de democratie. Het gaat om het minimaliseren van de slachtoffers onderweg.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments