De ondergrondse bunkeractiviteiten groeien als mondiale gebeurtenissen uit de hand lopen

De ondergrondse bunkeractiviteiten groeien als mondiale gebeurtenissen uit de hand lopen

4 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Dit is echt een goed moment om ondergrondse bunkers te verkopen. De pandemie van COVID-19, de burgerlijke onrust in de grote Amerikaanse steden en de bezorgdheid over wat er nog meer komt, hebben samen geleid tot een enorme vraag naar “overlevingsvastgoed”. In al mijn jaren van schrijven heb ik zoiets nog nooit gezien. Ik heb van zoveel mensen gehoord dat ze plotseling een grote urgentie voelen om zich voor te bereiden op de totale ineenstorting van de samenleving, en een groot aantal van hen is onlangs verhuisd of is van plan dit in de nabije toekomst te doen. Voor sommigen lijkt het de beste optie om het land uit te trekken, maar voor de meeste anderen is het een manier om de komende chaos hier in de Verenigde Staten te overleven.

Natuurlijk zijn veel mensen nog steeds verbonden met grote bevolkingscentra door hun baan, en voor veel van die individuen is een “overlevingsbunker” op een afgelegen locatie waar ze naar uit kunnen kijken als dingen gek genoeg worden een aantrekkelijke optie is.

In South Dakota heeft één bedrijf de ‘grootste overlevingscommunity op aarde’ opgericht en  de New York Post  interviewde onlangs een 69-jarige man genaamd Tom Soulsby die een van de allereerste ondergrondse bunkers in die gemeenschap kocht …

De 69-jarige Tom Soulsby en zijn vrouw, Mary, waren een van de eersten die een bunker kochten bij Vivos xPoint – de zelfbenoemde ‘grootste overlevingsgemeenschap op aarde’ – in de buurt van de stad Edgemont in South Dakota. In 2017 betaalde hij een aanbetaling van $ 25.000 en tekende hij een erfpacht van 99 jaar (met een vergoeding van $ 1.000 per jaar) om een ​​elliptisch gevormde ondergrondse betonnen bunker van 2.200 vierkante voet te bezetten die ooit tijdens de Tweede Wereldoorlog als militair fort werd gebruikt om wapens en munitie opslaan.

Een tijdje daar ging de verkoop niet te vlot. Maar toen gebeurde 2020 en op dit moment is de verkoop van ondergrondse bunkers bij Vivos xPoint “meer dan 600 procent gestegen” …

Toen Soulsby op de stippellijn tekende, was hij een van de weinige nieuwe eigenaren. Maar in 2020 is Vivos xPoint uitgegroeid tot een zeer gewild vastgoed. De prijs is gestegen naar $ 35.000, zegt Robert Vicino, de Californische ontwikkelaar en CEO van de Vivos Group, die in 2008 werd gelanceerd, en de verkoop van bunkers is ‘meer dan 600 procent gestegen’.

Ik heb echt bewondering voor wat ze proberen te doen, en ik ben er zeker van dat het hebben van belangrijke nieuwsverhalen over je community de verkoop ten goede komt, maar het zal de community ook een doelwit maken wanneer de dingen echt de fan raken.

Een ander project dat veel krantenkoppen heeft gehaald is “the Survival Condo” in het centrum van Kansas. Het is volledig ondergronds en oorspronkelijk ontworpen  om een ​​nucleaire oorlog te overleven …

De Survival Condo heeft veel van de kenmerken van uw standaard fall-out shelter. Het is ondergronds (200 voet ondergronds, midden in het landelijke Kansas, 200 mijl van Kansas City). Het werd gebouwd tijdens de Koude Oorlog (als een raketlanceringsfaciliteit). Het is ook achteraf uitgerust met negen meter dikke muren van gewapend beton die zijn ontworpen om alles te overleven, van tornado’s tot kernkoppen van 12 kiloton die 800 meter verderop vallen.

Deze omgebouwde nucleaire silo wordt beschreven als een “ondergrondse wolkenkrabber”, en zo beschreef auteur Bradley Garrett zijn bezoek aan  “Level 11” …

Lees ook:  Julian Assange's gevangenschap legt Amerikaanse mythen over vrijheid bloot

Op niveau 11 van de Survival Condo, ongeveer 50 meter onder de grond, bezoeken Hall en ik een huis van 1800 vierkante meter. Ik heb hetzelfde gevoel gehad als in een hotelketen een slaapkamer binnenlopen. Het appartement is nooit gebruikt. Het heeft een Navajo-printdeken, een zachte witte bankstel en een stenen elektrische open haard met een flatscreen-tv erover. Een marmeren aanrecht strekt zich uit tot een bar die de woonkamer scheidt van de keuken, die is gevuld met hoogwaardige apparaten.

Het klinkt best mooi, maar de units zijn niet goedkoop.

In feite beginnen de prijzen bij meer dan een miljoen dollar …

Appartementen op de halve verdieping zijn hier $ 1,5 miljoen (£ 1,2 miljoen); appartementen op de volledige verdieping $ 3 miljoen (£ 2,4 miljoen); en een penthouse met twee verdiepingen en 3600 vierkante meter is verkocht voor $ 4,5 miljoen (£ 3,6 miljoen). In totaal zullen 57 mensen in 12 appartementen wonen, die elk een extra $ 5.000 (£ 4.000) per maand betalen aan de kosten van de bewonersvereniging. Eén appartement, gekocht met contant geld, is ontworpen om aan te voelen als een blokhut, met een loft die neerkijkt op een nephaard, geflankeerd door een scherm met zes schermen van een met sneeuw bedekte bergketen.

Het bedrijf dat de units verkoopt, staat erop dat de locatie supergeheim is, maar als dat echt het geval is, is het waarschijnlijk geen goed idee om journalisten met een filmploeg rond te laten dwalen in de faciliteit .

In ieder geval zullen alleen de zeer rijken daar komen wonen, omdat de meeste Amerikanen er niet eens van zouden kunnen dromen zo’n uitgebreide bug-outlocatie te kunnen betalen.

Maar we zouden allemaal moeten doen wat we kunnen om ons voor te bereiden op de moeilijke jaren die voor ons liggen, want de dingen staan ​​op het punt echt heel erg gek te worden .

We leven in werkelijk ongekende tijden en wat we tot nu toe hebben meegemaakt, is slechts het begin.

Terwijl de wereldwijde gebeurtenissen uit de hand lopen, zullen veel van de elite op weg zijn naar hun ondergrondse bunkers, en sommige  zijn er al …

Toen begin maart coronavirusinfecties door de VS scheurden, belde een directeur van Silicon Valley de fabrikant van de overlevingsopvang Rising S Co..Hij wilde weten hoe hij de geheime deur kon openen naar zijn bunker van meerdere miljoenen dollars, 11 voet onder de grond in Nieuw-Zeeland.

De techchef had de bunker nooit gebruikt en kon zich niet herinneren hoe hij hem moest ontgrendelen, zei Gary Lynch, algemeen manager van het in Texas gevestigde Rising S Co. “Hij wilde de combinatie voor de deur verifiëren en stelde vragen over de kracht en de boiler en of hij extra water of luchtfilters nodig had, ‘zei Lynch. De zakenman runt een bedrijf in de Bay Area, maar woont in New York, dat hard op weg was om het coronavirus-epicentrum van de wereld te worden.

Het moet zeker leuk zijn om een ​​luxe ondergrondse bunker in Nieuw-Zeeland te hebben.

Helaas zullen de meeste Amerikanen te maken krijgen met wat er voor hen ligt, precies waar ze zich momenteel bevinden.

Maar of je nu een ondergrondse bunker hebt of niet, de waarheid is dat er voor ons allemaal uitdagende tijden komen en dat er geen geld zal veranderen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  'Vergrendeld en geladen' voor oorlog tegen Iran

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het ‘Vredesakkoord’ tussen Israël en de ‘Golfstaten’
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments