Donald Trump heeft een grafiek die laat zien dat de VS het werkelijk goed doet op het coronavirus

Donald Trump heeft een grafiek die laat zien dat de VS het werkelijk goed doet op het coronavirus

4 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

In een interview van een half uur dat maandagavond werd uitgezonden, liet president Donald Trump opnieuw zien waarom de reactie van de Verenigde Staten op de pandemie van het coronavirus zo rampzalig was. Het heen en weer gaan met Axios ‘Jonathan Swan zou komisch zijn, als het geen echte levens betrof.

In plaats daarvan is het verpletterend. Het is verpletterend om te zien hoe de president afgedrukte grafieken doorziet die op de een of andere manier de Amerikaanse reactie die hij heeft voorgezeten, anders dan een nationale vernedering geven .

Meestal vindt Trump sympathieke Fox News-presentatoren tegenover zich (al zit daar ook stil aan de klad in, red.) maar Swan was niet van plan op eenzelfde wijze softball te spelen.

No Title

@jonathanvswan: “Oh, you’re doing death as a proportion of cases. I’m talking about death as a proportion of population. That’s where the U.S. is really bad. Much worse than South Korea, Germany, etc.”@realdonaldtrump: “You can’t do that.”Swan: “Why can’t I do that?” pic.twitter.com/MStySfkV39

Op een gegeven moment overlegde Donald Trump, de Amerikaanse president, met de realiteit van een op hol geslagen aantal gevallen in de VS, met een kleurrijke computerafdruk van een grafiek of grafiek of wat voor absurd iets dan ook dat hij vasthield. ‘De Verenigde Staten zijn het laagst in … talloze categorieën’, stamelde hij. ‘We zijn lager dan de wereld.’

Lees ook:  50 donkere koppen: meer van het "nieuwe normaal"

Het interview belichaamt de ontkenning waardoor het land voortdurend over de realiteit van de situatie debatteert in plaats van er iets aan te doen. De VS naderen 5 miljoen bevestigde gevallen; meer dan 150.000 mensen zijn gestorven. Afgelopen week telde het land elke dag gemiddeld meer dan 60.000 nieuwe gevallen. Ter vergelijking: in Italië, een vroege hotspot van het virus, werden maandag 159 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld. Het VK heeft vorige week zijn bezorgdheid geuit over een verontrustende stijging van het aantal nieuwe gevallen, waardoor het een aantal heropeningsmaatregelen heeft uitgesteld en overweegt de striktere lockdown-controles opnieuw in te voeren. Het meldde maandag 928 nieuwe gevallen in het land.

Op 17 juli overleed politicus John Lewis, al sinds de jaren zestig voorvechter voor burgerrechten. Lewis demonstreerde niet zelden met gevaar voor eigen leven en raakte meerdere keren ernstig gewond. In 1963 was Lewis een van de organisatoren van de protestmars in Washington, waar Martin Luther King zijn I have a dream-toespraak hield.

Swan vroeg de president hoe hij denkt dat de geschiedenis Lewis zal herinneren:

No Title

@jonathanvswan: “How do you think history will remember John Lewis?”President Trump to #AxiosOnHBO: “I don’t know…I don’t know John Lewis. He chose not to come to my inauguration.” pic.twitter.com/LDv76rrIFc

Naast de bovenstaande highlights komen onder meer de vermeende betalingen van Rusland aan Taliban-strijders voor gerichte aanvallen op Amerikaanse soldaten aan bod. Fake news, aldus Trump, die het onderwerp verder niet met de Russische president heeft besproken.

Lees ook:  Impeachment Waanzin en de verdraaide wereld van NeverTrump

Andere belangwekkende thema’s zijn stemmen per post, de Black Lives Matter-beweging en de inzet van zwaarbewapende politie tegen demonstranten, die soms worden opgepakt door vermomde federale agenten die zich voorafgaand aan de arrestatie niet identificeren.

“Weet je waarom ze onherkenbaar zijn? Deze terroristen, deze antifa-types, die lui zijn onruststokers en als ze de naam van een agent zien, zoeken ze uit waar hij woont en jagen z’n familie angst aan”, aldus Trump.

HBO biedt het hele interview integraal op YouTube aan.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments