Weer rampzalig interview Trump: “We hebben minder doden dan de wereld”

Weer rampzalig interview Trump: “We hebben minder doden dan de wereld”

5 augustus 2020 1 Door Indignatie redactie

Donald Trump blijft blunderen in de coronacrisis. In een pijnlijk interview met Axios, dat HBO online plaatste, zei de Amerikaanse president onder meer dat ‘Amerika minder doden heeft dan de wereld’. Ook zou het virus ‘onder controle zijn’ in de VS.

Tijdens het gesprek haalde Trump een blaadje tevoorschijn met daarop een grafiek die moet aantonen dat Amerika het geweldig goed doet vergeleken met de rest van de wereld. De Australische interviewer Jonathan Swan moet de president erop wijzen dat zijn vergelijking niet klopt. “Je vergelijkt de doden met het aantal besmettingen, maar het gaat om het aantal doden als percentage van de bevolking,” corrigeert Swan. Zo werkt het echter niet volgens Trump.

De president beweert vervolgens met droge ogen dat het virus ‘onder controle’ is. Als Swan zegt dat er toch elke dag duizend Amerikanen doodgaan aan Covid-19 antwoordt Trump weinig empathisch: “Mensen sterven dat is waar, maar het is wat het is.” Het virus is “zoveel onder controle, als maar mogelijk is.”

De VS heeft momenteel de meeste besmettingen (4,6 miljoen) en meeste doden (154.000) ter wereld.

Bekijk hier het hele interview:

Of een samenvatting van CNN:

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Prinses Amalia jarig: We gaan straks anderhalf miljoen betalen voor multimiljardairs dochter BELACHELIJK


Comments

comments