Deutsche Bank gaf Donald Trump financiële gegevens aan aanklagers in New York – rapport

Deutsche Bank gaf Donald Trump financiële gegevens aan aanklagers in New York – rapport

6 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het kantoor van de officier van justitie van Manhattan op zoek naar acht jaar persoonlijke en vennootschapsbelastinggegevens van de president

Officieren van justitie in New York die onderzoek deden naar de financiën van Donald Trump, hebben eerder een dagvaarding afgegeven aan Deutsche Bank, een van de belangrijkste geldschieters van de zaken van de president, als onderdeel van hun onderzoek – en de bank deed dit volgens de New York Times .

Het kantoor van de Manhattan-officier van justitie, Cyrus Vance, zoekt acht jaar persoonlijke en vennootschapsbelastinggegevens van de president, maar heeft weinig onthuld over wat de aanklager en zijn team ertoe brachten om de gegevens op te vragen die verder gaan dan uitbetalingen aan vrouwen om hen het zwijgen op te leggen over vermeende zaken. met Trump in het verleden.

Advocaten voor Vance vertelden maandag een rechter in New York dat hij gerechtvaardigd was om de gegevens van Trump op te eisen, daarbij verwijzend naar openbare rapporten van “uitgebreid en aanhoudend crimineel gedrag bij de Trump Organization”.

Een rapport bleek woensdag dat Vance het kantoor gedagvaard de Duitse kredietverstrekker vorig jaar in wat de New York Times zei dat was een teken dat hun strafrechtelijk onderzoek naar Trump’s zakelijke praktijken is breder dan voorheen bekend.

In het rapport werd opgemerkt dat dit de eerste instantie leek te zijn van een strafrechtelijk onderzoek waarbij Trump en zijn omgang met Deutsche Bank betrokken waren .

De Duitse bank, die al lang een bron van financiering is voor het onroerendgoedimperium van Trump, gehoorzaamde de dagvaarding en overhandigde de documenten die Trump aan de bank had verstrekt tijdens het aanvragen van leningen, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar niet nader genoemde bronnen met kennis van de onderzoek.

De advocaten van Trump zeiden vorige maand dat de dagvaarding van de grand jury voor de belastingaangiften van de president te kwader trouw was en neerkwam op intimidatie.

Lees ook:  Trump belooft "absoluut schokkende" onthullingen

In een rechtszaak op maandag zeiden advocaten van Vance echter dat Trumps argumenten dat de dagvaarding te breed was, voortkwamen uit “de valse premisse” dat het onderzoek beperkt was tot zogenaamde “zwijggeld” -betalingen.

Ze zeiden dat openbare rapportage aantoont dat op het moment dat de dagvaarding werd uitgevaardigd “er meer dan tien jaar openbare beschuldigingen waren van mogelijke criminele activiteiten bij de in New York gevestigde Trump-organisatie van de aanklager “.

Ze voegden eraan toe: “Deze rapporten beschrijven transacties waarbij individuele en zakelijke actoren betrokken zijn die in de provincie New York zijn gevestigd, maar wier gedrag zich soms buiten de grenzen van New York uitstrekte. Deze mogelijke criminele activiteit vond plaats binnen de toepasselijke verjaringstermijn, vooral als de transacties een aanhoudend gedragspatroon inhielden. “

Vance zocht de belastingaangifte gedeeltelijk voor een onderzoek naar hoe Michael Cohen, de voormalige fixer van Trump en nu veroordeelde misdadiger, ervoor zorgde dat de filmproducent voor volwassenen en acteur Stormy Daniels en het model Karen McDougal tijdens de 2016 geen claims van buitenechtelijke affaires met Trump zouden uiten. presidentiële race. Trump heeft de zaken ontkend.

Op woensdag meldde de New York Times verder dat de dagvaarding aan Deutsche Bank materiaal zocht dat op mogelijke fraude zou kunnen wijzen en dat de medewerking van Deutsche in contrast stond met tal van andere pogingen om toegang te krijgen tot de financiële gegevens van Trump door de jaren heen die werden geblokkeerd door succesvolle juridische uitdagingen.

Andere onderzoekers hebben gegevens opgevraagd bij Deutsche Bank, een van de weinige banken die bereid waren geld te lenen aan Trump na een reeks faillissementen die begin jaren negentig begonnen.

Twee congrescomités, beide gecontroleerd door democraten, dagvaardden de bank voor documenten met betrekking tot Trump, die klaagde om hun vrijlating te blokkeren.

De procureur-generaal van New York, Letitia James, een democraat, heeft de bank vorig jaar ook gedagvaard voor gegevens met betrekking tot Trump na de getuigenis van Cohen.

Trump heeft gezegd dat de onderzoeken allemaal politiek gemotiveerd zijn. Eerder deze week noemde hij het onderzoek van Vance “een voortzetting van de heksenjacht”.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump is van plan grootschalige bijeenkomsten te houden terwijl hij de verkiezingsresultaten betwist

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Prominente Republikeinen onthullen dat ze de herverkiezing van Trump niet zullen steunen: rapport
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments