De economische depressie van 2020 wordt een eindeloze nachtmerrie voor miljoenen Amerikanen

De economische depressie van 2020 wordt een eindeloze nachtmerrie voor miljoenen Amerikanen

7 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is je misschien opgevallen dat veel mensen beledigd raken door wat ik schrijf. Het is niet iets dat ik met opzet wil doen, en ik probeer eigenlijk zo goed mogelijk met iedereen om te gaan. Maar het valt niet te ontkennen dat mijn artikelen over onze aanhoudende economische ineenstorting rechtstreeks in tegenspraak zijn met veel van de verhalen die voortdurend worden gepusht door de reguliere media en veel van onze politieke, zakelijke en religieuze leiders. Er zijn zoveel mensen die willen geloven dat de toekomst buitengewoon rooskleurig zal zijn, en hoewel 2020 tot nu toe een gruwelijke economische catastrofe is geweest, zijn er veel optimisten die geloven dat het slechts een tijdelijke storing is. de weg naar enorme welvaart.

Het zou eigenlijk geweldig zijn als ze gelijk hadden.

Maar dat zijn ze niet.

Op dit punt zou iedereen duidelijk moeten kunnen zien dat we in een nieuwe economische depressie zijn beland. En ik wou dat ik je kon vertellen dat er een “herstel” voor de deur stond, maar dat kan ik niet.

Donderdag kregen we weer een teken dat deze neergang op lange termijn aanstaande is. Volgens het ministerie van Arbeid hebben vorige week ongeveer 1,2 miljoen Amerikanen nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen ingediend …

Vier maanden nadat de COVID-19-pandemie de economie grotendeels tot stilstand bracht en miljoenen Amerikanen werkloos maakte, blijven werkgevers in een historisch tempo werknemers ontslaan.

Ongeveer 1,2 miljoen mensen dienden vorige week een eerste aanvraag in voor een werkloosheidsverzekering – een ruwe maatstaf voor het aantal ontslagen – zei het ministerie van Arbeid donderdag, substantieel lager dan 1,4 miljoen de vorige week en het laagste niveau sinds maart.

In eerste instantie dacht ik dat dit goed nieuws was.

Lees ook:  Coronavirus: media en politici brengen anti-Chinese angst naar nieuwe niveaus

1,2 miljoen is nog steeds een catastrofaal aantal, maar het leek in ieder geval een verbetering ten opzichte van het niveau van 1,4 miljoen van vorige week.

Helaas is er meer aan het verhaal.

Zoals Wolf Richter heeft opgemerkt , als je kijkt naar de niet-gecorrigeerde cijfers en je alle staats- en federale programma’s meetelt, is het aantal aanhoudende werkloosheidsclaims vorige week met maar liefst 1,3 miljoen toegenomen …

Het totale aantal mensen dat een werkloosheidsverzekering bleef aanvragen onder alle nationale en federale werkloosheidsprogramma’s steeg met 1,3 miljoen ten opzichte van de voorgaande week  tot 32,12 miljoen  (niet voor seizoensinvloeden gecorrigeerd),  meldde het  ministerie van Arbeid vanochtend. Het was de op een na hoogste ooit .

Dat lijkt erop te wijzen dat de werkloosheid dramatisch stijgt, en dat is echt slecht nieuws voor een economie die al diep lijdt.

In totaal hebben meer dan 55 miljoen Amerikanen de afgelopen 20 weken een eerste aanvraag voor werkloosheidsuitkeringen ingediend. Dat is een aantal dat theoretisch bijna onmogelijk zou moeten zijn, maar dit gebeurt feitelijk.

Vóór dit jaar bedroeg het recordaantal nieuwe werkloosheidsaanvragen in één week slechts 695.000, en nu zitten we al twintig opeenvolgende weken boven een miljoen.

Tot voor kort hielp een wekelijkse werkloosheidstoeslag van $ 600 van de federale overheid tientallen miljoenen werkloze Amerikanen hun rekeningen te betalen, maar nu is die toeslag verstreken en heeft het Congres nog niet ingestemd met een andere.

Als gevolg hiervan is het economische lijden van talloze Amerikaanse gezinnen  gewoon een stuk dieper geworden …

Een werkloze visagist met twee peuters en een gehandicapte echtgenoot heeft hulp nodig met eten en huur. Een hotelmanager zegt dat zijn werkloosheid zijn angst heeft vergroot en hem ‘s nachts wakker heeft gehouden. Een mondhygiëniste, zwanger van haar tweede kind, heeft moeite om luiers en flesvoeding te betalen.

In het hele land, in verschillende bedrijfstakken en beroepen, doen miljoenen Amerikanen die vanwege het coronavirus werkloos zijn geworden, hun best om de basis te betalen nu een extra $ 600 per week aan federale werkloosheidsuitkeringen is verstreken.

De afgelopen maanden heb ik van veel mensen gehoord dat al die werkloze werknemers gewoon van hun bank moeten komen en een nieuwe baan moeten zoeken.

Lees ook:  Meer dan 70 miljoen Amerikanen zijn tot nu toe opgesloten, en dit is nog maar het begin ...

Ik wou dat het zo gemakkelijk was. Goede banen worden steeds schaarser, en de concurrentie voor die banen zal alleen maar heviger worden omdat er nu een “tweede golf van ontslagen” is begonnen. Het volgende komt van  Fox Business …

Volgens een nieuw onderzoek van Cornell University en RIWI treft een tweede golf van ontslagen Amerikaanse arbeiders tijdens een sterke stijging van het aantal gevallen van coronavirus in het hele land, en een patstelling van het Congres over stimuleringsmaatregelen.

De onderzoekers voerden de enquête uit tussen 23 juli en 1 augustus en ontdekten dat 31% van de werknemers die na aanvankelijk ontslag weer op de loonlijst waren gezet, nu voor een tweede keer zijn ontslagen. Bovendien zegt 26% van de opnieuw ingehuurde werknemers te horen dat ze mogelijk opnieuw worden ontslagen.

Ik weet dat ik dat citaat in het artikel van gisteren heb opgenomen , maar ik wilde het nog een keer delen omdat het zo belangrijk is dat mensen begrijpen wat er werkelijk aan de hand is.

Miljoenen banen die verloren gingen tijdens de eerste golf van ontslagen, komen nooit meer terug, en nu gaan miljoenen banen die daadwerkelijk zijn teruggekomen, weer verloren.

Met andere woorden, in plaats van getuige te zijn van een “herstel”, zijn we getuige van een “ontrafeling”.

Lees ook:  Cults en bioterrorisme: een giftig duo

Ik weet dat veel mensen het niet leuk vinden als ik zo praat.

Maar ik ben hier niet om je een goed gevoel te geven. Ik ben hier om je de waarheid te vertellen.

We bevinden ons midden in een economische nachtmerrie en zelfs Bloomberg geeft toe dat de omstandigheden in de VS  een stuk erger worden …

De VS zullen naar verwachting de grootste toename van economische ellende in 60 landen ondergaan, aangezien de natie worstelt met verhoogde werkloosheid en nieuwe coronavirus-hotspots.

Bloomberg’s Misery Index , die de belangrijkste economieën rangschikt op basis van inflatie en werkloosheidsverwachtingen, laat zien dat het land zinkt naar plaats 25 vanaf plaats 50 in 2020. Venezuela, Argentinië en Zuid-Afrika behielden hun plek als ‘s werelds meest ellendige economieën.

En elke dag worden er meer bedrijven gesloten, worden meer werknemers ontslagen en worden meer dromen verbrijzeld.

De gevolgen van letterlijk decennia van ongelooflijk dwaze beslissingen halen onze natie in, en deze economische depressie zal uiteindelijk nog veel erger worden .

Dus in plaats van je hoofd in het zand te steken en vast te houden aan het waanidee dat alles op de een of andere manier goed zal komen, zou ik je heel erg willen aanmoedigen om heel hard te werken om je voor te bereiden op de nachtmerrieachtige jaren die voor ons liggen.

Comments

comments