Er zijn aanwijzingen dat CBD kan helpen bij de behandeling van COVID-19

Er zijn aanwijzingen dat CBD kan helpen bij de behandeling van COVID-19

7 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De hoeveelheid bewijs die de medicinale waarde van cannabis aantoont, groeit en wordt steeds dwingender, maar er blijft weerstand bestaan ​​tegen het gebruik van cannabidiol (CBD). Zelfs als de juridische argumenten beslecht zijn, zijn velen resistent tegen het gebruik van cannabis sativa (hennep) of cannabis indica (marihuana).

VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Onderzoekers uit het verleden hebben aangetoond dat CBD IL-6 kan remmen en de hyperactieve reactie van het immuunsysteem kan beïnvloeden; dit wordt ondersteund door resultaten van een lopende studie van COVID-19
  • Onderzoekers evalueren cannabis, omdat de terpenen antivirale activiteit hebben en de planten kunnen worden gekweekt voor een laag THC-gehalte, de psychoactieve stof in de plant.
  • Je lichaam heeft een endocannabinoïdesysteem dat wordt beïnvloed door de endogene cannabinoïden die het produceert; gegevens tonen aan dat CBD een positieve invloed heeft op astma, angst en bloeddruk
  • U kunt de productie van uw lichaam stimuleren door middel van lichaamsbeweging, manipulatie van de wervelkolom, massage en omega 3; Als u ervoor kiest om supplementen te gebruiken, blijf dan uit de buurt van Amazon

Cannabis is al duizenden jaren een populair botanisch medicijn en wordt gewaardeerd om zijn helende eigenschappen. Ten minste gedurende de 19e eeuw was het te vinden in Amerikaanse apotheken. 1 Toen, in 1970, werd het kruid uitgeroepen tot Schedule 1-gereguleerde stof. 2 Dit is een classificatie die is gereserveerd voor geneesmiddelen met een “hoog potentieel voor misbruik” en “niet geaccepteerd medicinaal gebruik”. 3

Drie jaar later werd de Drug Enforcement Agency opgericht en begonnen ze hun strijd tegen marihuana. 4 Het kan voor velen moeilijk zijn om het idee van zich af te schudden dat een plant die ooit werd geassocieerd met hippies, rebellie en tegencultuur medicinale waarde heeft en belangrijk kan zijn voor een optimale gezondheid.

CBD kan drie wegen gebruiken in de strijd tegen COVID-19

Hoewel er niets in de chemische samenstelling van CBD is dat suggereert dat het specifiek COVID-19 aanvalt, zijn sommige experts van mening dat de ontstekingsremmende eigenschappen een mogelijke behandeling kunnen zijn voor longontsteking die uiteindelijk tot de dood kan leiden.

Bij de ernstige vorm van de ziekte leidt schade tot acuut respiratory distress syndrome (ARDS), waardoor het sterftecijfer van mensen met ARDS stijgt tot bijna 50%. 5 Hyperactiviteit van het immuunsysteem wordt een “cytokinestorm” genoemd en wordt gekenmerkt door het vrijkomen van ontstekingsmediatoren, waaronder interleukines en chemokines.

Emily Earlenbaugh, mede-oprichter van een cannabisadviesbureau en een medewerker van Forbes, wijst er echter op dat immuuncellen een vroege cytokinerespons veroorzaken die helpt om de infectie onder controle te houden als het lichaam ziekteverwekkers herkent. 6 , 7 Dit betekent dat het lichaam aan het begin van een infectie cytokines nodig heeft, maar een hyperactieve immuunrespons later kan leiden tot longschade en ernstige longontsteking.

Onder de verschillende cannabinoïden die uit de cannabisplant zijn geëxtraheerd, is het CBD dat sterke ontstekingsremmende eigenschappen heeft getoond. 8 Het is daarom logisch om te onderzoeken of CBD ARDS kan behandelen.

Earlenbaugh schrijft in Forbes dat onderzoekers CBD hebben bestudeerd op drie manieren waarop het kan helpen bij de behandeling van COVID-19. Deze omvatten het vermogen om ontstekingen te verminderen, werken als een mogelijk antiviraal middel en beïnvloeden de expressie van ACE2. 9

CBD kan de COVID-19 Cytokine Storm kalmeren

In een interview met CBS News sprak Earlenbaugh over eerder onderzoek waarin CBD het vermogen aantoonde om als een interleukine-6-remmer te werken en zo de hyperactieve immuunrespons te beïnvloeden. 10 , 11

Een recentere studie door wetenschappers van de Augusta University in Georgia concludeerde dat CBD een potentiële beschermende rol speelde tijdens ARDS, waardoor het een waardevol onderdeel kan zijn van de behandeling van COVID-19 ‘door de cytokinestorm te verminderen, longweefsels te beschermen en zich te herstellen inflammatoire homeostase. ” 12

Hoewel er meer klinische onderzoeken nodig zijn om de dosering en timing te bepalen voordat CBD deel kan uitmaken van de reguliere behandeling, geloven onderzoekers dat ze bewijs hebben dat het patiënten kan helpen mechanische beademing en overlijden door ARDS te voorkomen. Babak Baban, immunoloog en corresponderende auteur van de studie, merkte op: 13

“ARDS is een belangrijke doodsoorzaak in ernstige gevallen van sommige respiratoire virale infecties, waaronder ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) en we hebben dringend behoefte aan betere interventie- en behandelingsstrategieën. Het natuurlijke instinct van het virus is om maakt meer van zichzelf. Het weeft met ons DNA om de cel voedsel en alles wat het nodig heeft te laten produceren. “

In hun dierstudie werd een synthetisch analoog gebruikt om de activiteit van SARS-CoV-2 na te bootsen. 14 CBD werd toegediend in een patroon dat zou lijken op de menselijke ervaring met het virus en de behandeling. De dieren vertoonden een snelle klinische verbetering, en bij een volgend onderzoek werd vastgesteld dat hun longschade geheel of gedeeltelijk genezen was.

Lees ook:  De voortdurende crisis: nu vertelt de WHO ons dat COVID-19 'misschien nooit meer weg gaat'

Terpenen hebben een antivirale activiteit

Terpenen, die ook in de cannabisplant worden aangetroffen, zijn een ander focuspunt van onderzoek geweest naar de antivirale eigenschappen, aangezien wetenschappers op zoek zijn naar natuurlijke remedies voor de behandeling van sommige virussen, 15 ontstekingsziekten 16 en SARS. 17

Terpenen zijn fytochemicaliën en de oliën die de plant een kenmerkende smaak en geur geven. 18 Sommige hebben antivirale activiteit, wat kan helpen bij het bestrijden van COVID-19. Een team van het Israel Institute of Technology onder leiding van Dedi Meiri, Ph.D., sprak met een verslaggever van Health Europa over een formulering die uit cannabis is geëxtraheerd en wordt getest tegen SARS CoV-2. 19

In de eerste studie probeert het team de moleculen te identificeren die de hyperactieve immuunrespons kunnen verminderen zonder het systeem volledig te onderdrukken. In de tweede fase gaan ze kijken hoe de plant via ACE2 receptoren het virale proces kan beïnvloeden.

De hoop is dat de terpenen die in cannabis worden aangetroffen, kunnen helpen bij het moduleren van de overreactie van het immuunsysteem, wat leidt tot falen van het orgaansysteem en de dood tot gevolg heeft. 20

Je lichaam heeft een endocannabinoïde systeem

Endocannabinoïden werden ontdekt in de jaren negentig, wat op zijn beurt leidde tot het besef dat het menselijk lichaam endogene cannabinoïden maakt om die receptoren te beïnvloeden. 21 Endocannabinoïden zijn qua structuur vergelijkbaar met de cannabinoïden die in cannabis worden aangetroffen.

Board-gecertificeerde voedingsdeskundige Carl Germano is een expert op het gebied van fytocannabinoïden en het belang van het endocannabinoïdesysteem (ECS) in het menselijk lichaam. Hij vergelijkt het ECS-systeem met de dirigent van een orkest, waarin het orkest je orgelsysteem is. 22

Hij legt vervolgens uit hoe dit belangrijke systeem misschien niet volledig wordt gewaardeerd en begrepen, aangezien er nog steeds een stigma bestaat – zelfs op medische scholen – waar studenten en onderzoekers de grenzen van de menselijke biologie en fysiologie testen: 23

“Het ECS is het onderwerp geweest van veel wetenschappelijke handboeken … Eerlijk gezegd is dit iets dat geleerd zou moeten worden van middelbare school tot universiteit tot medische school. Helaas, vanwege het stigma dat aan cannabinoïden kleeft … minder dan 13 procent [van de medische scholen in de VS] onderwijzen de ECS.

Ik zeg: ‘Ben je gek? Dit is hetzelfde als zeggen dat we de komende 70 jaar het cardiovasculaire systeem niet zullen onderwijzen, alsof het nooit heeft bestaan. ‘ We moeten deze medische travestie nu ontmantelen … Het gaat allemaal om onderwijs. Dit is van cruciaal belang en cruciaal voor onze gezondheid en welzijn.

We moeten het stigma ontmantelen, en we moeten onszelf gaan leren begrijpen dat het ECS waarschijnlijk een van de belangrijkste medische ontdekkingen is sinds geruime tijd … de enorme omvang van dit systeem begrijpen en wat het doet en wat het beïnvloedt gedurende het hele menselijk lichaam.”

Gedocumenteerde gezondheidsvoordelen die verband houden met CBD

CBD is slechts een van de meer dan 100 verbindingen die zijn geclassificeerd als cannabinoïden en in de cannabisplant worden aangetroffen. Aangezien cannabinoïde-receptoren deel uitmaken van onze fysiologie, zou het geen verrassing moeten zijn dat CBD zoveel gezondheidsvoordelen heeft. Er zijn talloze medische toepassingen die aan CBD worden toegeschreven, waarvan er vele wetenschappelijk zijn gedocumenteerd. Echter, zoals Germano waarschuwt: 24

‘We moeten van deze magische kogelwagon afstappen. We moeten het volledige scala van al deze fytocannabinoïden als geheel waarderen en dat ze elkaar aanvullen, omdat CBD niet het antwoord is om het endocannabinoïdesysteem als geheel te ondersteunen. “

U vindt meer informatie over cannabisproductie, kwaliteit en medicinale voordelen op ” The Many Medicinal Benefits of Cannabis and Cannabidiol (CBD) .” Hier zijn slechts enkele voordelen van gezondheidsproblemen die het risico op ernstige COVID-19 verhogen:

  • Allergische astma – “CBD-behandeling verminderde de ontstekings- en remodelleringsprocessen in het model van allergische astma”, aldus het European Journal of Pharmacology 25
  • Angst en slaap – “Cannabidiol kan gunstig zijn voor angstgerelateerde stoornissen”, The Permanente Journal 26
  • Bloeddruk – “Deze gegevens tonen aan dat acute toediening van CBD BP in rust vermindert en de BP toename tot stress bij mensen”, JCI Insight 27
  • Diabetes – “Deze resultaten suggereren dat de neuroprotectieve effecten van CBD bij diabetische ratten van middelbare leeftijd … verband houden met een vermindering van neuro-inflammatie”, Neurotoxicity Research 28

Voed het endocannabinoïde systeem van je lichaam

In mijn interview met Germano had hij het over de omstandigheden die kunnen ontstaan ​​als er geen endogene cannabinoïden worden geproduceerd. Dit kan een aantal symptomen veroorzaken, zoals ontsteking , stress, angst en depressie . 29 Andere zijn onder meer een slechte gezondheid van het oog, slapeloosheid, neurologische problemen en een slechte gezondheid van de botten.

Lees ook:  Experts: het plan van Trump om met Pasen de coronavirusbeperkingen op te heffen zou honderdduizenden doden

Overweeg voordat u naar een supplement gaat, stappen te ondernemen om uw endogene productie van cannabinoïde verbindingen te verhogen. Een paper gepubliceerd in PLOS | One legt uit hoe voedingsstoffen, zoals omega-3-vetzuren , lichaamsbeweging, chiropractie, massage en acupunctuur, de functie van je ECS beïnvloeden. 30

Als u ervoor kiest om een ​​supplement te gebruiken, raad ik u ten zeerste aan om bij een gerenommeerd bedrijf te kopen. Zoals ik in het verleden heb geschreven, heeft Amazon consumenten misleid omdat ze verkopers toestaan ​​hun items naar believen te taggen, ondanks hun beleid om de verkoop van enige gereguleerde stof te verbieden. 31

Producten die CBD-olie bevatten, vallen in deze categorie, op basis van een technisch karakter van de wet. 32 Toch kun je op de website nog steeds hennepextract en andere producten met CBD vinden. 33 Een gezonde optie is het gebruik van hennep , dat in 2018 werd gelegaliseerd met de Farm Bill. 34 Zoals Germano heeft gezegd, is CBD alleen niet voldoende om het endocannabinoïde systeem van het lichaam te ondersteunen. Hennepolie bevat 100 andere fytocannabinoïden om aan veel van die behoeften te voldoen, waaronder CBD. 35

Germano schreef een boek over de ECS genaamd ” Road to Ananda: The Simple Guide to the Endocannabinoid System, Phytocannabinoids and Hemp .” Ik ben er trots op dat ik de forward naar dit boek heb geschreven, want het is een geweldige bron. Koop zeker een exemplaar als je meer wilt weten over dit fascinerende onderwerp.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Duitsland: Coronamaatregelen zijn illegaal en gebaseerd op opzettelijke statistische fraude

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments