Hiroshima, Nagasaki 75 jaar later, Washington speelt nog steeds Terror Card

Hiroshima, Nagasaki 75 jaar later, Washington speelt nog steeds Terror Card

7 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Deze week vijfenzeventig jaar geleden overschreed de wereld een helse drempel, met het laten vallen van twee atoombommen op Japan door de Verenigde Staten. De mensheid had het technologische vermogen verworven om massale, onmiddellijke vernietiging te veroorzaken.

De vernietiging van Hiroshima en Nagasaki samen met meer dan 200.000 levens – van wie 90 procent burgers waren – was geen militaire daad om de Tweede Wereldoorlog te beëindigen, zoals het officiële Amerikaanse verhaal ons doet geloven. Het was een politieke daad om de Koude Oorlog te beginnen, opzettelijk uitgevoerd door Amerikaanse leiders om de Amerikaanse hegemonie tegen de Sovjet-Unie en alle anderen te doen gelden. Het was een daad van duivelse, met voorbedachte rade massamoord – genocide – met het politieke doel terreur te zaaien tegen alle vermeende tegenstanders van Amerikaanse ambities voor wereldwijde dominantie.

Veel historici, waaronder gerespecteerde Amerikaanse geleerden, hebben geverifieerd dat de atoombombardementen op Japan niets te maken hadden met het snel beëindigen van de oorlog in de Stille Oceaan en “het redden van Amerikaanse levens”. Het was gewoon een daad van onuitsprekelijke barbarij voor politieke doeleinden die te maken hadden met het winnen van de verwachte Koude Oorlog. De bommen werden afgeworpen op het moment dat het Rode Leger het Koreaanse schiereiland binnenkwam om de strijd tegen de Japanse keizerlijke strijdkrachten te versterken, zoals eerder was overeengekomen door Stalin, Roosevelt en Churchill tijdens de conferentie van Yalta van bondgenoten in oorlogstijd in februari 1945. Echter, door In de tijd van augustus 1945 waren Washington en Londen aanzienlijk opgeschoven om een ​​meer vijandige positie tegen Moskou in te nemen, met het oog op het uitdagen van de Sovjet-Unie voor invloedssferen in de naoorlogse wereld.

Het lijdt geen twijfel dat de willekeurige massamoord op Japanse burgers met een nieuw wapen van ongekende wreedheid werd uitgevoerd als een demonstratie van psychopathische macht door de Verenigde Staten. Het zou de ultieme waarschuwing zijn. Kortom, het was een opperste terroristische daad. De eerdere Brits-Amerikaanse luchtbombardementen op Duitse steden en de Amerikaanse bombardementen op Tokio veroorzaakten meer doden, maar de onmiddellijke vernietiging van Hiroshima en Nagasaki introduceerde een nieuwe terreurhefboom, een die totale vernietiging met enkele bommen betekende.

In 1949 verloor het terreurmonopolie van Washington zijn aaswaarde toen de Sovjet-Unie haar eigen atoomwapen ontwikkelde. Al meer dan zeven decennia leeft de wereld in de schaduw van een nucleaire ramp, die soms gevaarlijk dichtbij komt, zoals tijdens de Cubaanse rakettencrisis van 1962.

Lees ook:  John Pilger: Er komt weer een Hiroshima aan - tenzij we het nu stoppen

Tegenwoordig hebben de VS en Rusland elk een schatting6000 kernwapens – goed voor meer dan 90 procent van het totale arsenaal van de wereld. De bestaande voorraden zijn veel kleiner in aantal vergeleken met de afgelopen decennia. Niettemin heeft elk van deze moderne apparaten een explosieve kracht die vele malen groter is dan die van de bommen die op Hiroshima en Nagasaki zijn gevallen. Het is ondenkbaar dat het menselijk leven en de planeet zoals we die kennen een nucleaire oorlog zouden overleven. Om die lastige reden, en om “wederzijds verzekerde vernietiging” te vermijden, hadden Washington en Moskou historisch samengewerkt om verschillende wapenbeheersingsverdragen op te stellen. Maar in de afgelopen twee decennia heeft de VS verdrag na verdrag ingetrokken. De regering-Trump dreigt het laatst overgebleven akkoord, het nieuwe START-akkoord dat in februari volgend jaar afloopt, te schrappen, tenzij het wordt verlengd, waar Washington dubbelzinnig over lijkt.

Het lijdt weinig twijfel dat de Koude Oorlog terug is met wraak voor zover het de Amerikaanse regering en haar propagandistische bedrijfsnieuwsmedia betreft. In de afgelopen jaren en zelfs weken zijn de laster en laster die zowel Rusland als China overviel, tot een razernij verhevigd. De week-in, week-uit paranoia en vijandigheid die van Washington naar Moskou en Peking uitgaat, is vergelijkbaar met de losgeslagen ravijnen van het McCarthyite-tijdperk in de jaren vijftig. De terugkeer van de Koude Oorlog-mentaliteit in Washington gaat gepaard met politieke en economische crises die de Amerikaanse macht bedreigen, terwijl het veronderstelde mondiale imperium op instorten afglijdt.

In deze context krijgt de herdenking van Hiroshima en Nagasaki een veel urgenter doel. Erkend moet worden dat Washington nucleaire vernietiging als een terreurwapen gebruikte en het blijft tot op de dag van vandaag dezelfde snode tactiek spelen. Er is nooit een officiële verontschuldiging uit Washington geweest voor de monsterlijke misdaad die het in augustus 1945 heeft gepleegd, omdat de Amerikaanse heersers altijd het “recht” hebben willen behouden om anderen te terroriseren. De huidige oorlogszucht vanuit Washington richting Rusland en China te midden van ongegronde, provocerende beschuldigingen, evenals de opbouw van militaire macht in gevoelige regio’s, tegen de achtergrond van ongebreidelde wapenbeheersing, kan allemaal maar één ding betekenen: Washington probeert de terreur te gebruiken. kaart om anderen te onderwerpen terwijl ze het duivelse risico lopen een nucleaire oorlog uit te lokken.

De wereld zou moeten weten dat Amerikaanse politici en hun media-boosters collectief als een gek handelen. De Amerikaanse macht berust uiteindelijk op dwang terreur. Maar Rusland en China zullen dergelijk psychopathisch gedrag niet tolereren en hebben gelukkig de defensieve middelen om de dreiging tegen te gaan. Het Amerikaanse voorwendsel van deugd wordt eindelijk ontmaskerd voor de lelijke realiteit die eronder ligt.Lees ook:  Wat - of wie - is antifa?

Comments

comments