Milde obesitas kan uw risico op COVID-complicaties verdubbelen

Milde obesitas kan uw risico op COVID-complicaties verdubbelen

7 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Zelfs lichte zwaarlijvigheid kan het risico op de ernst van COVID-19 verhogen, waardoor de huidige richtlijnen in het Verenigd Koninkrijk in twijfel worden getrokken die ernstige zwaarlijvigheid alleen als risicofactor classificeren
  • Patiënten met lichte obesitas hadden een 2,5 keer groter risico op respiratoir falen en een vijf keer groter risico op opname op een IC in vergelijking met niet-obese patiënten
  • Degenen met een BMI van 35 en hoger hadden ook 12 keer meer kans om te overlijden aan COVID-19
  • Ontsteking veroorzaakt door obesitas kan verantwoordelijk zijn voor een drievoudig groter risico op longembolie (bloedstolsels in de longen) bij COVID-19-patiënten met obesitas
  • Ongereguleerde lipidesynthese veroorzaakt door obesitas kan ontstekingen in de longen verergeren, wat bijdraagt ​​aan een verhoogde ernst van de ziekte tijdens respiratoire virale infecties
  • Bewerkte voedingsmiddelen, junkfood en frisdranken zijn de belangrijkste boosdoeners in de toename van obesitas en chronische ziekten die een sleutelrol spelen bij COVID-19-sterfgevallen

Obesitas en overgewicht zijn genoemd als risicofactoren voor COVID-19 sinds de vroege dagen van de pandemie, en onderzoek blijft suggereren dat het dragen van overgewicht uw risico op COVID-complicaties en overlijden kan verhogen. Zelfs lichte zwaarlijvigheid kan het risico op de ernst van COVID-19 verhogen, waardoor de huidige Britse richtlijnen die alleen ernstige zwaarlijvigheid als een risicofactor classificeren, in twijfel worden getrokken.

De nieuwe bevinding werd onthuld door onderzoekers van de Alma Mater Studiorum Universiteit van Bologna in Italië, die 482 COVID-19-patiënten analyseerden die tussen 1 maart en 20 april 2020 in het ziekenhuis waren opgenomen. 1 “Obesitas is een sterke, onafhankelijke risicofactor voor respiratoire insufficiëntie, opname op de IC en overlijden onder COVID-19-patiënten, “schreven ze, en de omvang van het risico was gekoppeld aan iemands obesitasniveau.

‘Milde’ obesitas verhoogt het risico op ernstige COVID-19-ziekte

De onderzoekers gebruikten body mass index (BMI) om zwaarlijvigheid in het onderzoek te definiëren, en hoewel BMI misleidend kan zijn om te bepalen of je een gezond lichaamsgewicht hebt, deels omdat het geen rekening houdt met spiermassa. Het is de meest gebruikte meting om obesitas te definiëren.

Als uw BMI tussen 25 en 29,9 ligt, wordt u als overgewicht beschouwd en wordt alles ouder dan 30 als zwaarlijvig beschouwd. Obesitas wordt echter vaak onderverdeeld in categorieën, waarbij klasse 1 wordt gedefinieerd als een BMI van 30 tot <35, klasse 2 als een BMI van 35 tot <40 en klasse 3 wordt gedefinieerd als een BMI van 40 of hoger, en wordt beschouwd als ‘extreem’ of “ernstige” obesitas. 2

De National Health Service van het VK stelt dat u mogelijk een matig risico loopt op coronavirus als u “erg zwaarlijvig” bent met een BMI van 40 of hoger, 3 maar uit de vermelde studie bleek dat verhoogde risico’s begonnen bij een BMI van 30, of “milde” obesitas. .

“Gezondheidszorgbeoefenaars moeten zich ervan bewust zijn dat mensen met elke graad van zwaarlijvigheid, niet alleen de ernstig zwaarlijvige, een risico lopen”, zei hoofdauteur Dr. Matteo Rottoli in een persbericht. “Extra voorzichtigheid is geboden bij in het ziekenhuis opgenomen COVID-19-patiënten met obesitas, aangezien ze waarschijnlijk een snelle verslechtering zullen ervaren tot ademhalingsfalen, en opname op de intensive care nodig hebben.” 4

In het bijzonder hadden patiënten met lichte obesitas een 2,5 keer groter risico op respiratoir falen en een vijf keer groter risico om op een IC te worden opgenomen in vergelijking met niet-obese patiënten. Degenen met een BMI van 35 en hoger hadden ook 12 keer meer kans om te overlijden aan COVID-19. 5

“Terwijl een BMI ≥ 30 kg / m2 een populatie patiënten identificeert met een hoog risico op ernstige ziekte, verhoogt een BMI ≥ 35 kg / m2 het risico op overlijden dramatisch”, legden de onderzoekers uit. 6

Een rapport van juli 2020 7 van Public Health England beschrijft ook de resultaten van twee systematische reviews, 8 waarvan er één aantoonde dat overgewicht de ernst van COVID-19 verergerde, en de andere dat zwaarlijvige patiënten een grotere kans hadden om aan de ziekte te overlijden dan niet- zwaarlijvige patiënten.

Lees ook:  Covid-19 - hoop voor immuniteit?

In vergelijking met patiënten met een gezond gewicht hadden patiënten met een BMI van meer dan 25 kg / m2 3,68 keer meer kans om te overlijden, 6,98 keer meer kans op ademhalingsondersteuning en 2,03 keer meer kans op een ernstige ziekte. Het rapport belicht ook gegevens die aantonen dat het risico van ziekenhuisopname, intensieve zorg en overlijden progressief toeneemt naarmate uw BMI stijgt.

Obesitas, metabool syndroom gekoppeld aan ernstige COVID-19, griep

Aanvullend onderzoek heeft ook obesitas en metabool syndroom – een cluster van aandoeningen waaronder overmatig buikvet, hoge bloeddruk, insulineresistentie en lipidenafwijkingen die het risico op hartaandoeningen, beroertes en diabetes type 2 verhogen – in verband gebracht met ernstigere virale infecties. 9

Het is bekend dat zwaarlijvigheid het risico op griep bijvoorbeeld verdubbelt 10 en de duur van het verblijf op de IC verlengt, samen met de noodzaak van invasieve mechanische beademing tijdens dergelijke infecties. 11 En obesitas is een van de belangrijkste oorzaken van het metabool syndroom. Volgens een artikel gepubliceerd in de Journal of Virology: 12

Virussen kunnen gastheercellen metabolisch manipuleren door genexpressie en lipidenmetabolisme te manipuleren om virale replicatie en nageslachtafgifte te verbeteren, terwijl het virus in staat wordt gesteld immuunresponsen van de gastheer te ontwijken. ernst. “

Wat betreft hoe zwaarlijvigheid de risico’s verhoogt tijdens virale infecties, is de chronische, laaggradige ontsteking die het veroorzaakt een waarschijnlijke factor. In feite kan een ontsteking die wordt veroorzaakt door obesitas verantwoordelijk zijn voor een drievoudig groter risico op longembolie (bloedstolsels in de longen) bij COVID-19-patiënten met obesitas, 13 , 14 volgens afzonderlijk onderzoek.

De Journal of Virology-onderzoekers suggereerden ook dat ontregelde lipidesynthese veroorzaakt door obesitas ontstekingen in de longen kan verergeren, wat bijdraagt ​​aan een verhoogde ernst van de ziekte tijdens respiratoire virale infecties. 15 Wat betreft SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, noemden ze één onderzoek waaruit bleek dat bijna 50% van de in het ziekenhuis opgenomen COVID-19-patiënten zwaarlijvig waren en op de IC werden opgenomen die mechanische beademing nodig hadden .

“Dit is niet verwonderlijk omdat overtollig lichaamsgewicht en vetophoping druk uitoefenen op het middenrif, wat de ademhalingsmoeilijkheden tijdens een virale infectie verder vergroot”, schreven ze. 16 aanvullende mechanismen worden ook voorgesteld voor de manier waarop obesitas verhoogt COVID-19 ernst, waaronder: 17

  • Toenemende leptineresistentie en lipotoxiciteit, aangezien de ophoping van lipiden door virussen kan worden uitgebuit om de binnenkomst en replicatie van virussen te verbeteren
  • Een gecombineerd effect van chronische systemische ontsteking en de inductie van een cytokinestorm

Boris Johnson pakt obesitas aan om COVID-19 aan te pakken

Na een tijd in het ziekenhuis te hebben doorgebracht vanwege COVID-19, kondigde premier Boris Johnson een nieuwe strategie aan om obesitas aan te pakken in de strijd tegen het coronavirus. 18 Johnson is van mening dat zijn gewicht zijn COVID-19-infectie ernstiger heeft gemaakt en is naar verluidt van plan om vóór 21.00 uur een verbod op junkfood-reclame op tv in te voeren, en zich ook te richten op junkfood-advertenties online en in winkels. 19

In feite zijn bewerkte voedingsmiddelen , junkfood en frisdranken de belangrijkste boosdoeners in de toename van obesitas en chronische ziekten die een sleutelrol spelen bij COVID-19-sterfgevallen. De in Londen gevestigde cardioloog Dr.Aseem Malhotra is een van de degenen die waarschuwt dat een slechte voeding het risico op overlijden aan COVID-19 kan vergroten.

Lees ook:  Israël en het wereldjodendom

Hij twitterde: “De regering en Public Health England zijn onwetend en ernstig nalatig omdat ze het publiek niet vertellen dat ze hun dieet nu moeten veranderen.” 20

Hij vertelde de BBC dat ultraverwerkt voedsel meer dan de helft uitmaakt van de calorieën die de Britten consumeren, en als je lijdt aan obesitas, diabetes type 2 en hoge bloeddruk – die allemaal verband houden met een slecht voedingspatroon – je sterfterisico door COVID- 19 neemt 10 keer toe. De Journal of Virology-onderzoekers waren het daarmee eens en schreven: 21

“In de loop der jaren hebben mensen een zittende levensstijl aangenomen en zijn voedingspatronen verschoven naar overmatige voedselconsumptie en slechte voeding. Overvoeding heeft geleid tot de constellatie van metabole afwijkingen die niet alleen bijdragen aan metabole herprogrammering, maar ook de aangeboren en adaptieve immuniteit van de gastheer beperken.

Verstoorde immuunresponsen en chronische ontstekingen in metabolisch zieke micro-omgevingen bieden de ideale omstandigheden voor virale exploitatie van gastheercellen en versterkte virale pathogenese. “

Onderzoekers zeggen dat de voedingsindustrie de schuld deelt van COVID-19

In een hoofdartikel gepubliceerd in de BMJ 22, noemden drie onderzoekers de rol van de voedingsindustrie bij het opdrijven van obesitas en uiteindelijk het veroorzaken van meer COVID-19-sterfgevallen: 23

“Het is nu duidelijk dat de voedingsindustrie niet alleen de schuld heeft van de obesitaspandemie, maar ook van de ernst van de covid-19-ziekte en de verwoestende gevolgen ervan.

Tijdens de COVID-19-pandemie hebben een toename van voedselarmoede, verstoringen van de toeleveringsketens en paniekaankopen mogelijk een beperkte toegang tot vers voedsel, waardoor de balans verschuift naar een grotere consumptie van sterk verwerkt voedsel en voedsel met een lange houdbaarheid die meestal hoog is in zout, suiker en verzadigd vet.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenBovendien heeft de voedingsindustrie sinds het begin van de COVID – 19 – pandemie campagnes en initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen gelanceerd, vaak met nauwelijks verholen tactieken die de uitbraak gebruiken als een marketingkans (bijvoorbeeld door een half miljoen ‘glimlachen’ te bieden in de vorm van donuts voor NHS-personeel). “

Ze riepen niet alleen de voedingsindustrie op om onmiddellijk te stoppen met het promoten van ongezond eten en drinken, maar riepen ook regeringen op om herformulering van junkfood af te dwingen om de gezondheid beter te ondersteunen.

Met onderzoek dat aantoont dat obesitas het risico op ziekenhuisopname voor COVID-19 verdubbelt, 24 , merkten 25 onderzoekers op: “Deze bevindingen suggereren dat aanpassing van de levensstijl kan helpen om het risico op COVID-19 te verminderen en een nuttige aanvulling kan zijn op andere interventies. , zoals sociale afstand nemen en afschermen van hoog risico. ” 26

Onderzoekers van de Johns Hopkins University suggereerden dat obesitas ook de last van COVID-19 op jongere patiënten zou kunnen verleggen, en ontdekten in een dataset van 265 COVID-19-patiënten dat jongere personen die in het ziekenhuis werden opgenomen, meer kans hadden op obesitas. 27

Afvallen kan het risico van COVID-19 verlagen

Als u zwaarlijvig bent, kan het focussen op gezond gewichtsverlies helpen om virale ziekten, waaronder COVID-19, te voorkomen. “Op middellange en lange termijn is gewichtsverlies het definitieve antwoord om de risico’s bij mensen met obesitas te verkleinen”, zei Rottoli. 28 Afvallen helpt u ook om aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hoge bloeddruk en hartaandoeningen, te voorkomen.

Volgens een onderzoek van The Istituto Superiore di Sanità, de nationale gezondheidsautoriteit van Italië, 29 vonden meer dan 99% van de dodelijke slachtoffers door COVID-19 plaats onder mensen met onderliggende medische aandoeningen. Van de dodelijke slachtoffers had 76,1% hoge bloeddruk, 35,5% had diabetes en 33% had een hartaandoening. 30

Een van de krachtigste strategieën om uw gewicht te optimaliseren, is door uw eetvenster te beperken tot 6 tot 8 uur en ten minste drie uur voor het slapengaan niet te eten. Dit staat bekend als tijdgebonden eten en een krachtige interventie om de insulineresistentie te verminderen en de metabolische flexibiliteit te herstellen.

Qua voeding raad ik aan om een cyclisch ketogeen dieet te volgen , waarbij koolhydraten radicaal worden beperkt (vervangen door gezonde vetten en gematigde hoeveelheden eiwitten) totdat je dicht bij of op je ideale gewicht bent, waardoor je lichaam uiteindelijk vet kan verbranden – niet koolhydraten – als primaire brandstof.

Als u eenmaal uw ideale lichaamsgewicht heeft herwonnen, kunt u de koolhydraten een paar keer per week terugfietsen.

Het is ook verstandig om alle bewerkte voedingsmiddelen te vermijden en toegevoegde suikers te beperken tot maximaal 25 gram per dag (15 gram per dag als u insulineresistent of diabetisch bent). KetoFasting , het programma dat ik heb ontwikkeld en gedetailleerd in mijn boek ” KetoFast: A Step-By-Step Guide to Timing Your Ketogenic Meals “, combineert een cyclisch ketogeen dieet en intermitterend vasten met cyclisch gedeeltelijk vasten om gewicht, gezondheid en een lang leven te optimaliseren.

Zorg er bovendien voor dat u elke week regelmatig aan lichaamsbeweging doet en de fysieke beweging tijdens uw wakkere uren vergroot, met als doel minder dan drie uur per dag te gaan zitten, terwijl u ook voldoende slaap krijgt en voor uw emotionele gezondheid zorgt.

Chronische stress, bijvoorbeeld, kan uw risico op visceraal vet te krijgen na verloop van tijd te verhogen, 31 welke middelen het aanpakken van uw stress niveaus is noodzakelijk voor het behoud van uw ideale gewicht. Het nemen van maatregelen om in het algemeen een gezonde levensstijl te leiden, zal een sneeuwbaleffect hebben, waardoor u een gezond gewicht kunt bereiken en tegelijkertijd uw veerkracht tegen infecties en ziekten vergroot.Comments

comments