ONZE PLANEET Miste KANS OM TE VERENIGEN en zij aan zij te strijden TEGEN DE PANDEMIE!

ONZE PLANEET Miste KANS OM TE VERENIGEN en zij aan zij te strijden TEGEN DE PANDEMIE!

7 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is tijd om te stoppen met onverantwoordelijk met de vinger wijzen.

Terwijl dit essay wordt geschreven, zijn er over de hele wereld meer dan 17 miljoen gevallen van COVID-19 gemeld en zijn 676.000 mensen omgekomen. En in plaats van zich te concentreren op serieus onderzoek, te proberen mensenlevens te redden en te proberen de wereldwijde ramp te stoppen, besteden de ‘bewoners’ van het Witte Huis alle energie aan hun eigen politieke overleving en aan het voortbestaan ​​van het regime.

In de VS bruisen zowel het establishment als de oppositie van fantasmagorische complottheorieën. Iedereen schreeuwt en niemand luistert.

COVID-19 is gevaarlijk gepolitiseerd. Om ‘zijn huid te redden’, heeft het Witte Huis China meedogenloos de schuld gegeven van de oorsprong en de aanpak van de pandemie. Verschillende Amerikaanse regeringsfunctionarissen wezen onverantwoordelijk met hun vingers naar Peking. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze beweren dat de pandemie is vervaardigd in een van de laboratoria in de stad Wuhan. Een beetje zoals een ‘Frankenstein-theorie’, geschikt voor een stripboek of een horrorfilm, maar niet voor een serieuze analyse.

Serieuze analyses worden echter vaak verwaarloosd door de reguliere media. Hoewel ze worden opgehaald voor degenen die geïnteresseerd en onbevooroordeeld zijn.

The Telegraph meldde op 5 juli 2020:

“Senior CEBM-docent Dr. Tom Jefferson gelooft dat veel virussen over de hele wereld sluimeren en tevoorschijn komen wanneer de omstandigheden gunstig zijn. Coronavirus heeft misschien over de hele wereld sluimerend gelegen en is ontstaan ​​toen de omgevingsomstandigheden goed waren om te gedijen in plaats van te beginnen in China, gelooft een deskundige van de Universiteit van Oxford. Dr. Tom Jefferson, senior associate tutor bij het Centre for Evidence-Based Medicine (CEBM), in Oxford en gasthoogleraar aan de Universiteit van Newcastle, stelt dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat het virus zich elders bevond voordat het in Azië opdook. Vorige week maakten Spaanse virologen bekend dat ze sporen van de ziekte hadden gevonden in afvalwatermonsters die in maart 2019 waren verzameld, negen maanden voordat het coronavirus in China werd waargenomen.

Het lijkt erop dat verschillende landen in Europa al te lijden hadden onder de nieuwe coronavirusgevallen lang voordat ze in China opdoken. Europeanen wisten gewoon niet dat ze te maken hadden met ‘de nieuwe en dodelijke griep’. Of ze hadden niet de capaciteit of de bereidheid om de nieuwe pandemie zo snel op te sporen en te definiëren als de Chinese doktoren en wetenschappers.

Op 20 juni 2020 heeft Independent precies dit probleem aangepakt:

“Het nieuwe coronavirus – Sars-Cov-2 – is mogelijk al langer in Europa dan eerder werd gedacht. Recente studies hebben gesuggereerd dat het al in december 2019 in Italië circuleerde. Verrassender is dat onderzoekers van de Universiteit van Barcelona sporen van het virus vonden bij het testen van onbehandelde afvalwatermonsters van 12 maart 2019. Het onderzoek werd onlangs gepubliceerd op een preprint-server, medRxiv. Het artikel wordt momenteel kritisch beoordeeld door externe experts ter voorbereiding op publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift. Totdat dit proces van collegiale toetsing is voltooid, moet het bewijs echter met de nodige omzichtigheid worden behandeld. “

‘Dus, hoe werd het experiment uitgevoerd en wat hebben de wetenschappers precies gevonden?
Een van de eerste bevindingen over Sars-Cov-2 is dat het wordt aangetroffen in de ontlasting van geïnfecteerde mensen. Terwijl het virus zich een weg baant door de darmen – waar het gastro-intestinale symptomen kan veroorzaken – verliest het zijn buitenste eiwitlaag, maar stukjes genetisch materiaal genaamd RNA overleven de reis intact en worden “uitgescheiden” in de ontlasting. Op dit moment is het niet langer besmettelijk – voor zover het huidige bewijs ons vertelt. “

In mei 2020 meldde de BBC eenvoudigweg, zonder enige ‘politieke conclusies’ te trekken:

“Een patiënt die op 27 december in een ziekenhuis in de buurt van Parijs werd behandeld voor een vermoedelijke longontsteking, had daadwerkelijk het coronavirus, zei zijn arts. Dit betekent dat het virus mogelijk bijna een maand eerder in Europa is aangekomen dan eerder werd gedacht. Dr. Yves Cohen zei dat een destijds genomen uitstrijkje onlangs is getest en positief is voor Covid-19. De patiënt, die inmiddels is hersteld, zei dat hij geen idee had waar hij het virus had opgelopen, aangezien hij niet naar het buitenland was gereisd. Weten wie het eerste geval was, is de sleutel om te begrijpen hoe het virus zich verspreidt. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat het mogelijk is dat er meer vroege gevallen aan het licht zullen komen, en woordvoerder Christian Lindmeier drong er bij landen op aan om de gegevens van vergelijkbare gevallen te controleren om een ​​duidelijker beeld te krijgen van de uitbraak. Frankrijk is niet het enige land waar latere tests wijzen op eerdere gevallen. Twee weken geleden,

Dit zijn slechts drie voorbeelden, gedragen door drie afzonderlijke rapporten.

Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat China eigenlijk niet het land was waar de COVID-19 vandaan kwam, maar het land waar het nieuwe coronavirus voor het eerst en definitief werd geïdentificeerd, geconfronteerd en grotendeels verslagen. Best verbazingwekkend, gezien het feit dat China, in ieder geval enige tijd, volkomen alleen stond tegen deze gevaarlijke pandemie, die sindsdien de wereld fundamenteel heeft veranderd!

Maar hoe meer dit alles het geval lijkt te zijn, des te luider is de kakofonie die uit Washington komt; venijniger wordt de anti-Chinese propaganda.

Lees ook:  ‘De Europese Commissie heeft een wolf in schaapskleren binnengehaald’ die alles over ons kan bepalen

Het is duidelijk gedaan om de onbekwaamheid van de reactie van de Amerikaanse regering op de ramp te verdoezelen. Als het systeem in het groteske turbokapitalistische land zoals de Verenigde Staten instort, geef het dan hypocriet de communisten de schuld, of word racistisch en begin Aziaten te beledigen. Of als je geen aardse vijanden meer hebt, geef het dan gewoon de schuld aan buitenaardse wezens.

*

Het is te voorspellen dat president Trump niet veel steun geniet van de gelederen van de wetenschappelijke gemeenschap. Sommigen steken zelfs openlijk de draak met hem en zijn plaatsvervangers. Anderen proberen met hem in discussie te gaan en feiten aan te dragen.

Nadat Washington’s COVID-19-gerelateerde anti-Chinese aanvallen in april 2020 werden geïntensiveerd, besloot professor Edward Holmes, een Australian Research Council Laureate Fellow, een Fellow van de Australian Academy of Science en een Fellow van de Royal Society in Londen, te spreken: de propagandatheorieën betwisten met wetenschappelijke argumenten:

“Er is geen bewijs dat SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 bij mensen veroorzaakt, is ontstaan ​​in een laboratorium in Wuhan, China. … Coronavirussen zoals SARS-CoV-2 worden vaak aangetroffen in diersoorten en springen vaak naar nieuwe gastheren. Dit is ook de meest waarschijnlijke verklaring voor de oorsprong van SARS-CoV-2. “

Maar Washington is wreed en wraakzuchtig. Wanneer het wordt betrapt op liegen, wanneer de eenvoudige, zelfs primitieve plannen en ontwerpen worden geconfronteerd, neemt het onevenredig en snel wraak. Dat is precies wat er is gebeurd met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en haar directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus. WIE werd door Trump en zijn haveloze luitenants gezien als “te dicht bij China”, en dat is in deze tijd en in deze tijd een grote ‘misdaad’! Bovendien drong de heer Tedros Adhanom Ghebreyesus aan op wereldwijde samenwerking in plaats van op confrontatie. Maar de Verenigde Staten kunnen simpelweg niet meer samenwerken. Het weet alleen hoe het moet dicteren.

Snel en boosaardig wierpen de VS zichzelf uit de WHO, midden in de wereldwijde pandemie, en lieten enorme onbetaalde rekeningen achter. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk tienduizenden mensenlevens gekost, vooral in de armste delen van de wereld. Dat maakt Washington niet uit!

*

Aanvallen op China door Trump, Rubio, Bannon, Pompeo, Navarro en anderen in de Amerikaanse regering en het establishment, zijn door en door belachelijk en worden regelmatig krachtig weerlegd in de Verenigde Staten zelf, maar ook in hun satellieten.

De beschuldigingen van het Witte Huis ontaarden regelmatig tot extreem lage niveaus van discours.

Zoals hierboven vermeld, insinueren Amerikaanse functionarissen, waaronder de president zelf, vaak dat een pandemie is ontstaan ​​of zelfs is vervaardigd in een van de laboratoria van Wuhan.

Dergelijke beledigingen worden geconfronteerd met tegenbeledigingen, zoals die van Peter Davidson, die onlangs verklaarde: “Covid19 is ontstaan ​​in het CIA Fort Detrick-lab, naar Wuhan gebracht om China de schuld te geven!”

*

Opnieuw weigerden de Verenigde Staten samen te werken met de rest van de wereld. In plaats daarvan bederft het alle inspanningen om een ​​verenigd front te creëren tegen de pandemie, die de planeet beangstigt, tienduizenden mensen doodt en de levens van miljarden mensen vernietigt.

Sinds het begin van dit onvoorspelbare en nog grotendeels niet onderzochte virus, heb ik alle angsten en frustraties van de mensen uit de eerste hand in de gaten gehouden: in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, evenals Europa. Ik heb gezien hoe COVID-19 Planet tot stilstand bracht. Deze angst is echt. De gevolgen van de pandemie zijn vreselijk, en ze omvatten ellende, werkloosheid, zelfs honger en dakloosheid.

Deze vreselijke aanval van nieuwe ziekte was een kans voor onze beschaving om zich te verenigen, om te laten zien dat wij, als mensen, in staat zijn om samen te werken, te vechten voor het voortbestaan ​​van iedereen en deze vreselijke vijand te verslaan. Samen, wij allemaal, zij aan zij, ongeacht ras, nationaliteit of cultuur.

De kans werd gemist. En het resultaat is niet alleen bitterheid. Het resultaat wordt geteld in honderden miljoenen nieuwe armen.

China probeerde zelfs een wereldwijde alliantie tegen COVID-19 te smeden, en Rusland ook. Ook Cuba, zoals altijd. Honderden zware vliegtuigen waren op weg vanuit Moskou, Peking en Havana om mensen in alle uithoeken van de wereld te helpen. De handen werden uitgestrekt.

We weten allemaal hoe deze inspanningen zijn geëindigd: met beledigingen en ongekende propaganda uit Washington. Geen enkele oprechte “Dankjewel!”. Niet een. En toen werd zelfs buitenlandse hulp die naar tientallen landen was gericht, afkomstig uit China, letterlijk van het asfalt gestolen door de Amerikaanse regering.

De landen die het meest leden onder embargo’s en sancties en die middelen nodig hadden om de COVID-19 te beheren, landen als Iran en Venezuela, werden nog verder, sadistisch en schaamteloos mishandeld.

Dit ziet er niet uit als een goede wereld. En het ‘machtigste land ter wereld’ ziet er ook niet uit als een goede leider. In feite lijkt het helemaal niet op een leider. En met deze houding ten opzichte van de planeet, zou het nooit meer mogen leiden.

COVID-19 heeft talloze levens verwoest. Maar nu is het tenminste duidelijk, wie is wie, wat is de gangrenieuze essentie van corporatisme en imperialisme.

Terwijl China, Rusland, Cuba, Vietnam, Venezuela, Iran en anderen vechten voor mensenlevens, worstelt Washington om de wereldwijde status quo te behouden voor zijn eigen onsmakelijke doeleinden. Het wil de wereld niet redden of verbeteren. Het wil het beheersen. En het wil het bezitten. Niks anders. Punt.

*

[Voor het eerst gepubliceerd door NEO – New Eastern Outlook – een tijdschrift van de Russian Academy of Sciences]Lees ook:  Wat is er aan de hand met het TikTok-verbod van Trump en de deal van Microsoft om het te vermijden?

Comments

comments