Waarom ze zo Trump hem houden

Waarom ze zo Trump hem houden

9 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Dit stuk uit de NY Times over waarom conservatieve evangelicals van Trump houden, is het lezen waard. Het geeft wel enig inzicht. Uiteindelijk bevestigt het dat ze geloven dat Donald Trump hen macht geeft en dat is blijkbaar het enige waar ze om geven. De vraag is waar die kracht voor wordt gebruikt. En het is geen mysterie.

Hier is de verklaring van een vrouw:

“Ik hou niet van Trump. Ik denk dat Trump goed is voor Amerika als land. Ik denk dat Trump onze vrijheden gaat herstellen, waar we acht, zo niet meer jaren hebben doorgebracht, waarbij onze vrijheden langzaamaan werden weggenomen onder het mom van het geven van vrijheden aan iedereen, ”zei ze. “Blanke Amerikanen worden een minderheid. Snel.”

Ze legde uit wat ze bedoelde. “Als je een hardwerkende blanke Amerikaan bent, worden je rechten beperkt omdat je wordt gezien als tegen alle rassen of tegen vrouwen”, zei ze. “Of er zijn mensen die denken dat ik tegen vrouwenrechten moet zijn, omdat we conservatieve waarden hebben en we het gezin waarderen en ik waardeer onderwerping aan mijn man.”

Haar stem werd krachtig. ‘Ik zou zeggen dat er een sterkere vrouw voor nodig is om zich aan een man te onderwerpen dan om over hem te willen heersen. En ik zou dat punt naar de dood beweren, ‘zei ze.

Ze voelde zich vrijer terwijl ze sprak. “Mike Pence is een geweldige heer,” zei ze. ‘Dit is waarschijnlijk een heel slechte analogie, maar ik zou zeggen dat hij de zeer ondersteunende, onderdanige vrouw van Trump is. Hij doet het harde werk en de echtgenoot krijgt de eer. “

[…]

Hier is de meer beleefde versie:

Het is nu diep in de zomer. De pandemie heeft in het hele land 160.000 mensen gedood. Duizenden zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de moord op zwarte mensen door de politie. In Sioux Center, waar de zwarte bevolking minder dan 1 procent bedraagt, blijven de gevoelens over meneer Trump grotendeels onveranderd.

Naar verluidt zijn slechts drie mensen in de provincie overleden aan het coronavirus. Er was een uitbraak van gevallen bij de varkensvleesverwerkingsfabriek. Kerken zijn grotendeels heropend. Het dichtst bij een protest was een wandeling voor gerechtigheid in Orange City.

“Mensen in mijn kringen, jullie horen niet echt over racisme, dus ik denk dat ik er niet te veel van af weet”, zei meneer Driesen over de protesten. “Toen ik de foto’s zag, vond ik dat ze allemaal aan het werk moesten zijn, als productieve burgers.”

“Ik denk nog steeds dat hij Biden zal wegblazen”, zei hij over meneer Trump.

Mevrouw Schouten herinnerde zich een liedje dat ze haar kinderen leerde: ‘Jezus houdt van de kleine kinderen’. Ze citeerde de teksten, die al generaties lang in kerken worden gezongen, maar tegenwoordig als raciaal ongevoelig worden beschouwd: “Rood en geel, zwart en wit, ze zijn allemaal kostbaar in zijn ogen.”

“We maken deze enorme kwestie van wit versus zwart, Black Lives Matter. Alle levens zijn belangrijk, ‘zei ze. “Er vallen meer doden door abortus dan door corona, maar die strijd voeren we niet.”

“We kiezen en kiezen wie ertoe doet en wie niet,” zei ze. “Ze zeggen dat ze worden geplukt, terwijl we allemaal in een bepaalde vorm worden gepest.”

Dit zijn de ideeën die het evangelische recht bezielen. Ik denk dat het vrij gemakkelijk is in te zien waarom ze Donald Trump als een geweldige leider voor hen zouden beschouwen. Hij is openlijk racistisch en seksistisch, wat hun belangrijkste politieke zorg is. En hij is in elk opzicht een bedrieger, wat hem veel meer tot een van hen maakt dan enige aanhanger van een religieus geloof zou kunnen doen. Hun ostenatious vroomheid is tenslotte ook duidelijk nep.

Ze begrijpen elkaar.

De vurige conservatieve evangelische steun voor Donald Trump heeft eindelijk en volledig hun politieke betrokkenheid blootgelegd voor wat het is. Er zal nooit een gelegenheid zijn dat Amerikanen hun valse moraliserend gedrag opnieuw serieus moeten nemen.Comments

comments