Bill Gates haalt uit naar Amerikaanse manier van testen op corona

Bill Gates haalt uit naar Amerikaanse manier van testen op corona

10 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates heeft hard uitgehaald naar de aanpak van de regering van Donald Trump om het coronavirus in te dammen. Een van de grootste problemen is volgens hem dat testresultaten in de Verenigde Staten lang op zich laten wachten, waardoor zieke mensen anderen blijven besmetten.

Dat zei Gates zondag tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. ‘We betalen miljarden dollars voor de slechtste testresultaten ter wereld. Geen enkel ander land kent deze gekkigheid met testen. Het is niet te bevatten dat de overheid maar geen verbeteringen kan laten zien met testen, alleen omdat men wil zeggen hoe geweldig het gaat’, aldus Gates.

VS hard getroffen

De filantroop waarschuwde vijf jaar geleden in een opmerkelijke video voor een wereldwijde uitbraak van een virus. Mede hierdoor wordt Gates door sommige complotdenkers gezien als de bedenker en verspreider van het coronavirus.

De VS zijn het hardst getroffen door het coronavirus. Het land is goed voor bijna een vierde van alle 728.000 coronadoden wereldwijd. Dit terwijl Amerikanen slechts ruim 4% van de wereldbevolking uitmaken.

Comments

comments