TECHNO-TYRANNY & US Global Hegemonie: hoe de Amerikaanse nationale veiligheidsstaat het coronavirus gebruikt om een ​​orwelliaanse visie te vervullen

TECHNO-TYRANNY & US Global Hegemonie: hoe de Amerikaanse nationale veiligheidsstaat het coronavirus gebruikt om een ​​orwelliaanse visie te vervullen

10 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Vorig jaar riep een regeringscommissie de VS op om een ​​door AI aangedreven grootschalig surveillancesysteem in te voeren dat veel verder gaat dan dat in enig ander land wordt gebruikt om de Amerikaanse hegemonie op het gebied van kunstmatige intelligentie te waarborgen. Nu worden veel van de ‘obstakels’ die zij hadden genoemd om de implementatie ervan te verhinderen, snel verwijderd onder het mom van bestrijding van de coronaviruscrisis.

Vorig jaar besprak een Amerikaanse overheidsinstantie die zich toelegde op het onderzoeken van hoe kunstmatige intelligentie “kan voldoen aan de nationale veiligheids- en defensiebehoeften van de Verenigde Staten” in detail de “structurele” veranderingen die de Amerikaanse economie en samenleving moeten ondergaan om een ​​technologisch voordeel te verzekeren. boven China, volgens  een recent document verkregen via een FOIA-verzoek .

Dit document suggereert dat de VS de leiding van China volgen en zelfs overtreffen in veel aspecten die verband houden met AI-gestuurde technologieën, met name hun gebruik van massasurveillance.

Dit perspectief botst duidelijk met de publieke retoriek van vooraanstaande Amerikaanse regeringsfunctionarissen en politici over China, die de technologische investeringen van de Chinese regering en de export van haar bewakingssystemen en andere technologieën bestempelen als een  grote “bedreiging” voor de “manier van leven” van de Amerikanen.

Bovendien worden veel van de stappen voor de implementatie van een dergelijk programma in de VS, zoals uiteengezet in dit nieuw beschikbare document, momenteel gepromoot en geïmplementeerd als onderdeel van de reactie van de regering op de huidige coronaviruscrisis (Covid-19).

Dit komt waarschijnlijk door het feit dat veel leden van ditzelfde orgaan een aanzienlijke overlap hebben met de taskforces en adviseurs die momenteel de regeringsplannen leiden om de economie te heropenen en de inspanningen om technologie te gebruiken om op de huidige crisis te reageren.

Het FOIA-document, verkregen door het Electronic Privacy Information Center (EPIC), is geproduceerd door een weinig bekende Amerikaanse overheidsorganisatie genaamd de National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI).

Het werd  gecreëerd door  de National Defense Authorization Act (NDAA) van 2018 en het officiële doel is om ‘de methoden en middelen te overwegen die nodig zijn om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en bijbehorende technologieën te bevorderen om de nationale veiligheid en defensiebehoeften van de Verenigde Staten. “

De NSCAI is een belangrijk onderdeel van de reactie van de regering op wat vaak de komende ‘ vierde industriële revolutie ‘ wordt genoemd, die is beschreven als ‘een revolutie die wordt gekenmerkt door een discontinue technologische ontwikkeling op gebieden als kunstmatige intelligentie (AI), big data, telecommunicatienetwerken van de vijfde generatie ( 5G ), nanotechnologie en biotechnologie, robotica, het internet der dingen (IoT) en kwantumcomputers. “

Hun  belangrijkste focus  is echter ervoor te zorgen dat “de Verenigde Staten …  een technologisch voordeel behouden  op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en andere aanverwante technologieën met betrekking tot nationale veiligheid en defensie.”

De vice-voorzitter van NSCAI,  Robert Work  – voormalig plaatsvervangend secretaris van Defensie en senior fellow bij het hawkish  Center for a New American Security (CNAS) ,  beschreef het doel van de commissie  als het bepalen van ‘hoe het Amerikaanse nationale veiligheidsapparaat kunstmatige intelligentie zou moeten benaderen, inclusief een focus op  hoe de overheid met de industrie kan samenwerken om te concurreren met het Chinese ‘civiel-militaire fusie’-concept . “

Het onlangs uitgebrachte NSCAI-document is een presentatie van mei 2019 met de titel ” Chinees Tech Landscape Overview “. Gedurende de hele presentatie promoot de NSCAI de herziening van de Amerikaanse economie en manier van leven als dat nodig is om de VS in staat te stellen ervoor te zorgen dat ze een aanzienlijk technologisch voordeel hebben ten opzichte van China, aangezien het verliezen van dit voordeel momenteel door de Amerikaans nationaal veiligheidsapparaat.

Deze bezorgdheid over het behoud van een technologisch voordeel is te zien in verschillende andere Amerikaanse militaire documenten en denktankrapporten, waarvan er  verschillende  hebben gewaarschuwd  dat het technologische voordeel van de VS snel aan het uithollen is.

De Amerikaanse overheid en gevestigde media geven vaak de schuld aan  vermeende Chinese spionage  of de meer expliciete partnerschappen  van de Chinese regering  met particuliere technologiebedrijven  ter ondersteuning van hun bewering dat de VS dit voordeel ten opzichte van China aan het verliezen is.

Chris Darby, de huidige CEO van de CIA’s In-Q-Tel, die ook bij de NSCAI zit,  vertelde  vorig jaar aan  CBS News dat China de belangrijkste concurrent van de VS is op het gebied van technologie en dat de Amerikaanse privacywetgeving de Het vermogen van de VS om China in dit opzicht tegen te gaan, door te stellen dat:

“[D] ata is de nieuwe olie. En China is gewoon overspoeld met gegevens. En  ze hebben niet dezelfde beperkingen  die wij doen bij het verzamelen en gebruiken ervan, vanwege het privacyverschil tussen onze landen. Het idee dat ze de grootste gelabelde dataset ter wereld hebben, zal  een enorme kracht voor hen zijn . “

In een ander voorbeeld betoogde Michael Dempsey – voormalig waarnemend directeur van National Intelligence en momenteel een door de overheid gefinancierde fellow bij de Council on Foreign Relations – in  The Hill  dat:

“Het is echter vrij duidelijk dat China  vastbesloten is om  ons technologische voordeel uit te wissen en honderden miljarden dollars aan deze inspanning besteedt. China is met name vastbesloten een wereldleider te zijn op gebieden als kunstmatige intelligentie, high-performance computing en synthetische biologie. Dit zijn de industrieën die het leven op de planeet en  het militaire machtsevenwicht voor de komende decennia zullen bepalen . “

In feite is het nationale veiligheidsapparaat van de Verenigde Staten zo bezorgd over het verliezen van een technologische voorsprong op China dat het Pentagon onlangs  besloot om rechtstreeks  met de Amerikaanse inlichtingengemeenschap samen te werken om “de Chinese vooruitgang in kunstmatige intelligentie voor te blijven”.

Deze unie  resulteerde in  de oprichting van het Joint Artificial Intelligence Center (JAIC),  dat  “de inspanningen van het leger verbindt met die van de Intelligence Community, waardoor ze hun inspanningen kunnen bundelen  in een halsbrekende tocht om de AI-initiatieven van de overheid vooruit te helpen .”

Het coördineert ook met andere overheidsinstanties, de industrie, academici en Amerikaanse bondgenoten. Robert Work, die vervolgens de vice-voorzitter van de NSCAI werd, zei destijds dat de oprichting van JAIC een “welkome eerste stap was als reactie op de Chinese, en in mindere mate de Russische plannen om deze technologieën te domineren.”

Soortgelijke zorgen over het ‘verliezen’ van technologisch voordeel aan China zijn ook geuit door de NSCAI-voorzitter, Eric Schmidt, het voormalige hoofd van Alphabet – het moederbedrijf van Google, die  in februari in de New York Times betoogde   dat Silicon Valley binnenkort ‘de technologie zou kunnen verliezen’. oorlogen ”naar China als de Amerikaanse regering geen actie onderneemt.

Dus de drie belangrijkste groepen die binnen de NSCAI vertegenwoordigd zijn – de inlichtingengemeenschap, het Pentagon en Silicon Valley – beschouwen de vooruitgang van China op het gebied van AI als een grote bedreiging voor de nationale veiligheid (en in het geval van Silicon Valley, een bedreiging voor hun bedrijfsresultaten en marktaandelen). moet snel worden aangepakt.

Gericht op het ‘adoptievoordeel’ van China

In de presentatie ‘ Chinees Tech Landscape Overview ‘ van mei 2019 bespreekt de NSCAI dat, hoewel de VS nog steeds leidend zijn in de ‘creatie’-fase van AI en aanverwante technologieën, ze achterblijven bij China in de’ adoptiefase ‘vanwege’ structurele factoren. “

Het zegt dat ‘creatie’, gevolgd door ‘adoptie’ en ‘iteratie’ de drie fasen zijn van de ‘levenscyclus van nieuwe technologie’ en stelt dat als China niet kan domineren in de fase van ‘adoptie’, China de VS kan ‘haasjeoveren’. en AI domineren in de nabije toekomst.

De presentatie betoogt ook dat, om concurrenten in opkomende markten te ‘overhaasten’, niet ‘individuele genialiteit’ nodig is, maar in plaats daarvan specifieke ‘structurele omstandigheden die binnen bepaalde markten’ bestaan.

Het citeert verschillende casestudies waarin China wordt beschouwd als een “haasje-over” de VS vanwege grote verschillen in deze “structurele factoren”. De insinuatie van het document (hoewel niet direct vermeld) is dus dat de VS de ‘structurele factoren’ moeten veranderen die momenteel verantwoordelijk zijn voor de achterstand op China in de ‘adoptiefase’ van door AI aangedreven technologieën.

vs

De belangrijkste van de lastige “structurele factoren” die in deze presentatie worden benadrukt, zijn de zogenaamde “legacysystemen” die veel voorkomen in de VS, maar veel minder in China.

Het NSCAI-document stelt dat voorbeelden van “legacysystemen” een financieel systeem zijn dat nog steeds gebruikmaakt van contant geld en kaartbetalingen, individueel autobezit en zelfs medische aandacht krijgt van een menselijke arts. Het stelt dat, hoewel deze “legacy-systemen” in de VS “goed genoeg” zijn, te veel “goed genoeg” -systemen “de acceptatie van nieuwe dingen belemmeren”, met name AI-gestuurde systemen.

Een andere structurele factor die door de NSCAI wordt beschouwd als een belemmering voor het vermogen van de VS om een ​​technologisch voordeel ten opzichte van China te behouden, is de “schaal van de consumentenmarkt”, met het argument dat “extreme stedelijke dichtheid = acceptatie van on-demand service.”

Met andere woorden, extreme verstedelijking leidt ertoe dat meer mensen gebruik maken van online of mobiele “on-demand” -diensten, variërend van ritjes delen tot online winkelen. Het noemt ook het gebruik van massatoezicht op China’s “enorme bevolkingsbasis” en is een voorbeeld van hoe China’s “schaal van de consumentenmarkt” het mogelijk maakt “China een voorsprong te nemen” op het gebied van gerelateerde technologieën, zoals gezichtsherkenning.

vs

Naast de vermeende tekortkomingen van de ‘legacysystemen’ van de VS en het gebrek aan ‘extreme stedelijke dichtheid’, roept de NSCAI ook op tot meer ‘expliciete overheidssteun en betrokkenheid’ als middel om de acceptatie van deze systemen in de VS te versnellen.

Dit houdt onder meer in dat de overheid haar gegevensopslagruimte over burgers uitleent om AI te trainen, met name onder vermelding van databases voor gezichtsherkenning, en het verplicht stellen van onder meer steden “om te bouwen rond AV’s [autonome voertuigen]”.

Andere gegeven voorbeelden zijn onder meer dat de overheid grote hoeveelheden geld investeert in AI-start-ups en tech-giganten toevoegt aan een nationale, publiek-private AI-taskforce gericht op (onder andere) smart city-implementatie.

Met betrekking tot het laatste zegt het document dat “dit niveau van publiek-private samenwerking” in China “uiterlijk omarmd” wordt door de betrokken partijen, waarbij dit “in schril contrast staat met de controverse rond de verkoop van Silicon Valley aan de Amerikaanse regering. “

Voorbeelden van een dergelijke controverse, vanuit het perspectief van de NSCAI, zijn waarschijnlijk Google-medewerkers die een  petitie hebben ingediend om  het Google-Pentagon “Project Maven” te beëindigen , dat de AI-software van Google gebruikt om door drones vastgelegde beelden te analyseren.

Google koos er uiteindelijk  voor om  zijn Maven-contract niet te verlengen als gevolg van de controverse, ook al beschouwden topbestuurders van Google het project als een “gouden kans” om nauwer samen te werken met de militaire en inlichtingengemeenschappen.

Het document definieert ook een ander aspect van overheidssteun als het “wegnemen van regelgevende belemmeringen”. Deze term wordt in het document specifiek gebruikt met betrekking tot de Amerikaanse privacywetten, ondanks het feit dat de Amerikaanse nationale veiligheidsstaat deze wetten lang en vrijwel straffeloos heeft geschonden.

Het document lijkt echter te suggereren dat de privacywetgeving in de VS moet worden gewijzigd, zodat wat de Amerikaanse regering ‘in het geheim’ heeft gedaan met gegevens van privé-burgers, openlijker en uitgebreider kan worden gedaan.

Het NSCAI-document bespreekt ook het wegnemen van “regelgevende belemmeringen” om de acceptatie van zelfrijdende auto’s te versnellen, ook al heeft de technologie voor autonoom rijden geleid tot  verschillende dodelijke  en gruwelijke auto-ongelukken  en  andere veiligheidsrisico’s .

vs

Ook wordt besproken hoe China’s “adoptievoordeel” het in staat zal stellen om “de VS over te slaan” op verschillende nieuwe gebieden, waaronder “AI medische diagnose” en “slimme steden”. Vervolgens stelt het dat “de toekomst zal worden beslist op het kruispunt van particuliere ondernemingen en beleidsleiders tussen China en de VS”. Als deze coördinatie over de wereldwijde AI-markt niet plaatsvindt, waarschuwt het document dat “wij [de VS] het risico lopen te worden verlaten. uit de discussies waar normen rond AI worden vastgesteld voor de rest van ons leven. “

De presentatie gaat ook aanzienlijk in op hoe “het belangrijkste slagveld [in technologie] niet de binnenlandse Chinese en Amerikaanse markten” zijn, maar wat het de NBU-markten (volgende miljard gebruikers) noemt, waar wordt gesteld dat “Chinese spelers agressief zullen uitdagen Siliconen vallei.”

Om hen met meer succes uit te dagen, stelt de presentatie dat, “net zoals wij de markt van tieners [zien] als een voorbode voor nieuwe trends, we naar China moeten kijken”.

Het document geeft ook uiting aan zijn bezorgdheid over het feit dat China AI uitgebreider en intensiever exporteert dan de VS, en zegt dat China “al grenzen overschrijdt” door te helpen bij het bouwen van gezichtsdatabases in Zimbabwe en door beeldherkenning en slimme stadssystemen te verkopen aan Maleisië.

Als het wordt toegestaan ​​’de ondubbelzinnige leider in AI’ te worden, zegt het dat ‘China uiteindelijk een groot deel van de regels van internationale normen rond de inzet van AI zou kunnen schrijven’ en dat het ‘de invloedssfeer van China zou vergroten onder een internationale gemeenschap die in toenemende mate beschouwt het pragmatische autoritarisme van China en Singapore als een alternatief voor de westerse liberale democratie. “

Wat zal de ‘legacy-systemen’ van de VS vervangen?

Gezien het feit dat het document heel duidelijk maakt dat ‘legacy-systemen’ in de VS hun vermogen belemmeren om te voorkomen dat China ‘een sprong voorwaarts’ maakt op het gebied van AI en het vervolgens in de voorzienbare toekomst domineert, is het ook belangrijk om te onderzoeken wat het document suggereert. vervang deze “legacy-systemen” in de VS.

Zoals eerder vermeld, is een “legacy-systeem” dat in het begin van de presentatie werd genoemd, het belangrijkste betaalmiddel voor de meeste Amerikanen, contant geld en creditcards / betaalpassen. De presentatie stelt, in tegenstelling tot deze “legacy-systemen”, dat het beste en meest geavanceerde systeem volledig overgaat op smartphone-gebaseerde digitale wallets.

Het merkt met name op dat de belangrijkste aanbieder van mobiele portemonnees in India, PayTM, grotendeels in  handen is van  Chinese bedrijven. Het citeert een artikel waarin staat dat “er een grote doorbraak kwam [in 2016] toen India 86% van de in omloop zijnde valuta annuleerde in een poging om de corruptie terug te dringen en meer mensen bij het belastingnet te betrekken door hen te dwingen minder contant geld te gebruiken.”

In die tijd werden beweringen dat de ‘valutahervorming’ van India in 2016 zou worden gebruikt als opstap naar een geldloze samenleving door sommigen afgedaan als ‘complottheorie’. Vorig jaar  resulteerde een commissie die werd  bijeengeroepen door de centrale bank van India (en geleid door een Indiase tech-oligarch die ook de enorme civiele biometrische database van India creëerde) echter tot het ” Cashless India ” -programma van de Indiase regering .

Met betrekking tot de “valutahervorming” van India in 2016, stelt het NSCAI-document vervolgens dat “ dit in het Westen ondoorgrondelijk zou zijn.  En het is niet verwonderlijk dat toen 86% van het geld werd geannuleerd en niemand een creditcard had, mobiele portemonnees in India explodeerden en de basis legden voor  een veel geavanceerder betalingsecosysteem in India dan in de VS. 

Het is echter steeds minder ondoorgrondelijk geworden in het licht van de huidige coronaviruscrisis, die heeft geleid tot inspanningen om de hoeveelheid contant geld die wordt gebruikt te  verminderen  omdat  papieren rekeningen het virus kunnen dragen  , evenals pogingen om een ​​door de Federal Reserve gesteunde ” digitale dollar ” te introduceren .

Bovendien roept het NSCAI-document van afgelopen mei op tot het beëindigen van persoonlijk winkelen en bevordert het de overgang naar al het winkelen dat online wordt gedaan. Het stelt dat “Amerikaanse bedrijven veel te winnen hebben door ideeën van Chinese bedrijven over te nemen” door over te stappen op exclusieve e-commerce-aankoopopties.

Het stelt dat alleen online winkelen een “geweldige ervaring” oplevert en voegt eraan toe dat ” wanneer online kopen letterlijk de enige manier is om te krijgen wat je wilt, consumenten online gaan .”

vs

Een ander “legacy-systeem” dat de NSCAI probeert te herzien, is autobezit, aangezien het autonome of zelfrijdende voertuigen promoot en verder beweert dat “wagenparkbezit> individueel eigendom”. Het wijst specifiek op de behoefte aan “een gecentraliseerd netwerk voor het delen van ritten”, dat “nodig is om auto’s te coördineren om een ​​bezettingsgraad van bijna 100% te bereiken”.

Het waarschuwt echter voor carpoolnetwerken die “een menselijke operator nodig hebben die aan elk voertuig is gekoppeld” en stelt ook dat “wagenparkbezit logischer is” dan individueel autobezit. Het roept ook specifiek op om deze vloten niet alleen te laten bestaan ​​uit zelfrijdende auto’s, maar ook uit elektrische auto’s, en citeert berichten dat China “de meest agressieve doelstellingen voor elektrische voertuigen ter wereld heeft … en  de leiding wil nemen  in een opkomende industrie.”

Het document stelt dat China vandaag de dag koploper is in het delen van ritten, hoewel het delen van ritten voor het eerst in de VS werd gebruikt. in dit gebied.

Het voorspelt ook dat China “massale autonome [voertuig] adoptie zal bereiken vóór de VS”, grotendeels omdat “het gebrek aan massaal autobezit [in China] leidt tot een veel grotere ontvankelijkheid van de consument voor AV’s [autonome voertuigen].”

Vervolgens merkt het op dat “eerdere massale acceptatie leidt tot een positieve cyclus waardoor de zelfrijdende technologie van de Chinese kern kan versnellen voorbij zijn westerse tegenhangers.”

Naast hun visie op een toekomstig financieel systeem en toekomstig zelfrijdend transportsysteem, heeft de NSCAI een vergelijkbare dystopische visie op surveillance. Het document noemt massasurveillance “een van de ‘eerste en beste klanten’ voor AI” en “een geweldige applicatie voor diep leren”. Het stelt ook dat “het hebben van straten met camera’s een goede infrastructuur is.”

vs

Vervolgens wordt besproken hoe “een hele generatie AI-eenhoornbedrijven” “het grootste deel van hun vroege inkomsten uit overheidscontracten haalt” en prijst het het gebruik van AI bij het faciliteren van politieactiviteiten.

Het prijst bijvoorbeeld berichten dat “de politie veroordelingen uitspreekt op basis van telefoontjes die worden gecontroleerd met iFlyTeks spraakherkenningstechnologie” en dat “politiediensten [AI] gezichtsherkenningstechnologie gebruiken om te helpen bij alles, van het opsporen van overtreders van de verkeerswet tot het oplossen van moordzaken. . “

Specifiek op het punt van gezichtsherkenningstechnologie, stelt het NSCAI-document dat China “een voorsprong heeft genomen” op de VS op het gebied van gezichtsherkenning, hoewel “doorbraken in het gebruik van machine learning voor beeldherkenning aanvankelijk plaatsvonden in de VS”.

Het beweert dat het voordeel van China in dit geval is dat het door de overheid geïmplementeerde massatoezicht heeft (“het wegnemen van regelgevende belemmeringen”), enorme door de overheid verstrekte gegevensopslagplaatsen (“expliciete overheidssteun”) in combinatie met databases uit de privésector op een enorme populatiebasis. (“Schaal van consumentenmarkt”).

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bill Gates onthult wanneer hij denkt dat de VS eindelijk in staat zullen zijn om het coronavirus te verslaan

Als gevolg hiervan, zo stelt de NSCAI, zal China ook de VS voorlopen op het gebied van beeld- / gezichtsherkenning en biometrische gegevens.

Het document wijst ook op een ander in het oog springend verschil tussen de VS en zijn rivaal, en stelt dat: “In de pers en de politiek van Amerika en Europa wordt Al geschilderd als iets dat gevreesd moet worden dat de privacy aantast en banen steelt. Omgekeerd beschouwt China het als een instrument om grote macro-economische uitdagingen op te lossen om hun economisch wonder in stand te houden, als  een kans om technologisch leiderschap op het wereldtoneel te nemen . “

Het NSCAI-document raakt ook het gebied van de gezondheidszorg en roept op tot de implementatie van een systeem dat realiteit lijkt te worden dankzij de huidige coronaviruscrisis. Bij de bespreking van het gebruik van AI in de gezondheidszorg (bijna een jaar voordat de huidige crisis begon), stelt het dat “China de wereld zou kunnen leiden in deze sector” en “dit zou ertoe kunnen leiden dat ze hun technologie exporteren en internationale normen vaststellen.”

Een van de redenen hiervoor is ook dat China “veel te weinig doktoren heeft voor de bevolking” en roept op tot het hebben van voldoende dokters voor persoonlijke bezoeken een “legacy-systeem”. Het noemde ook Amerikaanse regelgevende maatregelen zoals “HIPPA-naleving en FDA-goedkeuring” als obstakels die de Chinese autoriteiten niet beperken.

Nog verontrustender, het stelt dat “de potentiële impact van door de overheid verstrekte gegevens zelfs nog groter is in de biologie en gezondheidszorg”, en zegt dat het waarschijnlijk is dat “de Chinese overheid [zal] eisen dat elke burger hun DNA laat sequencen en opslaan bij de overheid. databases, iets dat bijna niet voor te stellen is op plaatsen die zo privacybewust zijn als de VS en Europa. “

Het vervolgt met te zeggen dat “het Chinese apparaat goed is toegerust om te profiteren” en noemt deze civiele DNA-databases een “logische volgende stap”.

vs

Wie zijn de NSCAI?

Gezien de ingrijpende veranderingen in de VS die de NSCAI in deze presentatie in mei vorig jaar promootte, wordt het belangrijk om te onderzoeken wie er in de commissie zit en hun invloed op het Amerikaanse beleid in deze zaken te overwegen, vooral tijdens de huidige crisis.

Zoals eerder vermeld, is de voorzitter van de NSCAI Eric Schmidt, het voormalige hoofd van Alphabet (het moederbedrijf van Google), die ook zwaar heeft  geïnvesteerd  in Israëlische op inlichtingen gebaseerde technologiebedrijven, waaronder  het controversiële start-up “incubator” Team8 .

Bovendien is Robert Work de vicevoorzitter van de commissie, die niet alleen een voormalige topfunctionaris van het Pentagon is, maar momenteel werkt met de denktank CNAS, die wordt  geleid door  John McCain’s adviseur buitenlands beleid en Joe Biden’s voormalige nationale veiligheidsadviseur. .

Andere leden  van de NSCAI zijn als volgt:

 • Safra Catz, CEO van Oracle, heeft  nauwe banden  met Trumps topdonor Sheldon Adelson
 • Steve Chien, supervisor van de Artificial Intelligence Group bij Caltech’s Jet Propulsion Lab
 • Mignon Clyburn, fellow van de Open Society Foundation en voormalig FCC-commissaris
 • Chris Darby, CEO van In-Q-Tel (durfkapitaalafdeling van de CIA)
 • Ken Ford, CEO van het Florida Institute for Human and Machine Cognition
 • Jose-Marie Griffiths, president van Dakota State University en voormalig lid van de National Science Board
 • Eric Horvitz, directeur van Microsoft Research Labs
 • Andy Jassy, ​​CEO van Amazon Web Services (CIA-aannemer)
 • Gilman Louie, partner bij Alsop Louie Partners en voormalig CEO van In-Q-Tel
 • William Mark, directeur van SRI International en voormalig directeur van Lockheed Martin
 • Jason Matheny, directeur van het Center for Security and Emerging Technology, voormalig assistent-directeur van National Intelligence en voormalig directeur van IARPA (Intelligence Advanced Research Project Agency)
 • Katharina McFarland, consultant bij Cypress International en voormalig adjunct-secretaris van Defensie voor acquisitie
 • Andrew Moore, hoofd van Google Cloud AI

Zoals te zien is in de bovenstaande lijst, is er een aanzienlijke mate van overlap tussen de NSCAI en de bedrijven die momenteel het Witte Huis adviseren over het  ‘heropenen’ van de economie  (Microsoft, Amazon, Google,  Lockheed Martin , Oracle) en één NSCAI lid,  Oracle’s Safra Katz , is op het Witte Huis “economisch herstel” taskforce.

Er is ook overlap tussen de NSCAI en de bedrijven die nauw betrokken zijn bij de implementatie van het “contact tracing” “coronavirus surveillancesysteem”, een grootschalig surveillancesysteem dat wordt gepromoot door de door Jared Kushner geleide, particuliere coronavirus-taskforce.

Dat bewakingssysteem zal worden gebouwd door bedrijven  die nauwe banden hebben met Google en de Amerikaanse nationale veiligheidsstaat , en zowel Google als Apple, die de besturingssystemen maken voor de overgrote meerderheid van de smartphones die in de VS worden gebruikt, hebben gezegd dat ze nu zullen bouwen dat bewakingssysteem  rechtstreeks in de besturingssystemen van hun smartphone .

Ook opmerkelijk is het feit dat In-Q-Tel en de Amerikaanse inlichtingengemeenschap een aanzienlijke vertegenwoordiging hebben in de NSCAI en dat ze ook nauwe banden hebben met Google, Palantir en andere Silicon Valley-giganten, aangezien ze vroege investeerders in die bedrijven waren.

Zowel Google en Palantir als Amazon (ook op de NSCAI) zijn ook belangrijke contractanten voor Amerikaanse inlichtingendiensten. De betrokkenheid van In-Q-Tel bij de NSCAI is ook significant omdat ze de afgelopen jaren sterk hebben gepromoot voor massale bewaking van elektronische consumentenapparatuur voor gebruik bij pandemieën.

Veel van die push  is afkomstig van  In-Q-Tel’s huidige Executive Vice President Tara O’Toole, die eerder directeur was van het Johns Hopkins Center for Health Security en  ook co-auteur was van verschillende controversiële biowarfare / pandemische simulaties , zoals Dark Winter .

Bovendien hebben de Amerikaanse inlichtingengemeenschap en het Pentagon sinds minstens januari een voortrekkersrol gespeeld bij  het ontwikkelen van  de nog steeds geclassificeerde “9/11-stijl” reactieplannen van de Amerikaanse regering voor de coronaviruscrisis, samen met de National Security Council.

Weinig nieuwsorganisaties hebben opgemerkt dat deze  geclassificeerde reactieplannen , die zullen worden geactiveerd als en wanneer de VS een bepaald aantal gevallen van coronavirus bereiken, grotendeels zijn gemaakt door elementen van de nationale veiligheidsstaat (dwz de NSC, het Pentagon en inlichtingendiensten). ), in tegenstelling tot civiele instanties of instanties die zich bezighouden met volksgezondheidskwesties.

Verder  is gemeld  dat zowel de Amerikaanse inlichtingendienst als de Amerikaanse militaire inlichtingendienst ten minste in januari wisten (hoewel recente rapporten al in november vorig jaar zeiden  ) dat de coronaviruscrisis tegen maart “pandemische proporties” zou aannemen.

Het Amerikaanse publiek werd niet gewaarschuwd, maar elite-leden van de zakelijke en politieke klassen waren blijkbaar op de hoogte, gezien het recordaantal CEO-ontslag in januari en verschillende spraakmakende beschuldigingen van handel met voorkennis die de huidige crisis met een paar weken voorafgingen.

Misschien nog verontrustender is het toegevoegde feit dat de Amerikaanse regering niet alleen deelnam aan de griezelig vooruitziende pandemiesimulatie afgelopen oktober,  bekend als Event 201 , maar vorig jaar ook een reeks pandemische reactiesimulaties leidde.

Crimson Contagion was een serie van vier simulaties waarbij 19 Amerikaanse federale agentschappen betrokken waren, waaronder inlichtingendiensten en het leger, evenals 12 verschillende staten en een groot aantal bedrijven uit de particuliere sector die een verwoestende pandemische griepuitbraak simuleerden die in China was ontstaan.

Het werd geleid door de huidige adjunct-secretaris voor paraatheid en reactie van de HHS, Robert Kadlec, een voormalig lobbyist voor militaire en inlichtingendiensten en een “bioterrorisme” -adviseur uit het Bush-tijdperk.

vs

Bovendien hebben zowel Kadlec als het Johns Hopkins Center for Health Security, dat nauw betrokken was bij Event 201, directe banden met de controversiële biowarfare-oefening ‘ Dark Winter ‘ van juni 2001 , die de miltvuuraanvallen van 2001 voorspelde die slechts enkele maanden later verontrustend waren. manieren.

Hoewel de media en de overheid pogingen deden om de miltvuuraanvallen de schuld te geven van een buitenlandse bron, bleek later dat de miltvuur afkomstig was uit een Amerikaans laboratorium voor biowapens en het FBI-onderzoek naar de zaak werd algemeen beschouwd als een dekmantel, ook door de ooit hoofdonderzoeker van de FBI in die zaak.

Gezien het bovenstaande is het de moeite waard om te vragen of degenen die de visie van de NSCAI delen de coronaviruspandemie al vroeg zagen als een kans om de ‘structurele veranderingen’ aan te brengen die het essentieel achtte om China’s voorsprong in de massale acceptatie van AI-gestuurde technologieën tegen te gaan, met name aangezien veel van de wijzigingen in het document van mei 2019 nu snel plaatsvinden onder het mom van het bestrijden van de coronaviruscrisis.

De visie van de NSCAI krijgt vorm

Hoewel het NSCAI-document van mei 2019 bijna een jaar geleden werd opgesteld, heeft de coronaviruscrisis geresulteerd in de implementatie van veel van de veranderingen en het wegnemen van veel van de ‘structurele’ obstakels die volgens de commissie drastisch moesten worden gewijzigd om ervoor te zorgen dat een technologisch voordeel ten opzichte van China op het gebied van AI.

De eerder genoemde verschuiving van contant geld, die niet alleen in de VS  maar ook internationaal plaatsvindt , is slechts een voorbeeld van vele.

Zo  meldde CNN eerder deze week   dat supermarkten nu overwegen om persoonlijk winkelen te verbieden en dat het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft aanbevolen dat detailhandelaren in het hele land beginnen met ” een doorrijraam te gebruiken of ophaling aan de stoeprand aan te bieden ‘om werknemers te beschermen. wegens blootstelling aan coronavirus. “

Bovendien keurde de staat Florida vorige week   een online aankoopplan goed voor gezinnen met een laag inkomen met behulp van het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP). Andere rapporten  hebben betoogd  dat sociale afstand nemen in supermarkten ondoelmatig is en het leven van mensen in gevaar brengt.

Zoals eerder vermeld, betoogt het NSCAI-document van mei 2019 dat het noodzakelijk is om af te stappen van persoonlijk winkelen om het ‘adoptievoordeel’ van China te verzachten en ook dat ‘wanneer online kopen  letterlijk de enige manier is om te krijgen wat je wilt , consumenten online gaan. “

Volgens rapporten zullen deze veranderingen in het winkelen veel verder gaan dan het coronavirus, zoals een artikel van  Business Insider met de  titel ” De coronaviruspandemie dwingt meer mensen online en zal de manier waarop Amerikanen boodschappen doen voor altijd veranderen, zeggen experts .”

Degenen die in het stuk worden aangehaald, beweren dat deze verschuiving weg van persoonlijk winkelen ‘permanent’ zal zijn en stelt ook dat ‘meer mensen deze diensten proberen dan anders zonder deze katalysator zouden hebben gedaan   en dat online spelers  een grotere kans krijgen om een nieuw klantenbestand . “

Een  soortgelijk artikel  in  Yahoo! News  stelt dat, dankzij de huidige crisis, “onze afhankelijkheid van online winkelen alleen maar zal toenemen omdat niemand een virus wil oplopen in een winkel.”

Bovendien heeft het streven naar massaal gebruik van zelfrijdende auto’s ook een boost gekregen dankzij het coronavirus, waarbij zelfrijdende auto’s nu  on-demand leveren  in Californië.

Twee bedrijven, waarvan het ene in Chinese handen is en het andere wordt ondersteund door de Japanse SoftBank, zijn inmiddels goedgekeurd om hun zelfrijdende auto’s op de wegen in Californië te laten gebruiken en die goedkeuring werd versneld vanwege de coronaviruscrisis.

De CPO van Nuro Inc., het door SoftBank gesteunde bedrijf,   zei in  Bloomberg dat “ de Covid-19-pandemie de publieke behoefte  aan contactloze bezorgdiensten heeft versneld . Onze R2-vloot is speciaal ontworpen  om de aard van het rijden en het verplaatsen van goederen te veranderen  door mensen veilig thuis te laten blijven terwijl hun boodschappen, medicijnen en pakjes naar hen worden gebracht. “

Met name   verwijst het NSCAI-document van mei 2019 naar het onderling verbonden web van door SoftBank gesteunde bedrijven, met name die welke worden ondersteund door het grotendeels Saoedi-gefinancierde ‘Vision Fund’, als zijnde ‘het bindweefsel voor een wereldwijde federatie van technologiebedrijven’ die gaan domineren AI.

Californië is niet de enige staat die zelfrijdende auto’s gaat gebruiken, aangezien de Mayo Clinic of Florida ze nu ook gebruikt.

“Het gebruik van kunstmatige intelligentie stelt ons in staat om personeel te beschermen tegen blootstelling aan dit besmettelijke virus door gebruik te maken van de allernieuwste autonome voertuigtechnologie en maakt het personeel tijd vrij die kan worden besteed aan directe behandeling en zorg voor patiënten”, Kent Thielen, MD, CEO van Mayo Clinic in Florida verklaarde in een recent persbericht  geciteerd door  Mic .

Net als de veranderingen in persoonlijk winkelen in het tijdperk van het coronavirus, beweren andere rapporten dat zelfrijdende voertuigen er zijn om te blijven.

Een rapport gepubliceerd door  Mashable  is getiteld ” Er was een coronavirus-uitbraak voor nodig om zelfrijdende auto’s aantrekkelijker te maken “, en opent met de mededeling “Plotseling is een toekomst vol zelfrijdende auto’s niet alleen een sciencefiction-droom. Wat voor veel Amerikanen als een enge, onzekere technologie werd beschouwd, lijkt meer op een effectief hulpmiddel om onszelf te beschermen tegen een zich snel verspreidende infectieziekte. “

Het stelt verder dat dit nauwelijks een “vluchtige verschuiving” in rijgewoonten is en een tech-CEO die in het stuk wordt aangehaald, Anuja Sonalker van Steer Tech, beweert dat “er een duidelijke opwarming is geweest voor mensloze, contactloze technologie. Mensen zijn biologisch gevaarlijk, machines niet . “

Een andere focus van de NSCAI-presentatie, AI-geneeskunde, heeft de afgelopen weken ook zijn ster zien stijgen. Verschillende rapporten  hebben bijvoorbeeld aangeprezen hoe  AI-gestuurde platforms voor het ontdekken van geneesmiddelen  in staat zijn geweest om  mogelijke behandelingen voor het coronavirus te identificeren .

Microsoft, wiens onderzoekslaboratoriumdirecteur bij de NSCAI zit, heeft  onlangs $ 20 miljoen  in zijn “AI for health” -programma gestoken om het gebruik van AI bij het analyseren van coronavirusgegevens te versnellen. Bovendien is ‘telegeneeskunde’ – een vorm van medische zorg op afstand –  ook  algemeen aanvaard  als gevolg van de coronaviruscrisis.

Verschillende andere AI-gestuurde technologieën zijn op dezelfde manier op grotere schaal toegepast dankzij het coronavirus, waaronder  het gebruik van massasurveillance  voor “contactopsporing”, evenals gezichtsherkenningstechnologie en biometrie.

In een  recent  Wall Street Journal-  rapport  staat dat de regering serieus overweegt om zowel contactopsporing via geolocatiegegevens van de telefoon als gezichtsherkenningstechnologie te overwegen om degenen die mogelijk  coronavirus hebben op te sporen  . Bovendien gebruiken particuliere bedrijven – zoals supermarkten en restaurants –  sensoren  en  gezichtsherkenning  om te zien hoeveel mensen en welke mensen hun winkels binnenkomen.

Wat biometrie betreft, werken universitaire onderzoekers  nu aan het bepalen  of “smartphones en biometrische wearables al de gegevens bevatten die we nodig hebben om te weten of we besmet zijn geraakt met het nieuwe coronavirus.”

Deze inspanningen zijn bedoeld om coronavirusinfecties vroegtijdig op te sporen door “slaapschema’s, zuurstofniveaus, activiteitsniveaus en hartslag” te analyseren op basis van smartphone-apps zoals FitBit en smartwatches. In landen buiten de VS worden biometrische ID  ‘s aangeprezen  als een manier om diegenen op te sporen die immuniteit tegen coronavirus hebben en niet hebben.

Bovendien stelde  een rapport  in  The Edge  dat de huidige crisis verandert welke soorten biometrische gegevens moeten worden gebruikt, waarbij wordt beweerd dat een verschuiving naar thermisch scannen en gezichtsherkenning noodzakelijk is:

“Op dit kritieke moment van de crisis moet elke geïntegreerde oplossing voor gezichtsherkenning en thermische scanning  eenvoudig, snel en op een kosteneffectieve manier worden geïmplementeerd . Werknemers die terugkeren naar kantoren of fabrieken hoeven niet te worstelen om een ​​nieuw proces te leren of te worstelen met aangifteformulieren. Ze moeten zich veilig en gezond voelen om productief te kunnen werken. Ze hoeven alleen maar naar de camera te kijken en te glimlachen.  Camera’s en thermische scanners, ondersteund door een cloudgebaseerde oplossing en de juiste softwareprotocollen, doen de rest. “

Ook profiteren van de coronaviruscrisis is het concept van ‘slimme steden’, waarbij  Forbes  onlangs schreef  dat ‘slimme steden ons kunnen helpen de coronaviruspandemie te bestrijden’.

In dat artikel staat: “Overheden en lokale autoriteiten gebruiken slimme stadstechnologie, sensoren en data om de contacten van mensen die besmet zijn met het coronavirus op te sporen. Tegelijkertijd helpen slimme steden ook bij het bepalen of regels voor sociale afstand worden gevolgd. “

Dat artikel in  Forbes  bevat ook de volgende passage:

“… [D] e gebruik van massa’s aangesloten sensoren maakt duidelijk dat de coronaviruspandemie – al dan niet opzettelijk – wordt gebruikt als testbed voor nieuwe surveillancetechnologieën  die de privacy en burgerlijke vrijheden kunnen bedreigen. Dus behalve dat het een wereldwijde gezondheidscrisis is, is  het coronavirus in feite een experiment geworden om mensen op grote schaal te monitoren en te controleren . “

Een ander rapport in  The Guardian  stelt: “ Als een van de afhaalrestaurants van de overheid van het coronavirus is dat ‘slimme steden’, waaronder Songdo of Shenzhen, veiligere steden zijn vanuit het oogpunt van de volksgezondheid, dan kunnen we grotere inspanningen verwachten om ons gedrag in stedelijke gebieden digitaal vast te leggen en vast te leggen. gebieden – en heviger debatten over de macht die dergelijke bewaking overhandigt aan bedrijven en staten. “

Er zijn ook berichten die beweren dat typische steden ” hopeloos onvoorbereid ” zijn om pandemieën het hoofd te bieden in vergelijking met “slimme steden”.

Maar afgezien van veel van de specifieke zorgen van de NSCAI over de massale acceptatie van AI die door de huidige crisis gemakkelijk kunnen worden opgelost, is er ook een gezamenlijke inspanning geleverd om de perceptie van het publiek van AI in het algemeen te veranderen. Zoals eerder vermeld, had de NSCAI vorig jaar erop gewezen dat:

“In de pers en de politiek van Amerika en Europa wordt Al geschilderd als iets om bang voor te zijn dat de privacy aantast en banen steelt. Omgekeerd beschouwt China het als een instrument om grote macro-economische uitdagingen op te lossen om hun economisch wonder in stand te houden, als een kans om technologisch leiderschap op het wereldtoneel te nemen. “

Nu, minder dan een jaar later, heeft de coronaviruscrisis in de afgelopen weken een hoop krantenkoppen opgeleverd die AI heel anders schilderen, waaronder ‘ Hoe kunstmatige intelligentie kan helpen bij het bestrijden van het coronavirus ‘, ‘ Hoe AI de volgende uitbraak van het coronavirus kan voorkomen’ , “” AI wordt een bondgenoot in de strijd tegen COVID-19 “,” Coronavirus: AI treedt op in de strijd tegen COVID-19 “en” Hier is hoe AI Afrika kan helpen het Coronavirus te bestrijden “, naast tal van andere.

Het is inderdaad opmerkelijk hoe de coronaviruscrisis schijnbaar de volledige wensenlijst van de NSCAI heeft vervuld en veel van de obstakels voor de massale acceptatie van AI-technologieën in de Verenigde Staten heeft weggenomen.

Net als bij grote crises uit het verleden, lijkt de nationale veiligheidsstaat de chaos en angst te gebruiken om initiatieven te promoten en uit te voeren die normaal gesproken door Amerikanen zouden worden afgewezen en, als de geschiedenis een indicator is, zullen deze nieuwe veranderingen lang blijven bestaan ​​nadat de coronaviruscrisis is verdwenen. uit de nieuwscyclus.

Het is essentieel dat deze zogenaamde ” oplossingen ” worden erkend voor wat ze zijn en dat we nadenken over wat voor soort wereld ze uiteindelijk zullen creëren – een autoritaire technocratie. We negeren de snelle opkomst van deze NSCAI-gepromote initiatieven en de geleidelijke afschaffing van zogenaamde “legacy-systemen” (en daarmee ook vele lang gekoesterde vrijheden) op eigen risico.

 

Lees ook:  Ju, ju, wat een grof volkje

Door Whitney Webb. Mevrouw Webb is een schrijver van het personeel voor The Last American Vagabond. Ze schreef eerder voor Mintpress News, Ben Swann’s Truth In Media. Haar werk is onder meer verschenen op Global Research, het Ron Paul Institute en 21st Century Wire. Ze woont momenteel met haar gezin in het zuiden van Chili.Comments

comments