Asielorganisaties betalen smokkelaars in de Middellandse Zee om migranten binnen te smokkelen

Asielorganisaties betalen smokkelaars in de Middellandse Zee om migranten binnen te smokkelen

11 augustus 2020 1 Door Indignatie redactie

Wat velen al vermoedden, is nu officieel onthuld: asielorganisaties betalen gruwelijke bedragen aan smokkelaars in de Middellandse Zee, zodat ze illegale migranten Europa binnen kunnen smokkelen. Als u zelf geen geld heeft, betaalt een vluchtelingenorganisatie de oversteek.

De beschuldiging komt van niemand. Tareq Shanboor is de commandant van de Libische kustwacht, de algemene administratie voor kustveiligheid . Als zodanig valt mensensmokkel over de Middellandse Zee, die begint in Libië, onder zijn verantwoordelijkheid.

Shanboor gaf een interview aan de Daily Mail on Sunday (DMoS), die vandaag werd gepubliceerd. Daarin plaatst Shanboor massale beschuldigingen tegen hulporganisaties die met hun schepen in de Middellandse Zee varen om – zoals ze zeggen – vluchtelingen te redden. Een rapport van de Europese kustwacht, FRONTEX, heeft in het verleden al voor opschudding gezorgd, waarin voor het eerst een casus werd beschreven waarin een schip van het professionele reddingsteam actief met sleepboten aan het werk was. Op dat moment werd de overdracht / overname van vluchtelingen overeengekomen en telefonisch gecoördineerd tussen medewerkers van een hulporganisatie en smokkelaars.

Vluchtelingenorganisaties betalen aan mensensmokkelaars

Nu worden de vluchtelingenorganisaties die in de Middellandse Zee cruisen om een ​​pendeldienst voor vluchtelingen te bieden, geconfronteerd met nieuwe en massale beschuldigingen. Shanboor heeft DMoS verteld dat hij bankgegevens en telefoonopnames heeft waaruit blijkt dat vermeende hulporganisaties smokkelaars betalen om vluchtelingen die niet over het nodige geld beschikken een doorgang te geven in de volledig overvolle en niet zeewaardige boten. Tot $ 450 per hoofd van de bevolking zou worden betaald, zegt Shanboor en voegt eraan toe:

“De niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) dragen bij aan de crisis door steeds meer migranten actief aan te moedigen. Nu hebben we het bewijs dat ze onder één hoedje spelen met de smokkelaars. We hebben bewijs dat smokkelaars de NGO’s rechtstreeks bellen en dat er zakelijke deals tussen hen bestaan ​​”.

Als de beschuldigingen waar zijn, is dit een buitengewoon proces. Want dan zouden donaties die hulporganisaties ontvangen zodat ze hun zogenaamd goede werk in de Middellandse Zee doen, worden gebruikt om vraag naar dit goede werk te creëren, d.w.z. om vluchtelingen als het ware te kopen, zodat ze door mensensmokkelaars op boten kunnen worden gezet, van waaruit ze dan kan worden gered door de reddingswerkers op zee.

Bewijs overgedragen aan de EU

Volgens Shanboor is het bewijs van telefoonovereenkomsten tussen hulporganisaties en mensensmokkelaars en dat er ‘zakelijke relaties’ bestaan ​​tussen smokkelaars en hulporganisaties overgedragen aan de EU. Het zal interessant zijn om te zien wat er met de documenten gebeurt nu ze in Brussel zijn.

De hulporganisaties die schepen in de Middellandse Zee financieren, hebben de beschuldigingen allemaal ontkend. Men had niet anders verwacht. Ongeacht of de vloot van reddingswerkers op zee samenwerkt met mensensmokkelaars of niet, de aanwezigheid van hun schepen in de Middellandse Zee is natuurlijk een aantrekkingskracht. Geen normaal persoon stapt in een van de niet zeewaardige boten om een ​​reis van enkele 100 zeemijlen te beginnen in een volledig overvolle boot, als hij niet zeker weet of niet te horen krijgt dat hij de reis niet tot het einde hoeft te voltooien omdat hij weg is zijn zielenverkoper is gered. In dit opzicht vormen de hulpschepen een aanzienlijk deel van het probleem.Lees ook:  Orban geeft buitenlanders de schuld voor de introductie van het coronavirus in Hongarije

Comments

comments